حیات وحش افغانستان خلوت امن شکارچیان قطر

بیش از ۳۰ شهروند قطر برای شکار به هلمند رفتند

گردشگران در حال شکار پرندگان در یکی از استان‌های جنوبی افغانستان‌- Karim Sahib/ AFP

در ادامه سفر شهروندان کشورهای عرب به‌ویژه قطر به افغانستان با هدف شکار پرندگان کمیاب، رسانه‌های داخلی افغانستان روز سه‌شنبه هفتم آذر (۲۸ نوامبر) از سفر یک گروه از قطر به استان هلمند در جنوب افغانستان خبر دادند.

شبکه خبری طلوع‌نیوز به نقل از یک منبع مطلع نوشت که بیش از ۳۰ شهروند قطر برای شکار نوعی پرنده نایاب به شهرستان مارجه استان هلمند سفر کرده‌اند. هرچند منابع طالبان تاکنون این خبر را تایید یا رد نکرده‌اند، منابع محلی می‌گویند که شکارچیان قطری از یک هفته پیش در مارجه حضور دارند و به دنبال شکار یک نوع پرنده کمیاب‌اند.

اوایل ماه نوامبر یعنی کمتر از یک ماه پیش بود که خبر سفر شیخ عبدالله ابن جاسم، گردشگر قطری و عضو خانواده پادشاهی این کشور، به استان فاریاب در شمال افغانستان خبرساز شد. رسانه‌های داخلی افغانستان گزارش دادند که این شیخ قطری با وزارت اطلاعات و فرهنگ رژیم طالبان برای شکار پرندگان در شهرستان‌های اندخوی، قرمقول و برخی دیگر از مناطق این استان یک قرارداد سه ساله امضا کرده است.

ایندیپندنت فارسی یک سال پیش در ماه دسامبر ۲۰۲۲ هم به مدارکی دست یافته بود که نشان می‌داد طالبان از در اختیار گذاشتن زمین و فراهم کردن امکانات شکار برای گردشگران قطر مبالغ هنگفتی به جیب می‌زنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بر اساس سندی که به دست ایندیپندنت فارسی رسید، ملا خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان، ملا نورالله نوری، وزیر سرحدات و قبایل طالبان، مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، و مولوی محمد نعیم وردک، سرپرست سفارت افغانستان در قطر، از جمله این افرادند که در ۱۶ ماه سلطه طالبان بر افغانستان با واگذار کردن زمین‌ها و دشت‌هایی در استان‌های نیمروز، فراه، قندهار و هلمند  به بازرگانان قطری، پول هنگفتی دریافت کرده‌اند.

یک منبع آگاه به شرط محفوظ ماندن نامش به ایندیپندنت فارسی گفت که بازرگانان و شیوخ قطری مناطق مشخصی را به‌عنوان شکارگاه انتخاب و با پرداخت مبلغی به یکی از مقام‌های طالبان، منطقه موردنظر را برای طولانی‌مدت تصاحب می‌کنند. این منبع در همان زمان تایید کرد که هر یک از شهرستان‌ها و محلاتی که در آن امکان شکار نوعی پرنده کمیاب به‌نام میش‌مرغ یا هوبره وجود دارد، به یکی از بازرگانان و مقام‌های قطری اختصاص یافته است.

میش‌مرغ یا هوبره از پرندگان در معرض انقراض است که شکارچیان قطری به شکار آن بسیار علاقه‌مندند. این پرنده علاوه بر کمیاب بودن گونه‌اش، برخی ویژگی‌های منحصربه‌فرد دارد که سبب جلب توجه شکارچیان قطری شده است. مقابله این پرنده با پرنده شکارچی و چگونگی شکار شدنش از جمله سرگرمی‌های موردعلاقه گردشگران قطری است که برای آن مبلغ هنگفتی به طالبان پرداخت می‌کنند.

این پرنده معمولا در مناطق خشک و گرمسیر مانند هلمند، نیمروز، فراه، هرات و مناطق همجوار آن زندگی می‌کند. به همین دلیل در دو سال گذشته و پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان، شمار زیادی از شکارچیان به این استان‌ها رفته و ماه‌ها برای شکار این پرنده وقت گذاشته‌اند.

بیشتر از جهان