واشنگتنپست، نشریه آمریکایی، در مطلبی نوشت که افغانستان عضو کنوانسیون رفع تمامی اشکال تبعیض علیه زنان و همچنین عضو کنوانسیون حقوق کودک است و حکومت ایالات متحده آمریکا باید رفتار طالبان با زنان افغان را یک «جنایت مداوم» اعلام کند.
در مطلب این روزنامه که روز سهشنبه، ۱۴ شهریور (پنجم سپتامبر) منتشر شد، آمده است که طرفداران خروج از افغانستان از جمله دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین و جو بایدن، رئیسجمهوری فعلی آمریکا، مقصر اصلی این رویداد قابلپیشبینیاند. این روزنامه خاطرنشان کرد واشنگتن اکنون به دلیل تصمیمهای دولت ایالات متحده برای واگذاری افغانستان به افراطگرایان، برای لغو فرمانهای زنستیزانه طالبان اهرمهای محدودی در دست دارد.
واشنگتنپست نوشت: «تا زمانی که حاکمان افغانستان (طالبان) این چنین گسترده حقوق بشر را نقض میکنند، دولت ایالات متحده باید از هرنوع گفتوگویی در مورد به رسمیت شناختن این گروه امتناع کند. وزارت خارجه میتواند افغانستان را به عنوان کشور موردتوجه خاص معرفی کند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این روزنامه تاکید کرد که کنگره آمریکا میتواند پس از بررسی مناسب، اعطای مجوز اقامت دائم به افغانهایی را که در ایالات متحده با ویزای بشردوستانه مشروط حضور دارند، آسانتر کند.
این روزنامه با استناد به حرفهای ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوقبشر سازمان ملل در افغانستان که ماه ژوئن در گزارشی گفته بود ممکن است طالبان در افغانستان مسئول «آپارتاید جنسیتی» باشند، تاکید کرد که این اصطلاح درباره رفتار کنونی طالبان با زنان افغان صدق میکند.
در این مطلب همچنین به سخنان نماینده آفریقای جنوبی در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اشاره شده است که از جامعه بینالمللی خواسته بود همانطور که از مبارزه آفریقای جنوبی با آپارتاید نژادی حمایت کرد، با آپارتاید جنسیتی در افغانستان نیز برخوردی مشابه داشته باشد.
به باور نویسنده این مطلب، درست است که اکنون ایالات متحده احتمالا بیشتر اهرمهای فشار بر طالبان را از دست داده است، این بدان معنا نیست که آمریکا از اهرمهای باقیمانده علیه طالبان استفاده نکند.
در دو سال حاکمیت طالبان بر افغانستان، محدودیتها برای زنان افغان هر روز بیشتر میشود و هرازگاه مقررات جدید و قانون سختگیرانه جدید علیه آنان اعلام میشود.
طالبان بهتازگی حضور زنان در پارک ملی بند امیر در استان بامیان در مرکز افغانستان را که به داشتن نخستین محیطبانان زن معروف بود، ممنوع کردند.
ماه گذشته هم حدود ۱۰۰ زن جوان افغان که از یک میلیاردر اماراتی برای تحصیل در دانشگاه دبی بورسیه تحصیلی گرفته بودند، هنگام برای سوار شدن به هواپیمای چارتر متوقف شدند و از خروج آنها از افغانستان جلوگیری شد.