خالد زدران، سخنگوی پلیس طالبان برای کابل، روز سهشنبه ،۲۱ شهریور گفت که یک زن پس از ۲۵ سال از زندان برادارانش در شهر کابل نجات یافت.
او در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی اکس (توییتر) نوشت که پلیس طالبان بر اساس اطلاعات کشفشده در یک خانه در منطقه دهم شهر کابل عملیات نجات را انجام داد و این زن را از بند آزاد کرد.
او گفت که بر اساس اطلاعات اولیه، برادران این زن، سه وعده غذا از پنجره خانه برایش پرتاب میکردند.
او افزود که این زن برای درمان به بیمارستان منتقل شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گفته او، چهار مرد در ارتباط با این حادثه بازداشت شدهاند و تحقیقات از آنها در جریان است.
تاکنون انگیزه عاملان این حادثه مشخص نشده است.
در بخشهایی از افغانستان، بهدلیل پایین بودن سطح آگاهی و مشکلات اقتصادی، خانوادهها، مردان و زنان را در حبس خانگی نگه میدارند.
در خانوادههای زیادی در افغانستان فرهنگ مردسالاری حاکم است و با زنان و دختران با تبعیض برخورد میشود. شماری از مردان محدودیتهای شدیدی علیه زنان و دختران برای خروج از خانه اعمال میکنند.
با روی کار آمدن مجدد حکومت طالبان در افغانستان پس از دو دهه، فشار و سختگیریها بر زنان اهل افغانستان افزایش چشمگیری یافته است. بسیاری از زنانی که مورد خشونت و آزار قرار گرفتهاند، به دادگاههای طالبان اعتماد ندارند که بهطور عادلانه به پروندههایشان رسیدگی کند.
حکومت طالبان فعالیت اغلب نهادهای مدافع حقوقبشر و زنان را در افغانستان ممنوع اعلام کرده است و زنان بر خلاف حکومت پیشین، دسترسی به نهادهای حمایتکننده از حقوقشان ندارند.
حکومت طالبان با صدور فرمانهای «زنستیزانه» آموزش دختران در مقاطع بالاتر دبستان را ممنوع اعلام کرده است و زنان از کار کردن در نهادهای غیردولتی هم نیز محروم شدهاند. طالبان برکناری گسترده زنان در نهادهای حکومتی را آغاز کردند و با این اقدام طالبان، بسیاری از زنان با مشکلات شدید اقتصادی مواجهاند.
فعالان حقوق زن، حکومت طالبان را به «زنستیزی» و «تبعیض جنسیتی» متهم میکنند و از جامعه جهانی میخواهند که فشار و تحریمهای بیشتری علیه طالبان و مقامهایشان اعمال کنند.