تجمع گسترده در تل‌آویو برای آزادی گروگان‌ها؛ احزاب راست اسرائیل با طرح جدید آتش‌بس مخالفت کردند

بر اساس تخمین‌ها، روز اول ژوئن حدود ۱۲۰هزار معترض در تل‌آویو خواستار آزادی گروگان‌ها و برکناری بنیامین نتانیاهو شدند

ده‌ها هزار معترض اسرائیلی شامگاه شنبه اول ژوئن (۱۲ خرداد) در تل‌آویو تظاهرات کردند و خواستار توافق برای آزادی گروگان‌های حمله هفتم اکتبر حماس شدند. آن‌ها همچنین درخواست برکناری بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، و برگزاری انتخابات زودهنگام را مطرح کردند.

به گزارش تایمز اسرائیل،‌ سازمان‌دهندگان تظاهرات می‌گویند این بزرگ‌ترین اعتراض از زمان حمله حماس در ماه اکتبر بوده است و تخمین می‌زنند که حدود ۱۲۰ هزار معترض در آن شرکت کرده‌اند.

معترضان در میدان دموکراسی تل‌آویو پس از پایان تظاهرات رسمی، به شعار دادن برای آزادی گروگان‌ها ادامه دادند. برخی فعالان هم در میدان آتش روشن کردند و ویدیوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، درگیری بین پلیس و معترضان را نشان داد.

به گزارش هاآرتص، دو معترض دستگیر شدند و برخی گزارش‌های دیگر نیز حاکی از آن است که چندین افسر پلیس در جریان درگیری با معترضان زخمی شده‌اند. اعتراض‌ها در همان محلی بر پا شد که از آغاز جنبش مبارزه با بازنگری لایحه قضایی از ژانویه ۲۰۲۳، هر شنبه شب آنجا تجمع برگزار می‌شود؛ البته به استثنای یک وقفه چند ماهه پس از حمله حماس.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

میانجی‌‌ها بین اسرائیل و حماس در جنگ غزه روز شنبه از دو طرف خواستند طرح آتش‌بس و توافق آزادی گروگان‌ها را که از زبان جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، به نقل از دولت اسرائيل مطرح شده بود، نهایی کنند.

نتانیاهو می‌گوید تا زمانی که حماس نابود نشود، جنگ رسما پایان نخواهد یافت. این موضوع پرسش‌هایی را در مورد زمان‌بندی و تفسیر پیشنهاد آتش‌بس سه‌مرحله‌ای که با استقبال جناح فلسطینی مواجه شد، مطرح کرده است.

به گزارش رویترز،‌ جو بایدن روز جمعه گفت تل‌آویو توافقی را شامل یک آتش‌بس اولیه شش هفته‌ای با عقب‌نشینی جزئی ارتش اسرائیل، آزادی برخی گروگان‌ها و «پایان دائمی خصومت‌ها» از طریق مذاکره میانجی‌‌ها پیشنهاد کرده است. ایالات متحده، مصر و قطر ماه‌ها است که برای پایان دادن به جنگ در حال میانجی‌گری‌اند، اما تاکنون توافقی حاصل نشده است.

بایدن گفت که این پیشنهاد جدید برای غزه بدون حماس هم «روز بعد» بهتری ایجاد می‌کند؛ اما در مورد چگونگی دستیابی به آن توضیح بیشتری ارائه نکرد. گروه اسلام‌گرای حماس تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران هم هیچ نشانه‌ای از کناره‌گیری یا خلع سلاح داوطلبانه آشکار نکرده است.

دفتر بنیامین نتانیاهو روز شنبه اعلام کرد که هرگونه تصوری مبنی بر اینکه اسرائیل قبل از «نابودی قابلیت‌های نظامی و حکومتی حماس» با آتش‌بس دائمی موافقت کند، مبتنی بر واقعیت نیست.

در همین حال سران دو حزب دست راستی دولت یعنی بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی، و ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، تهدید کردند که در صورت تصویب طرح آتش‌بس پیشنهادی جدید، دولت را سرنگون خواهند کرد. رهبران هر دو حزب مدعی شدند که این توافق به معنای پایان جنگ بدون تکمیل هدف اصلی مبنی بر نابودی حماس خواهد بود و تهدید کردند که در صورت پذیرش این طرح، احزابشان را از ائتلاف خارج کنند. این دو حزب در انتخابات ۲۰۲۲ با هم ۱۴ کرسی به دست آوردند و برای در اکثریت نگه داشتن ائتلاف ۶۴ نفره بنیامین نتانیاهو ضروری محسوب می‌شوند.

بایدن در سخنرانی‌ روز جمعه از اسرائیل خواسته بود در برابر فشار کسانی که برای ادامه جنگ فشار می‌آورند، مقاومت کند و فرصت آتش‌بس را از دست ندهد. او افزود: «عده‌ای می‌خواهند غزه را اشغال کنند. آن‌ها می‌خواهند سال‌ها به جنگ ادامه دهند و گروگان‌ها برای آن‌ها اهمیتی ندارند. من از رهبری اسرائیل خواسته‌ام که با وجود فشارهای احتمالی، از این توافق حمایت کند.»

 جنگ غزه روز هفتم اکتبر و زمانی آغاز شد که افراد مسلح به رهبری حماس به جنوب اسرائیل یورش بردند و بر اساس آمار اسرائیل، یک هزار و ۲۰۰ نفر را کشتند و بیش از ۲۵۰ نفر را ربودند. پس از آن، اسرائیل به نوار غزه حمله کرد و وعده داد که تا نابودی حماس دست از جنگ برنمی‌دارد. مقام‌های بهداشتی فلسطین تخمین می‌زنند که از زمان حمله اسرائیل به غزه بیش از ۳۶ هزار و ۲۸۰ نفر در غزه کشته شده‌اند. سازمان ملل هم اعلام کرده است که بیش از یک میلیون نفر با گرسنگی در سطح «فاجعه‌بار» مواجه‌اند و قحطی در بخش‌هایی از غزه فراگیر شده است.

بیشتر از جهان