شماری از مشاوران ارشد دونالد ترامپ، رئيسجمهوری پیشین ایالات متحده، در زمینه امنیت ملی در بیانیهای، از دولت آمریکا خواستند هرگونه مجوز امنیتی ارائهشده به مقامهای آمریکایی دارای زمینه «همفکری یا پیوند با دولت ایران» را که تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا تلقی میشود، لغو کند.
سمافور در گزارشی از مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا، رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی، کریستوفر میلر، رئیس پنتاگون و جان رتکلیف، مدیر اطلاعات ملی، بهعنوان امضاکنندگان این بیانیه نام برده است.
جمهوریخواهان در حالی این درخواست را مطرح میکنند که به گزارش واشنگتن فریبیکن، آرین طباطبایی، از کارمندان وزارت دفاع آمریکا، پس از بررسیهای داخلی پنتاگون، مجوز دسترسی به اسناد فوق محرمانه در ایالات متحده را کماکان در اختیار خواهد داشت.
با این حال، مجوز امنیتی رابرت مالی، فرستاده ویژه دولت بایدن در امور ایران، آوریل گذشته لغو شد. گفته میشود او در حال حاضر با اتهام سوءاستفاده از اطلاعات محرمانه روبرو است.
نیویورکپست اخیرا در گزارشی نوشت که جمهوریخواهان مجلس نمایندگان ایالات متحده به دنبال دسترسی به اسناد مرتبط با تعلیق بیسروصدای مجوز امنیتی رابرت مالی، نماینده ویژه سابق آمریکا در امور ایراناند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سمافور ماه گذشته (سپتامبر ۲۰۲۳) نوشت که وزارت امور خارجه ایران از آغاز سال ۲۰۱۴، از شبکهای از دانشگاهیان خارجی از جمله همکاران رابرت مالی به منظور ترویج دیدگاههای تهران در مورد مذاکرات هستهای و دیگر موضوعها حمایت میکند. یکی از افراد آرین طباطبایی بود که عضویتش در پروژه «ابتکار کارشناسان ایران» وزارت خارجه جمهوری اسلامی بهتازگی خبرساز شد و نگرانی قانونگذاران جمهوریخواه آمریکا را برانگیخت. از همینرو آنها خواستار تعلیق مجوز امنیتی او تا زمان بررسی مجدد ارتباطش با حکومت ایران شدند.
واشنگتن فریبیکن پیشتر در گزارشی، از این پروژه با عنوان «شبکه پروپاگاندا و تبلیغات» تهران یاد کرده بود که وظیفهاش پیشبرد منافع و اهداف جمهوری اسلامی در میان سیاستگذاران آمریکایی است و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آن را اداره میکند.
مشاوران سابق دونالد ترامپ در این بیانیه، از «اطلاعات مندرج در گزارشهای اخیر در مورد عملیات نفوذ ایران که شهروندان آمریکایی بهویژه کارمندان دولت ایالات متحده را هدف قرار میدهد» ابراز نگرانی کردند و در مورد «خطر آشکار» جمهوری اسلامی ایران برای امنیت ملی ایالات متحده و «عملیاتهای مخفیانه آن در اشکال مختلف از جمله عملیات نفوذ» هشدار دادهاند.
چهار مقام سابق دولت ترامپ در این بیانیه مشترک تاکید کردند که درخواست آنها بدون «هیچ هدف یا انگیزه سیاسی» است؛ با این حال، ایران میتواند در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده که در آن دونالد ترامپ، نامزد پیشتاز جمهوریخواهان، شرکت خواهد داشت، بهعنوان یک موضوع مهم سیاست خارجی ظاهر شود.
تمرکز واشنگتن بر ایران که حامی شبهنظامیان لبنانی و فلسطینی است، در روزهای اخیر و پس از حمله هفتم اکتبر حماس به جنوب اسرائیل که در آن بیش از یک هزار و ۳۰۰ اسرائیلی کشته شدند، افزایش یافته است.