وزیر دفاع مدنی سوئد، روز سهشنبه، ۷ شهریور گفت که سوئد همچنان هدف کارزارهای اطلاعات نادرست و نفوذ روسیه و ایران است.
به گزارش شبکه تلویزیون ملی سوئد، وزیر دفاع مدنی سوئد گفت: «بازیگرانی که در کارزار علیه خدمات اجتماعی فعال بودند تا حدی به انتشار اطلاعات نادرست درباره قرآنسوزی روی آوردهاند.»
به گزارش اورشلیم پست، این دومین باری است که مقامهای استکهلم میگویند که هدف کارزارهای اطلاعات نادرست «بازیگران تحت حمایت روسیه»اند. همین اتهام در ماه ژوییه در مورد روسیه و ایران مطرح شد که هر دو سعی داشتند از خشم مردم علیه فعالانی که قرآن را در سوئد سوزانده بودند، سوءاستفاده کنند یا خشم مردم را برانگیزند.
کارل اسکار بوهلین، وزیر دفاع مدنی سوئد، در یک کنفرانس مطبوعاتی در ماه ژوییه به خبرنگاران گفت: «سوئد هدف یک کارزار اطلاعات نادرست است که از طرف بازیگران دولتی یا شبهدولتی با هدف آسیب رساندن به منافع سوئد و شهروندان سوئدی حمایت می شود.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اکنون دولت سوئد اطلاعات جدیدی در مورد اینکه چه کسانی پشت این کارزارها بودهاند، ارائه کرده و هشدار داده است که این امر میتواند به افزایش تهدیدهای افراطیها منجر شود.
در حالی که گزارش ماه ژوییه نقش روسیه را برجسته میکرد، گزارش امروز اشاره میکند که ارتباطاتی با ایران وجود دارد و میگوید کارزارهایی که سوئد را هدف قرار دادهاند، تشدید شدهاند.
گزارش امروز سوئد میافزاید: «این کارزارها را اغلب افرادی که ارتباط مبهمی با سوئد دارند پیش بردهاند و اطلاعاتی که تولید کردهاند، به شیوه نادرستی در فضای بینالمللی پخش شده است.»
سوئد میگوید که برای مواجهه با این کارزارها، به دنبال افزایش توان دفاعی خود از طریق آژانس دفاع روانی است تا عملیات نفوذ را مهار کند. این آژانس میگوید که فعالیتهای نفوذ اطلاعات بدخیم خارجی و سایر اطلاعات نادرست را که متوجه سوئد یا منافع سوئد باشد، شناسایی، تجزیه و تحلیل و با آنها مقابله میکند.
بوهلین افزود که این کشور باید در برابر این عملیات نفوذ متحد شود.
ایران در ماههای اخیر سعی کرده است از جنجالهای قرآنسوزی سوءاستفاده کند. رژیم ایران با دامن زدن به احساسات ضدسوئدی و مقصر دانستن دولت سوئد بهدلیل اقدامهای چند تن از فعالان تندرو، سعی در سوءاستفاده از این موضوع داشته است. ایران همچنین در چند سال گذشته به افزایش عملیات نفوذ در اروپا متهم شده است.
سلوان مومیکا، مهاجرعراقی که اکنون در سوئد پناهجو است، در چندین نوبت صفحاتی از قرآن را در فضای عمومی سوزانده است. اقدامهای او به اعتراضهای گستردهای در کشورهای اسلامی منجر شده است. بسیاری از دولتهای کشورهای مسلمان از سوئد خواستهاند که مانع سوزاندن قرآن شود.