غیبت مشکوک دو وزیر چین؛ هیچ مقامی در دولت شی در امان نیست

برکناری بدون توضیح و ناگهانی چین و لی نشان می‌دهد تثبیت قدرت شی تا چه حد جایگاه سایرین را در دولت متزلزل کرده است

لی شانگ‌فو، وزیر دفاع (سمت راست) و چین گانگ، وزیر خارجه سابق (سمت چپ)‌ـ NOEL CELIS/AFP

ژنرال لی شانگ‌فو، وزیر دفاع چین، آخرین بار در ۲۹ اوت هنگام سخنرانی در نشست امنیتی چین‌ـ‌آفریقا در پکن، در انظار عمومی دیده شد. وقتی در اوایل سپتامبر در نشستی که انتظار می‌رفت شرکت کند حضور نداشت، مقام‌های چینی گفتند به‌دلیل «شرایط سلامتش» است. بر اساس گزارش‌ها، او در واقع به‌ اتهام فساد تحت بازجویی است و قرار است عزل شود، هرچند سخنگوی دولت چین این موضوع را تایید نکرده است.

به گزارش تایم، غیبت مرموز لی مشابه اتفاقی است که برای چین گانگ، وزیر خارجه سابق چین، افتاد. او آخرین بار در ۲۵ ژوئن در انظار عمومی دیده شده و بعد، بدون هیچ تشریفاتی، وانگ یی جای او را گرفت. در میانه گمانه‌زنی‌ها و شایعه‌ها در مورد رابطه‌ نامشروعش، ابتدا گفته شد که «مشکلات سلامت» دارد، اما هنوز در انظار عمومی دیده نشده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

تایم در ادامه می‌نویسد این مسئله که دو وزیر چین ظرف چند ماه بدون هیچ توضیحی ناپدید شده‌اند نشان‌دهنده پیچیدگی و پیش‌بینی‌ناپذیری دولت شی جین‌پینگ است.

صلاحیت مقا‌م‌های چینی پیش از انتصاب و ترفیع کاملا بررسی می‌شود، بنابراین تصور بر این است که تمام مقام‌های دولتی بسیار وفادارند، در غیر این‌صورت به آن سمت گمارده نمی‌شدند.

به گفته ناظران، برکناری بدون توضیح و ناگهانی چین و لی نه تنها نشان می‌دهد تثبیت قدرت شی تا چه حد جایگاه سایرین را در دولت متزلزل کرده است، بلکه چالش همکاری با چین را برای شرکت‌ها و دولت‌های خارجی دوچندان می‌کند.

هنوز مشخص نیست سیاست خارجی یا دفاعی شی واقعا تغییری خواهد کرد یا نه اما این موضوع بی‌تردید مقام‌های چینی را در تصمیم‌گیری یا ابراز عقیده در مقابل شی بیمناک‌تر خواهد کرد.

درو تامسون، از کارکنان سابق پنتاگون و استاد دانشگاه ملی سنگاپور، به تایم می‌گوید: «این موضوع چالش بزرگی برای شرکت‌هایی است که می‌خواهند بر تصمیم‌گیرندگان در چین تاثیر بگذارند یا آن‌ها را از اثر سیاست‌هایشان مطلع کنند. در حالی که طرف‌های خارجی درصددند با همتایان چینی ارتباط داشته باشند، با تصمیم‌گیرندگان در حزب ارتباطی ندارند؛ با اجراکنندگان [سیاست‌ها] ارتباط دارند.»

بیشتر از جهان