شورای امنیت سازمان ملل متحد جمعه، ۲۵ اوت (سوم شهریور)، نشستی با هدف ارزیابی تهدیدهای داعش در جهان، از جمله در افغانستان، برگزار کرد.
گروه داعش (شاخه خراسان دولت اسلامی) در افغانستان، جدیترین تهدید تروریستی در این کشور و در منطقه ارزیابی شده است و شورای امنیت سازمان ملل در این باره ابراز نگرانی کرد.
ولادیمیر ورونکوف، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور مبارزه با تروریسم، در سخنرانی خود در شورای امنیت گفت که تهدید تروریسم در مناطق مختلف، بهویژه در برخی از مناطق آفریقا، با کاهش اندک درگیریها اما افزایش خشونت به دست گروههای تروریستی، نگرانکننده است.
او گفت که درگیری در سودان، وضعیت را «بدتر» کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او تاکید کرد که داعش و گروههای وابسته به آن، همچنان تهدیدی جدی در مناطق درگیری بهشمار میروند.
ورونکوف همچنین گفت که وضعیت امنیتی افغانستان جدی است و در این کشور افزون بر داعش، حدود ۲۰ گروه تروریستی فعالیت دارند.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل و رئیس دورهای شورای امنیت، تاکید کرد که افغانستان نباید به پناهگاه امن گروههای تروریستی، از جمله القاعده و شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش)، بدل شود که جاهطلبانه، رویای انجام حملاتی را در سر میپروانند.
او افزود که این گروه مسئولیت حملههای مرگباری را در افغانستان و پاکستان را بر عهده گرفته است.
جیمز کاریوکی، معاون نمایندگی بریتانیا در سازمان ملل، نیز گفت که گروه داعش همچنان از توانایی انجام حملات گسترده به اهداف غیرنظامی و بینالمللی در افغانستان برخوردار است.
او گفت که داعش همچنین قادر به تشویق حملاتی در خارج از افغانستان است.
شورای امنیت سازمان ملل در گزارشی در ۲۷ ژوئیه (۵ مرداد)، تخمین زده بود که شمار جنگجویان داعش در افغانستان چهار الی شش هزار تن است.
در این گزارش آمده بود که حدود ۲۰ گروه تروریستی در افغانستان فعالیت دارند و به همین دلیل، افغانستان مکانی مهم برای فعالیتهای تروریستی باقی مانده است و هدف این گروهها، گسترش نفوذ خود در سراسر منطقه است.
با گذشت دو سال از عمر حکومت طالبان، داعش تهدیدی جدی برای حکومت این گروه نیز بهشمار میرود و چندین مقام ارشد این گروه را در حملههای مختلف کشته است.
حکومت طالبان تاکید دارد که به هیچ گروه یا کشوری اجازه نمیدهد که از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده کند، و مدعی است که ضربههای مرگباری بر داعش وارد کردهاند.
طالبان همچنین ادعا میکنند که امنیت را در افغانستان تامین کردهاند و قادر به مهار حملههای تروریستیاند.