پانزدهمین حراج زمرد معادن پنجشیر؛ طالبان: سهم ما فقط ۱۰ درصد است

حدود ۱۰ هزار نفر در معادن زمرد پنجشیر کار می‌کنند

یکی از کارگران معدن در پنجشیر با قطعه کوچکی از زمرد‌ــ AFP

وزارت معادن رژیم طالبان روز سه‌شنبه، ۲۲ اسفند از برگزاری پانزدهمین مزایده فروش زمرد استخراج‌شده از معادن پنجشیر خبر داد و گفت که در این مزایده، دو هزار و ۵۴۷  قیراط زمرد به مبلغ ۹۴ هزار و ۸۰۰ دلار آمریکا به فروش رفته است.

بر اساس اطلاعیه‌ای که همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن رژیم طالبان، منتشر کرد، مزایده فروش زمرد معادن پنجشیر، در دفتر استاندار طالبان در پنجشیر و با حضور بازرگانان و مقام‌های محلی برگزار شد.

مولوی محمدآغا حکیم، استاندار طالبان در پنجشیر، در اواسط آبان ماه خبر داد که روند استخراج معادن زمرد آغاز شده است.

در پنجشیر، حدود ۱۷۰ معدن زمرد شناسایی شده است. این معادن فاقد هرگونه تجهیزات مدرن و امکانات ایمنی برای معدن‌کاران‌اند و بیشتر آن‌ها سه تا چهار هزار متر پایین‌تر از سطح زمین‌اند و اهالی بومی پنجشیر با دست خالی و به روش‌‌های ابتدایی و غیرحرفه‌ای این معادن را استخراج می‌کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با این حال، طالبان تاکنون ۵۰ هزار و ۲۲ قیراط زمرد به‌دست‌آمده از این معادن را در  مزایده‌هایی که در دفتر استانداری این گروه در پنجشیر برگزار شده، به فروش رسانده‌اند.

بر اساس اطلاعیه وزارت معادن طالبان، از محل فروش زمردهای معادن پنجشیر بیش از سه میلیون و ۶۲۷ هزار دلار به دست آمده، با این حال وزارت معادن طالبان مدعی است که سهم این گروه از فروش زمرد معادن پنجشیر تنها ۱۰ درصد است و باقی آن به معدن‌کاران داده می‌شود.

در این اطلاعیه آمده است: «همه معدن‌کارانی که در معادن زمرد پنجشیر کار می‌کنند، اهل پنجشیرند و با آغاز استخراج معادن زمرد پنجشیر برای ۱۰ هزار نفر زمینه اشتغال فراهم شده است.»

با این حال، فاروق علیم، از ساکنان پنجشیر که خارج از افغانستان زندگی می‌کند، به ایندیپندنت فارسی گفت از آنجا که کار در معادن زمرد پنجشیر طاقت‌فرسا و بدون امکانات انجام می‌شود، تنها ساکنان پنجشیر که در این زمینه تجربه دارند، می‌توانند آنجا کار کنند و افراد غیربومی توان استخراج و شناسایی زمرد را ندارند.

علیم اضافه کرد: «درست است که تمام کارکنان معادن زمرد ساکنان پنجشیرند اما برخلاف ادعای وزارت معادن، طالبان تا ۴۰ درصد بابت فروش زمرد معادن پنجشیر از معدن‌کاران سهم می‎‌‌‌گیرند.»

طالبان از زمان سلطه بر افغانستان روند استخراج معادن زمرد، لاجورد، مس، زغال‌سنگ، نمک، مرمر، طلا و دیگر معادن افغانستان را به‌سرعت آغاز کردند. این گروه استخراج معادن لاجورد و طلا در بدخشان و تخار و همچنین معادن نفت در سرپل را به شرکت‌های چینی و استخراج شماری از معادن کوچک را هم به شرکت‌های داخلی افغانستان واگذار کرده‌اند که روند استخراج بسیاری از آن‌ها جریان دارد.

بیشتر از اقتصاد