طالبان دستور منع تحصیل دختران بزرگ‌تر از ده سال در غزنی را صادر کردند

رعایت این دستورها به همه نهادهای غیردولتی خارجی و داخلی نیز توصیه شده است

با دستور تازه طالبان، دیگر دختران نمی‌توانند حتی در مراکز آموزشی خصوصی، تحصیل کنند- عکس از شبکه‌های اجتماعی

منابع آگاه محلی در استان غزنی افغانستان در تماس با ایندیپندنت فارسی تایید کردند که ریاست معارف (آموزش و پرورش) آن استان به مدرسه‌ها و مراکز آموزشی دستور داده است که از حضور دختران بزرگ‌تر از ۱۰ سال در آن مراکز جلوگیری کنند.

رئیس یک مرکز آموزشی خصوصی در غزنی در گفت‌وگو با ایندیپندنت فارسی گفت که به دستور طالبان، آن‌ها مجبور شده‌اند مانع حضور شماری از دانش‌آموزان دختر بزرگ‌تر از ده سال در کلاس‌های درس شوند. او تاکید کرد که مراکز آموزشی در غزنی می‌کوشند این دختران را به‌صورت مجازی به کلاس‌های درس وصل کنند، اما نبود امکانات، از جمله اینترنت، سبب شده است که آن‌ها از درس خواندن محروم شوند.

پیش از این، طالبان دختران بالاتر از کلاس ششم را از رفتن به مدرسه منع کرده بودند، اما این دختران دانش‌آموز می‌توانستند در شماری از استان‌های افغانستان، مانند غزنی، در مراکز آموزشی خصوصی به تحصیل ادامه دهند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در دستور معاون استانداری طالبان در غزنی، که در تاریخ دوم مرداد صادر شده، آمده است که فعالیت همه موسسات غیردولتی داخلی و خارجی در بخش آموزش و پروش در آن استان باید ممنوع شود.

از سویی نیز در نامه دولتی دیگری که مولوی نصیراحمد حسینی، رئیس معارف (آموزش و پرورش) طالبان در غزنی، در نهم مرداد صادر کرده است، به همه موسسات غیردولتی و به‌ویژه موسسات خارجی از جمله کمیته سوئدی، موسسه بین‌المللی نروژی، و موسسه یونسکو توصیه شده است که در مرکز و همه شهرستان‌ها از فعالیت آموزشی‌شان دست بکشند. 

منبعی در کمیته سوئدی در استان غزنی نیز در گفت‌وگو با ایندیپندنت فارسی تایید کرد که این دستورهای ریاست معارف (آموزش و پرورش) طالبان به آن‌ها نیز رسیده است.

پیش از این، به دستور ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، حضور دختران در بالاتر از کلاس ششم و دانشگاه‌های افغانستان منع شده بود. پس از این دستور رهبر طالبان، این گروه تلاش کرده است فعالیت همه نهادها و موسسات و افرادی را که در بخش آموزش فعالیت می‌کردند محدود کند. 

طالبان در ماه مارس مطیع‌الله ویسا، فعال معروف عرصه آموزش در افغانستان، را دستگیر کردند و تا کنون، پس از چهار ماه، از سرنوشت او اطلاعی در دست نیست. نهادهای متعدد بین‌المللی حقوق بشری بارها برای رهایی آقای ویسا تلاش کرده‌اند، اما تا کنون این تلاش‌ها بی‌نتیجه مانده است. ریچارد بنت، نماینده سازمان ملل برای افغانستان، دو روز پیش نیز بار دیگر خواهان آزادی این فعال عرصه آموزش شد. 

اعضای گروه طالبان در دفاع از این محدودیت‌ها گفته‌اند که هر فعالیتی در عرصه آموزش خلاف دستور رهبر این گروه است و آن‌ها خود را مکلف می‌دانند که این فعالیت‌ها را متوقف کنند.