روزنامه املاک آلمان (Immobilien Zeitung) گزارش داده است که پس از تحریمهای آمریکا علیه اجمل رحمانی، بازرگان افغان و مدیرعامل شرکت «گروه اوشین»، پروژه بزرگ فناوری این شرکت به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو در آلمان متوقف شده است.
به گزارش این روزنامه، گروه اوشین با چندین شرکت دیگر روی یک پروژه فناوری و مرکز تحقیقات در منطقه جنوبغربی اشتوتگارت آلمان سرمایهگذاری کرده بودند، اما شهردار این شهر اینک به دلیل اتهامات فساد علیه سرمایهگذار اصلی این پروژه، آن را متوقف کرده است.
وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا دوشنبه، ۱۱ دسامبر (۲۰ آذر)، در بیانیهای گفت که میر رحمان رحمانی، از بازرگانان افغان و رئیس مجلس نمایندگان در حکومت پیشین افغانستان، و پسرش، اجمل رحمانی، که او نیز عضو مجلس نمایندگان بود، به دلیل ارتکاب «فساد فراملی» به فهرست افراد تحت تحریم این وزارتخانه افزوده شدهاند.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است که میر رحمان و اجمل رحمانی ازطریق شرکتهایی که در افغانستان تاسیس کرده بودند، مرتکب فساد مالی پیچیدهای شدند که به اختلاس میلیونها دلار از قراردادهای دولت آمریکا منجر شد که برای حمایت از نیروهای نظامی حکومت پیشین افغانستان تنظیم و منعقد میشد. بر اساس این بیانیه، میر رحمان رحمانی و پسرش از طریق ۴۰ شرکت و سازمانی که در افغانستان ایجاد کرده بودند، قراردادهای مزبور را میگرفتند و در روند اجرای آنها، میلیونها دلار اختلاس کردند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در پی گزارش وزارت خزانهداری آمریکا در پیوند با «فساد فراملی» میررحمان رحمانی و پسرش و تحریم این دو و شرکتهای آنان، میررحمان رحمانی با نشر بیانیهای در صفحه کاربری خود در فیسبوک، به این تحریمها واکنش نشان داد و آنها را «نادرست» خواند.
در این بیانیه آمده است که بر اساس موازین بینالمللی، اگر اتهامی به اشخاص حقوقی و حقیقی وارد میشود، پیش از هر اقدامی، باید پرونده مربوطه به مراجع قضایی ارجاع شود و چنانچه مراجع قضایی این اتهامها را تایید کردند، باید به متهمان اطلاع داده شود تا بتوانند دفاعیات لازم را در آن زمینه ارائه، و از خود دفاع کنند.
با این حال، شهردار شهرک اهنینگن در اشتوتگارت آلمان درباره توقف پروژههای شرکت اجمل رحمانی گفته است: «ما تحریمها علیه آقای رحمانی را بسیار جدی میگیریم و روند برنامه توسعه جاری را با اثرگذاری فوری متوقف کردهایم.»
شرکت گروه اوشین با مدیریت اجمل رحمانی که در ۲۰۱۶ تاسیس شد، با شرکتهای آیبیام، موسسه تحقیقاتی آلمان، انجمن فراونهوفر و آژانس توسعه منطقه اشتوتگارت، در پروژه فناوری معروف به «کوانتوم گاردین» شریک است.
وینفرید کرچمن، رهبر حزب سبز آلمان، در مراسم افتتاح این پروژه، این نوآوری را «پروژه فانوس دریایی» خواند. سال گذشته نیز آنگلا مرکل، صدراعظم وقت آلمان، از سرمایهگذاری شرکت آمریکایی فناوری اطلاعات آیبیام در عرصه فناوری کوانتومی و هوش مصنوعی در آلمان حمایت کرده بود.
با این حال، آغاز این پروژه در ۲۰۲۱ با سرمایهگذاری اجمل رحمانی و خریداری زمینی به وسعت ۹ هکتار ممکن شد. روزنامه املاک آلمان به نقل از منابع خود گزارش داده است که شرکت «گروه اوشین» به مدیریت اجمل رحمانی، حدود ۵۰۰ میلیون یورو در این پروژه سرمایهگذاری کرده است.