شیردهی مادران خطر چاقی کودکان را کاهش می‌دهد

شیر مادر که سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، مواد مغذی و آنتی‌بادی‌ها است، فواید زیادی برای سلامتی دارد

 عکس تزئینی - زنی در حال شیر دادن به نوزادش است - Canva

تحقیقات نشان می‌دهد تغذیه با شیر مادر خطر چاقی در دوران کودکی را کاهش می‌دهد.

بنا به پژوهشی که در پدیاتریکس منتشر شده است، شیردهی مادران بدون توجه به شاخص توده بدنی‌شان(‌بی‌ام‌آی)، خطر چاقی در دوران کودکی را کاهش می‌دهد.

دکتر گیل شیپ، استادیار دانشگاه ایالتی میشیگان که سرپرستی این تحقیق را بر عهده داشت، در بیانیه‌ای گفت: «متخصصان سلامت می‌توانند از نتایج این ‌پژوهش به‌عنوان فرصتی برای تشویق و ترویج تغذیه با شیر مادر در میان همه زنان، به‌ویژه آن‌هایی که چاق‌اند، استفاده کنند.»

بی‌ام‌آی، شاخص اندازه‌‌گیری توده چربی در بدن است که با توجه به وزن و قد محاسبه می‌شود. بی‌ام‌آی ۲۵ تا ۲۹.۹ نشان می‌دهد که فرد اضافه‌وزن دارد. بی‌ام‌ای ۳۰ تا ۳۹ نشان‌دهنده چاقی و بی‌ام‌آی ۴۰ به بالا نشان‌دهنده چاقی مفرط است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

۳۰.۷ درصد از بزرگسالان ایالات متحده اضافه وزن دارند. ۴۲.۴ درصد چاق‌اند و بر اساس داده‌های دولت در سال ۲۰۱۸، حدود ۹.۲ درصد به‌شدت چاق‌اند.

به گزارش نیویورک‌پست، محققان با مقایسه قد و وزن کودکان در سن دو تا شش سالگی با همسالان خود، امتیاز بی‌ام‌آی کودکان شرکت‌کننده را محاسبه کردند.

در این پژوهش دو وضعیت بررسی شد؛ یکی اینکه آیا کودک با شیر مادر تغذیه شده است و دیگر اینکه آیا مادر صرفا فرزندش را تا سه ماهگی با شیرش تغذیه یا از شیر خشک استفاده کرده است.

محققان دریافتند که هر مقدار تغذیه مداوم با شیر مادر در طول سه ماه اول تولد، صرف‌نظر از بی‌ام‌آی مادر قبل از بارداری، باعث کاهش میزان بی‌ام‌آی کودک می‌شود.

بر اساس تحقیقات، هر ماه شیردهی اضافی -‌چه به‌طور انحصاری شیر مادر یا با شیر خشک- با میزان قابل‌توجه و کمتر بی‌ام‌آی کودک مرتبط بود.

همچنین تحقیقات نشان می‌‌دهد شیر مادر که سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، مواد مغذی و آنتی‌بادی‌ها است، فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ از جمله کاهش خطر ابتلا به آسم، دیابت نوع اول، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد و موارد دیگر.

طبق نتایج پژوهشی که روی کودکان متولد‌شده در سال ۲۰۱۹ انجام شد؛ ۸۳.۲ درصد کودکان مقداری شیر مادر را در بدو تولد دریافت کرده‌اند، ۷۸.۶ در‌صد در یک ماهگی از شیر مادر تغذیه کرده‌اند‌، ۵۵.۸ درصد هم مقداری شیر مادر را در شش ماهگی دریافت کرده‌اند و ۲۴.۹ درصد هم تنها شیر مادر را دریافت کردند.

بیشتر از بهداشت و درمان