وزیر خارجه اردن: هیچ راهی برای پایان دادن به حل بحران اسرائیل و فلسطین جز تشکیل دو کشور مستقل وجود ندارد

به‌گفته وزیر خارجه اردن، دلیل اصلی تنش‌های جاری با حکومت ایران به سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی مربوط است

ايمن الصفدی، معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه اردن در دومین همایش سالانه «انجمن خاورمیانه و شمال آفریقا» (MENA Forum) که به میزبانی مشترک گروه پژوهش‌های رسانه‌ای عربستان سعودی (SRMG) و موسسه خاورمیانه (MEI) در نیویورک، برگزار شد گفت راه‌ پایان دادن به بحران اسرائیل و فلسطین تنها تشکیل دو کشور مستقل است و طرفین چاره‌ای ندارند.

به‌گفته وزیر خارجه اردن، «برای پایان دادن به تمامی بحران‌های منطقه خاورمیانه ابتدا باید به بحران و درگیری بین اسرائیل و فلسطین پایان داد و  بی‌تردید تشکیل دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل تنها راه‌حل خروج از بحران است.» به گفته ايمن الصفدی، اغلب کشورهای خاورمیانه می‌دانند که برای رسیدن به «صلح پایدار نیاز به همکاری‌ها و هم‌فکریهای مشترک است.»

دومین نشست سالانه «انجمن خاورمیانه و شمال آفریقا» (MENA Forum) به میزبانی مشترک گروه پژوهش‌های رسانه‌ای عربستان سعودی (SRMG) و موسسه خاورمیانه (MEI) روز جمعه ۲۲ سپتامبر، ۳۱ شهریور ۱۴۰۲، در نیویورک، برگزار شد. 

در این همایش بین‌‌المللی که با حضور شمار زیادی از مقام‌های ارشد دولتی، دیپلمات‌ها، کارشناسان و پژوهشگران دانشگاهی برگزار شد به موضوع ایران و سیاست‌های منطقه‌ای حکومت ایران هم اشاره شده شد.

ايمن الصفدی، معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه اردن در پاسخ به پرسشی درباره توافق اخیر دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا با جمهوری اسلامی، بر سر مبادله زندانیان، در ازای رفع‌توقیف از شش میلیارد دلار دارایی‌های ایران، گفت: «ما نگران وضعیت منطقه‌ای هستیم که دچار بی‌ثباتی و ناامنی است و چالش‌ها روز به‌ روز بیشتر می‌شوند. همه کشورهای منطقه خواهان یک رابطه عادی و خوب با ایران هستند. رابطه‌ای بر اساس احترام متقابل، نه رابطه‌ای که در آن مداخله و فشار وجود دارد.»

به‌گفته وزیر خارجه اردن، دلیل اصلی تنش‌های جاری با حکومت ایران به سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی بر می‌گردد. وزیر خارجه اردن در ادامه صحبت‌هایش در نشست روز جمعه «انجمن خاورمیانه و شمال آفریقا» خواهان بحث‌ و گفت‌وگو درباره دلایل تنش‌ها شد.

موضوع محوری همایش امسال انجمن، «تقویت انعطاف‌پذیری جهانی از طریق پایداری» انتخاب شده است. «آینده انرژی»، «اقتصاد خاورمیانه و شمال آفریقا» و «ژئوپلیتیک و امنیت» از موضوع‌های اصلی این نشست است.

از راست:‌ ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن، مریم المهیری وزیر محیط‌ زیست و تغییرات اقلیمی امارات متحده عربی، احمد ییلدیز معاون وزیر خارجه ترکیه-@srmgthink

وزیر خارجه اردن هم به‌مانند بسیاری دیگر از مقام‌های دولتی در خاورمیانه، تنها راه‌حل پایان دادن به بحران فلسطین را تشکیل دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل معرفی کرد.

در این نشست، احمد ییلدیز، معاون وزیر خارجه ترکیه نیز ضمن اشاره به «نقش کلیدی» ترکیه در منطقه بر جلوگیری از تشدید تنش‌ها تاکید کرد. ییلدیز همچنین از نقش عربستان سعودی برای حل مناقشه فلسطینی‌ها تقدیر کرد و گفت: «به نظر من در مقایسه با ده سال پیش خاورمیانه در مسیر درست در حال پیشروی است… و عربستان سعودی یکی از قوی‌ترین مدافعان مسئله فلسطینیان است.»

در این همایش بین‌المللی، که در حاشیه هفتاد‌و‌هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزار می‌شود، شماری از دیپلمات‌ها و مقام‌های دولتی کشورهای مصر، اردن، امارات متحده عربی، ترکیه و قطر و نیز کارشناسان و پژوهشگران دانشگاهی حضور دارند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رانیا المشاط، وزیر همکاری‌های بین‌المللی مصر، ايمن الصفدی، معاون نخست‌وزیری و وزیر خارجه اردن، مریم المهیری، وزیر محیط‌زیست و تغییرات اقلیم امارات متحده عربی، مجید الانصاری، مشاور نخست وزیر و سخنگوی وزارت خارجه قطر، تیموثی لیندرکینگ، فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور یمن، احمد ییلدیز، معاون وزیر خارجه ترکیه از جمله مقام‌های دولتی شرکت‌کننده در این همایش بین‌المللی‌اند.

رانیا المشاط، وزیر همکاری‌های بین‌المللی مصر نیز در بخش دیگری از نشست امروز در نیویورک ضمن تاکید بر اهمیت توسعه پایدار گفت ما هنوز در میانه مسیر توسعه پایدار قرار داریم.  

فرانچسکو لاکامرا، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر، کارن یانگ، پژوهشگر ارشد مرکز سیاست جهانی انرژی در دانشگاه کلمبیا و سارا وخشوری، کارشناس امنیت انرژی و پژوهش‌های خاورمیانه در موسسه سیاست جهانی از کارشناسان غیردولتی و سخنرانان در نشست صبح بودند.

علاوه بر مقام‌های دولتی و کارشناسان منطقه‌‌‌ای، نمایندگانی هم از نهادهای مالی بین‌المللی، از جمله «بانک جهانی»، «بانک اروپایی توسعه و بازسازی» و «بانک توسعه آفریقا» حضور دارند.

مرکز پژوهش‌های رسانه‌ای سعودی، با مدیریت جمانا راشد، به عنوان بزرگ‌ترین گروه رسانه‌ای جهان عرب شناخته می‌شود. این مرکز پژوهشی-رسانه‌ای، در پنج بخش «رویدادها»، «کنفرانس‌ها»، «تحقیقات و مطالعات»، «توسعه و نوآوری» و «سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی» فعالیت می‌کند.

بیشتر از جهان