دولت سوئد «سوزاندن قرآن» را اقدامی «اسلام‌هراسانه» توصیف کرد

وزارت خارجه سوئد: اقداماتی چون «سوزاندن قرآن» به هیچ‌وجه بیانگر دیدگاه‌های دولت سوئد نیست و چنین اقداماتی را به شدت محکوم می‌کنیم

دولت سوئد یکشنبه، دوم ژوئیه (۱۱ تیر)، با صدور بیانیه‌ای، «سوزاندن قرآن در خارج از مسجد اصلی استکهلم» را محکوم کرد و آن را اقدامی «اسلام‌‌هراسانه» خواند.

در بیانیه وزارت خارجه سوئد تاکید شده است که «دولت سوئد درک می‌کند که اقدامات اسلام‌هراسانه‌ انجام‌شده به دست برخی افراد در این کشور، می‌تواند برای مسلمانان توهین‌آمیز باشد».

بیانیه دولت سوئد چهار روز پس از اقدام یک مهاجر عراقی به «سوزاندن قرآن» در بیرون مسجد اصلی شهر استکهلم منتشر شده است.

سلوان مومیکا، مهاجر ۳۷ ساله عراقی، که پس از مهاجرت به سوئد، شهروند این کشور شده است، همزمان با عید قربان مسلمانان، در میدان مدبورجارپلاتسن در مرکز شهر استکهلم، پایتخت سوئد، مقابل مسجد اصلی این شهر، صفحات یک قرآن را پاره کرد و سپس آن ‌را آتش زد.

مومیکا همچنین اعلام کرد که این کار را در اعتراض به بنیان‌ها و مقررات دین اسلام و به دلیل نفرتش از دین مردم زادگاهش انجام داده است.

اما وزارت خارجه سوئد در بیانیه یکشنبه خود تاکید کرد که «این اقدامات به‌هیچ‌وجه بیانگر دیدگاه‌های دولت سوئد نیست» و دولت این کشور به شدت چنین اقداماتی را محکوم می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اقدام دولت سوئد در «محکومیت سوزاندن قرآن» در پاسخ به درخواست سازمان همکاری اسلامی مستقر در عربستان سعودی انجام شد که خواهان «ممانعت از سوزاندن قرآن در آینده» شده است.

۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی یکشنبه، دوم ژوئیه (۱۱ تیر)، در نشست فوق‌العاده‌ این سازمان به میزبانی عربستان سعودی، رئیس دوره‌ای نشست و رئیس کمیته اجرایی این سازمان، در جده گرد هم آمدند و در بیانیه‌ای، از همه کشورهای عضو این سازمان خواستند که به منظور جلوگیری از تکرار حوادث مرتبط با «هتک حرمت به نسخه‌های قرآن»، تدابیر جمعی و یکپارچه‌ای اتخاذ کنند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرد که در اعتراض به آتش زدن قرآن در سوئد، تهران فعلا از اعزام سفیر جدید به استکهلم منصرف شده است.

ساعاتی پس از انتشار بیانیه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، وزارت خارجه سوئد اقدام به انتشار بیانیه‌ای در محکومیت «سوزاندن قرآن» کرد و افزود: «سوزاندن قرآن یا هر متن مقدس دیگری، اقدامی توهین‌آمیز، بی‌احترامی و تحریک آشکار» است در حالی که «ابراز نژادپرستی، بیگانه‌هراسی و فقدان مدارا، در سوئد و اروپا جایی ندارد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

وزارت خارجه سوئد در بیانیه خود همزمان تاکید کرد که دولت این کشور «از حقوق تضمین‌شده در قانون اساسی سوئد»، از جمله «حق آزادی بیان و حق آزادی تجمع و تظاهرات»، حمایت می‌کند.

در پی اقدام سلوان مومیکا، مهاجر ۳۷ ساله عراقی‌، در «سوزاندن قرآن» در بیرون از یکی از مساجد شهر استکهلم، تعدادی از کشورهای مسلمان، از جمله عراق، کویت، امارات متحده عربی و مراکش، سفیران خود را به نشان اعتراض، از سوئد فراخواندند.

پلیس سوئد در چند ماه گذشته، به چند درخواست برای برگزاری تجمع و «سوزاندن قرآن» جواب رد داده بود، اما دادگاهی در سوئد این اقدام پلیس را «نقض آزادی بیان» و دیگر حقوق تضمین‌شده در قانون اساسی سوئد دانست.

پس از آن بود که پلیس سوئد به درخواست سلوان مومیکا برای برگزاری تجمع و «سوزاندن قرآن» مجوز داد. این اقدام علاوه بر واکنش کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، سبب بروز اعتراضاتی در سوئد نیز شده است.

پس از اقدام سلوان مومیکا در«سوزاندن قرآن»، پلیس سوئد تحقیقاتی را در این مورد آغاز کرده است؛ با درنظر گرفتن این احتمال که اقدام این فرد، با هدف «تحریک علیه یک گروه اقلیت» انجام شده باشد.

بیشتر از جهان