اداره مهاجرت و پناهندگی کانادا اعلام کرد که شهر کلگری بهتازگی پذیرای ۳۳۰ پناهجوی افغان بوده است. بر اساس اعلام این اداره، از سال ۲۰۲۱ تاکنون نزدیک ۳۷ هزار پناهجوی افغان وارد کانادا شدهاند.
بر اساس اعلام وزارت امور خارجه کانادا، این کشور قرار است به حدود ۴۰ هزار شهروند افغان در معرض تهدید پناه دهد که از این تعداد، تاکنون حدود ۳۶ هزار و ۶۹۰ تن به کانادا رسیدهاند.
رسانههای کانادا در ماه ژوئن گزارش دادند که کانادا و امارات متحده عربی برای خروج امن پناهجویان افغان که از دست طالبان فرار میکنند، توافقنامه بینالمللی جدیدی امضا کردهاند.
#WelcomeAfghans: Today, we welcomed 330 Afghan nationals to Calgary, where they will continue their journey to approximately 28 communities across Canada, including Edmonton, Toronto, and Vancouver. Over 37,000 Afghans have already arrived in Canada, and we are on track to… pic.twitter.com/rICDrLGiGO
— IRCC (@CitImmCanada) September 12, 2023
بر اساس این توافقنامه، کانادا یک هزار شهروند دیگر افغانستان را که در پی تسلط طالبان بر افغانستان از کابل خارج شدهاند و اکنون در امارات متحده عربیاند، اسکان دهد. کانادا سال گذشته نیز با حمایت امارات متحده عربی، از سه پرواز از مبدا آن کشور که هر کدام ۳۰۰ پناهجوی افغان را به کانادا برده بودند، استقبال کرد.
شان فریزر، وزیر مهاجرت کانادا، تاکید کرد: «خروج امن از افغانستان، برخلاف چالشهای دیگری که دولت کانادا در برنامه اسکان مجدد بشردوستانه با آن مواجه شده، همچنان به همان شدت باقی مانده است.»
بر اساس آمارهای وزارت مهاجرت کانادا، از طریق این توافقنامه جدید با امارات متحده عربی، تاکنون بیش از ۶۵۰ شهروند افغانستان به تورنتو منتقل شدهاند و قرار است در ۱۵ شهر در سراسر کانادا مستقر شوند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
همزمان با نزدیک شدن به پایان روند پذیرش ۴۰ هزار پناهجوی افغان در معرض خطر در کانادا، شماری از شهروندان افغان بهویژه اعضای نیروهای امنیتی حکومت پیشن از روند کند اعطای ویزای بشردوستانه کانادا شکایت دارند. آنها میگویند با وجود بارها تلاش موفق نشدهاند ویزای بشردوستانه کانادا را بگیرند.
محمد یونس نسیمی، یک پیمانکار نظامی افغان که اکنون در اسلامآباد پاکستان به سر میبرد، روز سهشنبه ۲۱ شهریور، در مصاحبهای با سیبیسی گفت: «هرچیز لازم باشد، خوشحال میشوم که [مسئولان] بیایند و بپرسند. آنها میتوانند از من بپرسند و من میتوانم پاسخ دهم.»
با این حال اداره مهاجرت کانادا به افغانهایی که از پاکستان برای این ویزای بشردوستانه درخواست دادهاند، اعلام کرده است که منتظر باشند.
این اداره تاکید کرد: «اگر به متقاضیان گفته نشود که درخواست آنها رد شده، معمولا به این معنی است که پرونده آنها هنوز در جریان است».
آسیبپذیرترین افراد در افغانستان تحت سلطه طالبان از جمله فعالان زنان، مدافعان حقوق بشر، اقلیتهای مذهبی و تحت تعقیب و روزنامهنگاران مشمول دریافت ویزای بشردوستانه کانادا اعلام شدهاند.
وزارت مهاجرت کانادا اعلام کرد: «اگرچه تلاشهای اسکان مجدد در افغانستان یکی از بزرگترین و سختترین تلاشها در تاریخ کانادا است، ما متعهدیم از هر فرصتی برای حمایت از افغانهای آسیبپذیر و انتقال آنها به کانادا برای زندگی بهتر استفاده کنیم.»