شورای امنیت سازمان ملل متحد حمله شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) به مسجد «امامزمان» در پلخمری مرکز استان بغلان افغانستان را محکوم کرد.
این شورا با خانوادههای قربانیان این حمله انتحاری ابراز همدردی کرد.
در بیانیه این شورا تاکید شده است که تروریسم در همه اشکالش تهدید جدی برای صلح و امنیت در افغانستان و جهان است.
در ادامه این بیانیه آمده است: «اعضای شورای امنیت بر لزوم پاسخگویی عاملان، سازماندهندگان، تامینکنندگان مالی و حامیان اقدامهای تروریستی تاکید کردند. هر گونه اقدام تروریستی صرف نظر از انگیزه آن در هر کجا و هر زمان و از طرف هر کس که صورت گرفته باشد، مجرمانه و غیرقابل توجیه است.»
در بیانیه شورای امنیت سازمان ملل متحد، بر لزوم همکاری همه کشورها در راستای مقابله با تهدیدها علیه صلح و امنیت بینالمللی تاکید شده است.
رینا امیری، نماینده ویژه آمریکا در امور زنان و حقوق بشر برای افغانستان نیز شنبه ۲۲ مهر (۱۴ اکتبر) در حساب خود در رسانه اجتماعی اکس به انفجار در مسجد شیعیان در پلخمری واکنش نشان داد.
او گفت: «از شنیدن خبر زخمی شدن و کشته شدن نمازگزاران در مسجد شیعیان پلخمری ناراحت شدم. حملهها علیه جامعه شیعه، تهدیدی برای تنوعی است که افغانستان با آن تعریف میشود.»
او تاکید کرد که این «وحشیگری» باید پایان یابد.
Distressed to hear of the wounding & killing of worshippers at the Pule Khumri Shia Mosque. Attacks against the Shia community are a threat to the diversity that defines Afghanistan. My deepest condolences to the families. This brutality must end. There has been enough suffering.
— U.S. Special Envoy Rina Amiri (@SE_AfghanWGH) October 13, 2023
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان، در واکنش به حمله انتحاری داعش به نمازگزاران شیعه در ولایت بغلان، طی پیامی گفت: «پیشگیری، حفاظت و پاسخگویی به جامعه تشیع افغانستان که همچنان هدف حمله قرار میگیرند، ضروری است.»
ظهر روز جمعه ۲۱ مهر، مهاجم انتحاری داعش خراسان جلیقه انفجاری خود را در میان نمازگزاران در مسجد «امامزمان» در شهر پلخمری منفجر کرد. طالبان شمار کشتهشدگان این حمله را هفت نفر و تعداد زخمیشدگان را ۱۷ نفر اعلام کردند.
اما منابع مردمی ادعا میکنند که آمار تلفات بیشتر از این رقم است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
عارف رحمانی، نماینده پیشین پارلمان افغانستان، در حساب اکس خود با اشاره به حمله داعش به شیعیان در پلخمری، خواستار بهرسمیت شناخته شدن نسلکشی هزارهها شد.
او گفت: «طالبان همواره ادعا میکند که این گروه داعش را در افغانستان ریشهکن کرده و امنیت کامل در سراسر کشور برقرار است. با حمله وحشیانه و فجیع به نمازگزاران در مسجد امام زمان پلخمری یک بار دیگر ثابت شد که طالبان در تامین امنیت شهروندان ناکاماند و باید مسئولیت حقوقی و سیاسی انجام این فجایع را بپذیرند.»
او گفت که طالبان نباید از مسئولیتهای حقوقی و سیاسی خود در همه حوزهها از جمله تامین امنیت شهروندان بهویژه جامعه هزاره فرار کند.
جامعه هزاره افغانستان خواستار بهرسمیت شناخته شدن نسلیکشی هزارهها است و سال گذشته کارزارهای گستردهای در راستای این درخواست برگزار شده بود، اما تاکنون درخواستهای هزارههای ساکن افغانستان به نتیجه نرسیده است.
داعش مسئولیت حملههای خونین و مرگبار به مساجد، مکانهای مذهبی، مدارس و مراکز آموزشی شیعیان در افغانستان را بر عهده گرفته است. در دوران حکومت طالبان هم حملههای داعش علیه شیعیان ادامه داشته است. این در حالی است که طالبان ادعای تامین امنیت را میکنند و میگویند که ضربههای سنگینی بر داعش وارد کردهاند.
شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) تهدید جدی در افغانستان شمرده میشود و مسئولیت حملههای خونین و مرگبار به طالبان و غیرنظامیان را بر عهده گرفته است. داعش در ماههای اخیر تلاش کرده بود که حملههایش را علیه مقامها و نیروهای طالبان متمرکز کند. مولوی داوود مزمل، استاندار طالبان برای بلخ، مولوی نثاراحمد احمدی، معاون استاندار طالبان برای بدخشان، فرمانده صفیالله صمیم و مولوی عبدالحق ابوعمر، فرمانده پلیس طالبان برای بدخشان، در حملههای داعش کشته شدند.
تحت حاکمیت طالبان گروههای تروریستی از جمله القاعده، داعش، تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان فعالیت داشتهاند.
در دوران نظام جمهوریت مورد حمایت کشورهای غربی هم جامعه هزاره و اهل تشیع افغانستان آماج حملههای مرگبار قرار گرفتند و مسئولیت بخش زیادی از این حملهها را داعش بر عهده گرفته بود.