پوتین در تماس تلفنی با عباس خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد

پوتین اطمینان داد که روسیه به تامین کالاهای ضروری، از جمله دارو و تجهیزات پزشکی، برای نوار غزه ادامه ‏می‌دهد

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی (۱۳ اکتبر ۲۰۲۲)- PROKOFYEV/SPUTNIK/AFP

پیش از رای‌گیری در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی درباره جنگ غزه، روسیه خواستار برقراری آتش‌بس فوری در غزه و حل مسالمت‌آمیز درگیری‌ها بین اسرائیل و حماس شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، روز جمعه ۲۲ دسامبر (اول دی‌) در گفت‌وگویی تلفنی با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، خواستار آتش‌بس‌ فوری و همه‌جانبه برای نجات غیرنظامیان از مصائب جنگی شد که اکنون بیش از دو ماه‌ و نیم است که در غزه جریان دارد.

به گزارش خبرگزاری فلسطینی وفا، پوتین همچنین به عباس اطمینان داد که روسیه به تامین کالاهای ضروری برای نوار غزه، از جمله دارو و تجهیزات پزشکی، ادامه می‌دهد.

رئیس‌جمهوری روسیه در این تماس تلفنی، دعوتش از عباس برای سفر به مسکو را نیز تجدید کرد. رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین قرار بود میانه ماه گذشته میلادی به روسیه سفر کند؛ اما این سفر به درخواست محمود عباس، به‌دلیل اوضاع پیچیده منطقه، به تعویق افتاد و زمان انجام آن هنوز مشخص نشده است.

به گزارش تاس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز تاکید کرد که صلح و امنیت در منطقه فقط با تحقق راه‌حل دو کشوری برقرار خواهد شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

از شروع جنگ درغزه دو ماه و نیم می‌گذرد؛ جنگی خونین که به گفته وزارت بهداشت غزه، تعداد کشته‌شدگان در آن از ۲۰ هزار نفر فراتر رفته است. بیش از ۵۳ هزار تن نیز زخمی شده‌اند.

حمله گسترده ارتش اسرائیل با حمایت تمام‌عیار آمریکا به غزه، پس از حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل در جنوب آن کشور، شروع شد. به گفته اسرائیل، حمله اولیه حماس بیش از ۱۲۰۰ کشته بر جای گذاشت و حماس نزدیک به ۲۴۰ نفر را نیز گروگان گرفت.

حمله‌های انتقام‌جویانه اسرائیل به غزه با هدف «نابودی حماس» نگرانی دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی را از لحاظ میزان تلفات غیرنظامیان غزه، گرسنگی، و آوارگی روزافزون فلسطینی‌ها برانگیخته است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنجشنبه برای چهارمین بار رای‌گیری درباره قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی با هدف برقراری آتش‌بس دائمی در غزه را به تعویق انداخت و درنهایت این رای‌گیری روز جمعه انجام و با ۱۳ رای موافق از میان ۱۵ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب شد. تنها روسیه و آمریکا، دو عضو دائم این شورا، به آن رای ممتنع دادند.

این قطعنامه از طرف‌های درگیری می‌خواهد تا امکان «ارسال امن، بدون مانع و گسترده کمک‌های بشردوستانه» را به غزه فراهم کنند و همچنین از طرف‌های درگیری درخواست شده تا «زمینه را برای توقف پایدار درگیری‌ها فراهم کنند»، اما صحبتی از پایان جنگ و درگیری‌ها نشده است.

در تحولی دیگر، مشاور بنیامین نتانیاهو نیز از تمایل اسرائيل به نقش‌آفرینی تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه پس از جنگ خبر داده است. نتانیاهو پیش از این بارها اعلام کرده بود که این تشکیلات جایی در غزه نخواهد داشت.

بیشتر از جهان