تدریس آموزش‌های «دینی و عقیدتی» به تمام کارکنان حکومت طالبان

افزایش آموزش‌های دینی و اعتقادی، خطر گسترش افراط‌گرایی دینی را در جامعه افزایش می‌دهد

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان اعلام کرد که تمام کارکنان دولتی در زمینه مسائل دینی و عقیدتی آموزش خواهند دید.   

در بیانیه این وزارتخانه آمده است که خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان، یکشنبه، ۶ اسفند (۲۵ فوریه)، در نشستی با رئیسان اداره‌های «دعوت و ارشاد» و اداره‌های دولتی دیگر و نهادهای مستقل، نصاب آموزش‌های دینی و عقیدتی را با آنان مطرح کرده است.  

بنا به این بیانیه، این نصاب آموزشی در ۳۴۱ صفحه تهیه شده و بخش عمده آن در زمینه «عقیده و ایمان» است، و خالد حنفی تاکید کرده است که در راستای آموزش آن با «اخلاص کامل» عمل شود.    

پیش‌تر، طالبان از همه کارکنان دولت خواسته بودند که از تراشیدن ریش‌ خودداری کنند و در زمان‌های لازم، در محل کار نماز ادا کنند.    

حکومت طالبان بر این باور است که در دوران حکومت پیشین، کارکنان دولت در مدارس و دانشگاه‌ها «آموزش‌های سکولار» فراگرفته‌اند و در آن زمان تاکیدی بر آموزش‌های دینی نبوده است.   

رژیم طالبان می‌کوشد آموزش‌های دینی و عقیدتی را در تمام سطوح جامعه تحمیل کند و از این طریق، افکار عمومی را با دیدگاه‌های افراطی خود از دین اسلام همسو کند.    

طالبان در این راستا می‌کوشند نصاب آموزشی مدارس و دانشگاه‌های افغانستان را نیز تغییر دهند. آنان می‌خواهند آموزش‌ مطالب غیردینی و سکولار را به کمترین حد برسانند و به جای آن، ساعت‌های آموزش‌های دینی و اسلامی را افزایش دهند.   

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

طالبان برای افزایش شمار مسجدها و مدارس دینی در سطح افغانستان نیز تلاش زیادی کرده‌اند. مقام‌های ارشد طالبان در مراسم فارغ‌التحصیلی طلبه‌های مدارس دینی شرکت می‌کنند و از مردم می‌خواهند که به فراگیری آموزش‌های دینی بپردازند. آنان همچنین تاکید دارند که آموزش‌های دینی باید بر اساس روایت‌ این گروه از «شریعت اسلامی» باشد و همین نگرش ترویج شود. طالبان بیشتر آخوندهای مساجد و امام‌جمعه‌ها را برکنار کرده‌اند و به جای آن‌ها افراد معتمد خود را گمارده‌اند، و این روند همچنان ادامه دارد.    

بیشتر مقام‌های ارشد طالبان، از جمله خالد حنفی، فقط آموزش‌های دینی فراگرفته‌اند و با دانش‌های روز آشنایی ندارند.   

افزایش آموزش‌های دینی و اعتقادی، خطر گسترش افراط‌گرایی دینی را در جامعه افزایش می‌دهد و طالبان هم با ادعای اجرای «شریعت اسلامی» و برقراری «نظام اسلامی»، می‌کوشند شهروندان بیشتری را با نگرش خود همسو کنند.   

طالبان در دوران جنگ و شورشگری مقابل حکومت پیشین افغانستان، بخش زیادی از نیروی جنگی را از مساجد و مدارس دینی در افغانستان و پاکستان تامین می‌کردند. اینک نیز بیم آن می‌رود که با افزایش و تاکید بر آموزش‌های دینی، بار دیگر به شکل گسترده از نیروی جوان افغانستان سربازگیری کنند. 

بیشتر از جهان