دیده‌بان حقوق‌بشر: طالبان اعتراضات مدافعان حقوق زنان را با خشونت، بازداشت و شکنجه پاسخ دادند

دیده‌بان حقوق‌بشر گفت فعالان زن بزرگ‌ترین مانع برای به رسمیت شناخته شدن طالبان محسوب می‌شوند

دیده‌بان حقوق‌بشر، پنجشنبه ۹ آذر (۳۰ نوامبر)، از ادامه بازداشت ژولیا پارسی، ندا پروانی، منیژه صدیقی و پریسا آزاده خبر داد و گفت نیروهای طالبان خودسرانه این زنان را بازداشت کرده‌اند. 

دیده‌بان حقوق‌بشر گفت طالبان تعداد زیادی از زنان را که نام‌هایشان منتشر نشده است بازداشت کرده‌اند .  

در گزارش تازه دیده‌بان حقوق‌بشر آمده است که با تسلط طالبان بر افغانستان در اوت ۲۰۲۱، تلاش این گروه برای سلب حقوق زنان و دختران آغاز شد و طالبان به اعتراض‌های زنان با شعار «نان، کار، آزادی»، با خشونت، بازداشت و شکنجه پاسخ دادند.  

در این گزارش آمده است که طالبان زنان معترض را بازداشت می‌کنند و آن‌ها را تحت فشار قرار می‌دهند و باعث ترس و «وحشت» خانواده‌های آنان می‌شوند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دیده‌بان حقوق‌بشر گفت طالبان زنانی را که مدارس غیررسمی برای آموزش دختران برپا می‌کنند نیز هدف قرار داده‌اند.  

یکی از فعالان حقوق‌ زنان به دیده‌بان حقوق‌بشر گفته است آن‌ها به‌شدت درباره امنیت خود و خانواده‌هایشان نگران‌اند و تحت فشار دائمی و ترس از بازداشت قرار دارند.  

دیده‌بان حقوق‌بشر گفته است خانواده‌های زنانی که بازداشت شده‌اند، امیدوارند که با سکوت بتوانند زمینه آزادی آنان را فراهم کنند یا دست‌کم سوء‌استفاده در بازداشت را کاهش دهند.   

دیده‌بان حقوق‌بشر گفت: «خانواده‌ها برای یافتن زنان بازداشت‌شده که عملا به زور ناپدید می‌شوند، تلاش می‌کنند.» 

دیده‌بان حقوق‌بشر با عضوی از خانواده یکی از زنانی که در بازداشت به سر می‌برد، مصاحبه کرده است. این فرد گفته است: «نمی‌دانم بر او چه می‌گذرد. در طول ملاقات، او نتوانست حرف خود را تمام کند و بعد از چند کلمه ساکت شد.» 

دیده‌بان حقوق‌بشر گفت: «زنان به همراه اعضای خانواده از‌جمله کودکان کوچک دستگیر شده‌اند. آن‌ها در شرایط تحقیرآمیزی نگهداری می‌شوند و گاهی شکنجه می‌شوند. اگر آن‌ها آزاد شوند، طالبان اسناد مربوط به اموال خانواده‌ آنان را مطالبه می‌کنند و تهدید می‌کنند که اگر زن به فعالیت خود ادامه دهد، اموال را مصادره خواهند کرد.»  

دیده‌بان حقوق‌بشر گفت سرکوب حقوق زنان در افغانستان ادامه دارد و این گروه سیاست‌های جدید «سوء‌استفاده‌گرانه» اعمال می‌کند و حتی زنانی را که در خانه‌هایشان اعتراض می‌کنند نیز بازداشت می‌شوند.  

دیده‌بان حقوق‌ بشر گفت که فعالان زن بزرگ‌ترین مانع برای به رسمیت شناخته شدن طالبان محسوب می‌شوند و باید جهان در کنار زنان افغانستان که در معرض خطر قرار دارند، بایستند.  

بیش از دو سال از سلطه‌ دوباره طالبان بر افغانستان می‌گذرد، گروهی که با توسل به‌زور و گزینه نظامی بر این کشور حاکم شدند و در نخستین اقدام، وزارت امور زنان در کابل را به وزارت امر به معروف و نهی از منکر که نماد «نقض آزادی شهروندی و حقوق زنان در میان شهروندان افغانستان است» تغییر دادند.  

رژیم طالبان به بهانه اجرای «شریعت اسلامی» ده‌ها فرمان علیه زنان صادر کرده‌اند و باعث خانه‌نشینی شمار زیادی از زنان و دختران شده‌اند. دختران در حاکمیت طالبان تنها تا کلاس ششم دبستان می‌توانند درس بخوانند.  

فعالان حقوق زنان مدعی‌اند که در حاکمیت طالبان «آپارتاید جنسیتی» اعمال می‌شود و جهان باید این موضوع را به رسمیت بشناسد و فشار و تحریم بیشتری علیه مقام‌های ارشد طالبان اعمال کند.