غلظت زیاد ریزگردها در هوای سیستان و بلوچستان بیش از هزار نفر را راهی مراکز درمانی کرد

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان اعلام کرده است که در پی وقوع طوفان و ریزگرد در منطقه سیستان، ‏‏۱۳۴۶ نفر به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند

طوفان و ریزگرد در سیستان وبلوچستان- عکس مهر

روز جمعه ۳۱ شهریور، طوفان و هجوم ریزگرد در شهرهای استان سیستان و بلوچستان بیش از هزار نفر را راهی بیمارستان‌ها کرد.

مجید محبی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان، اعلام کرد که در پی وقوع طوفان و غلظت زیاد ریزگرد در هوای منطقه سیستان، ۱۳۴۶ نفر به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند و سه نفر نیز در نتیجه این وضع جانشان را از دست‌ داده‌اند.

به گفته مجید محبی، موج جدید وزش باد در منطقه سیستان از ۲۸ تا ۳۱ شهریور ادامه داشته و در پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند، و نیمروز بیشترین میزان مراجعه به مراکز درمانی ثبت شده است.

همچنین، کاهش میدان دید به‌سبب شدت طوفان شن و تراکم ریزگردها به افزایش تصادف‌های رانندگی منجر شده است. تا کنون سه نفر در این تصادف‌ها جانشان را از دست‌ داده‌اند.

بر اساس اعلام مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان، در روز ۳۱ شهریور سرعت طوفان در شهر زابل به ۱۰۱ کیلومتر در ساعت رسید و شعاع دید افقی نیز به ۵۰ متر کاهش‌ یافت.

مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز روز چهارشنبه ۲۹ شهریور در اطلاعیه‌ای از تعطیلی همه اداره‌های دولتی در پنج شهرستان استان سیستان و بلوچستان خبر داد. هرچند، با توجه‌ به وقوع مکرر طوفان‌های شن و هجوم ریزگردها در ماه‌های اخیر، که شرایط زندگی را در شهرهای استان سیستان و بلوچستان دشوار ساخته است، این تعطیلی‌ها اثری در حل مشکلات شهروندان این استان نداشته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته کارشناسان، با وجود معمول بودن طوفان‌های موسمی شن، آنچه باعث شده اوضاع در برخی شهرهای استان سیستان و‌ بلوچستان بحرانی شود، هجوم مستمر ریزگردها است که مهم‌ترین عامل آن ممکن است خشک ماندن طولانی‌مدت رودخانه هیرمند باشد.

استان سیستان و بلوچستان در سال‌های اخیر، به‌سبب مشکلاتی از قبیل کمبود شغل، بی‌آبی گسترده، و نبود زیرساخت‌های زیستی مناسب، یکی از بیشترین آمارهای مهاجرت داخلی را داشته است. در دو سال گذشته، اضافه‌ شدن هجوم ریزگردها موجب شده است که نه‌تنها بخشی از روستاهای این استان خالی از سکنه شود، بلکه ساکنان شهرهای بزرگ استان مانند زابل نیز به استان‌های دیگر کوچ کنند.

در ماه‌های گذشته نیز مقام‌های جمهوری اسلامی، با وجود تهدیدهای مکرر، در عمل نتوانسته‌اند سهم‌ حقابه ایران از هیرمند را در مناقشه با طالبان بگیرند.

با توجه به اثبات وجود آب پشت سدهای افغانستان، حکومت طالبان حاضر به رها کردن آب به سمت ایران نیست. این موضوع ساکنان سیستان و‌ بلوچستان را از بهبود اوضاع ناامید کرده است.