بشار اسد به چین سفر می‌کند؛ پکن در حال افزایش نفوذ خود در خاورمیانه

اسد روز پنجشنبه به همراه یک هیئت عالی‌رتبه سوری به پکن سفر خواهد کرد

بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه - AL-MANAR / AFP

بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، اواخر هفته جاری در نخستین سفر خود به پکن از زمان آغاز جنگ داخلی ۱۲ ساله این کشور، با مقام‌های چینی ملاقات خواهد کرد. چین یکی از حامیان بشار اسد در جریان جنگ داخلی این کشور بوده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، دفتر رئیس‌جمهوری سوریه اعلام کرد که رهبر این کشور را شی‌جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین، برای نشستی دعوت کرده است و اسد روز پنجشنبه به همراه یک هیئت عالی‌رتبه سوری به پکن سفر خواهد کرد.

دفتر اسد اعلام کرد که اسما، همسر اسد، او را در سفر به چین همراهی می‌کند.

چین پس از میانجیگری در توافق ماه مارس بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، دامنه نفوذ خود را در خاورمیانه گسترش داده است و همچنان به حمایت از بشار اسد در درگیری‌های سوریه ادامه می‌دهد.

چین می‌تواند نقش مهمی در آینده در بازسازی سوریه ایفا کند که انتظار می‌رود ده‌ها میلیارد دلار هزینه داشته باشد. سوریه سال گذشته به طرح کمربند و جاده چین پیوست که در آن پکن نفوذ خود را در مناطق در حال توسعه از طریق پروژه‌های زیربنایی گسترش می‌دهد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

تشدید بحران اقتصادی سوریه به اعتراض‌ها در بخش‌های تحت کنترل دولت در استان جنوبی سویدا منجر شده است. سوریه تحریم‌های غرب و جنگجویان کرد تحت حمایت ایالات متحده را که بزرگ‌ترین میدان‌های نفتی این کشور در شرق کشور در نزدیکی مرز با عراق را کنترل می‌کنند، مقصر بحران معرفی می‌کند.

تماس‌های دیپلماتیک بین سوریه و سایر کشورهای عربی پس از زلزله ۶ فوریه که ترکیه و سوریه را لرزاند و بیش از ۵۰ هزار نفر از جمله بیش از ۶ هزار نفر را در سوریه کشت، تشدید شده است. اسد در ماه مه به عربستان سعودی سفر کرد و چند روز پس از بازگشت عضویت سوریه در اتحادیه عرب، در نشست این اتحادیه شرکت کرد.

از زمان آغاز درگیری‌ها در سوریه در ماه مارس ۲۰۱۱، ایران و سوریه به اسد کمک کردند تا کنترل اکثر بخش‌های کشور را دوباره به دست بگیرد. چین نیز هشت بار از حق وتوی خود در سازمان ملل برای توقف قطعنامه‌ها علیه دولت اسد استفاده کرده است که آخرین آن در ماه ژوییه ۲۰۲۰ صادر شد.

مقام‌های چینی همچنین از نزدیک با سرویس‌های امنیتی سوریه در مورد حضور هزاران جنگجوی چینی از اقلیت اویغور که اکثرا در آخرین پایگاه شورشیان در استان ادلب سوریه مستقرند، در ارتباط‌اند.  

از سال ۲۰۱۳، هزاران اویغور، یک اقلیت مسلمان در غرب چین، به سوریه سفر کرده‌اند تا همراه با گروه شبه‌نظامی اویغور حزب اسلامی ترکستان، آموزش ببینند و در کنار القاعده بجنگند.

آخرین و تنها سفر بشار اسد به چین در سال ۲۰۰۴ بود، یک سال پس از تهاجم ائتلاف به رهبری ایالات متحده به عراق و زمانی که واشینگتن به سوریه فشار می‌آورد.

بیشتر از جهان