خامنه‌ای: در انتخابات شرکت کنید تا نظام سرافراز شود

برگزاری مناظره‌ها و برخی چالش‌های کلامی میان شش نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری هم نتوانسته مردم را قانع کند که بار دیگر به اصول‌گرایان یا اصلاح‌طلبان اعتماد کنند

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی روز سه‌شنبه پنجم تیر ۱۴۰۳‌ــ Khamenei.ir

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، روز سه‌شنبه پنجم تیر به مناسبت عید غدیر برای تعدادی که «مردم استان‌های گیلان، مرکزی، کهگیلویه‌وبویراحمد، خراسان شمالی، خانواده‌های شهدا و خدام آستان شاهچراغ فارس» نامیده شدند، سخنرانی کرد.

این سخنرانی که نام «دیدار مردمی» را بر خود داشت، در آستانه برگزاری چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری صورت گرفت و خامنه‌ای به روال سخنرانی‌های پیشینش در روزها و هفته‌های گذشته، به موضوع لزوم حضور مردم پای صندوق‌های رای پرداخت و با اظهار امیدواری از اینکه ملت ایران «سرافراز» از این انتخابات خارج شود»، گفت: «سرافرازی به دو معنی است؛ در درجه اول مشارکت حداکثری، در درجه بعد انتخاب اصلح.»

خامنه‌ای در ادامه تاکید کرد: «مشارکت بالا که ما روی آن خیلی اصرار می‌کنیم، به خاطر این است که جمهوری اسلامی دشمن دارد. یکی از چیزهایی که جمهوری اسلامی را بر دشمنانش فائق می‌کند، انتخابات است. اگر در این انتخابات مشارکت خوب مردم مشاهده شود، مایه‌ سرافرازی جمهوری اسلامی است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خامنه‌ای با بیان اینکه «وارد میدان شدن مردم معنایش این است که جمهوری اسلامی به معنای واقعی کلمه جمهوری است و زبان دشمنان کوتاه می‌شود» افزود: «در هر انتخاباتی که مشارکت کم بود، زبان ملامت دشمنان و حساد جمهوری اسلامی دراز شد و ملامت کردند. وقتی مشارکت بالا است، زبان بدگویان کوتاه می‌شود، نمی‌توانند ملامت کنند، نمی‌توانند شادی کنند، دشمن‌شاد نمی‌شویم!»

او پیش‌تر نیز در سخنرانی روز شنبه دوم تیر، خطاب به نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری گفته بود که «جمهوری اسلامی را دشمن‌شاد نکنید.» گفته‌های او در حالی است که هم پنج نامزد اصول‌گرای انتخابات ریاست‌جمهوری شامل علیرضا زاکانی، محمدباقر قالیباف، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، مصطفی پورمحمدی و سعید جلیلی و نیز مسعود پزشکیان که به‌عنوان چهره‌ای اصلاح‌طلب معرفی می‌شود، در سخنرانی‌ها و ارائه برنامه‌هایشان همواره بر اطاعت از گفته‌های رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده و گفته‌اند که مطیع برنامه‌های موردتایید او هستند.

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از تازه‌ترین سخنرانی‌اش ضمن تقدیر از ابراهیم رئیسی، با برشمردن ویژگی‌های «فرد اصلح» به مواردی نظیر اینکه «به مبانی انقلاب اعتقاد واقعی و قلبی داشته باشد»، «کارآمد باشد و شب و روز نشناسد»، «توان و نشاط کار داشته باشد»، اشاره کرد

او اضافه کرد: «بعضی سیاسیون تصور می‌کنند که باید به این قدرت و آن قدرت آویزان بشوند یا خیال می‌کنند که همه‌ راه‌های پیشرفت از آمریکا می‌گذرد. در حالی که نشان داده‌ایم بدون تکیه‌ به بیگانگان و حتی با وجود موذی‌گری و چالش‌گری بیگانگان، می‌توانیم پیش برویم.»

خامنه‌ای بدون اشاره به اینکه مردم زیر سایه تحریم‌ها و انزواطلبی جمهوری اسلامی چه مشکلاتی را در حوزه‌های اقتصاد، درمان و سایر عرصه‌ها متحمل می‌شوند، مدعی شد که خواهان «حصار کشیدن دور کشور» نیست و افزود که «از اول معتقد به ارتباط با همه‌ دنیا بودیم، الا یکی دو تا استثنا.»

او تاکید کرد: «اینکه می‌گوییم چشممان به بیگانگان نباشد، به معنای قطع رابطه نیست، بلکه به معنای شجاعت ملی و استقلال ملی است. ایران قوی طرفدار خیلی دارد، قوی بودن ایران فقط به این نیست که انواع و اقسام موشک را داشته باشیم که داریم. اما ابعاد گوناگون دیگری هم هست که یکی از آن‌ها حضور مردم در میدان سیاست و میدان انتخابات است. پس هرکسی که علاقه‌مند به ایران قوی است، در این انتخابات شرکت کند.»

نگرانی علی خامنه‌ای از مشارکت پایین مردم در انتخابات پیش‌رو موضوعی است که در سخنرانی‌های نامزدهای ریاست‌جمهوری هم به وفور بر آن تاکید شد و آن‌ها نیز اشاره کرده‌اند که در فاصله تنها چند روز مانده به برگزاری این رویداد، شور انتخاباتی در جامعه دیده نمی‌شود.

نتایج برخی نظرسنجی‌ها هم نشان می‌دهد که حتی برگزاری مناظره‌ها و برخی چالش‌های کلامی میان شش نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری هم نتوانسته مردم را قانع کند که بار دیگر به اصول‌گرایان یا اصلاح‌طلبان اعتماد کنند و به خاطر آن‌ها پای صندوق بروند.

موسسه افکارسنجی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مدعی شده که سه موج پیمایش تلفنی از افراد ۱۸ سال و بیشتر در کل ایران انجام داده است. در موج سوم این پیمایش ۵۴.۵ درصد از مردم گفته‌اند قطعا در این انتخابات شرکت خواهند کرد، ۳۱.۸ درصد در این خصوص مردد بوده‌اند و ۲۱.۴ درصد ابراز کرده‌اند که قطعا در انتخابات شرکت نخواهند کرد.

در همین حال، نتایج نظرسنجی گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان (گمان) نشان می‌دهد که بیش از ۶۵ درصد از مردم ایران در این انتخابات شرکت نخواهند کرد. این موسسه مستقر در هلند، روز یکشنبه نتایج نظرسنجی خود درباره انتخابات پیش‌رو در ایران را که قرار است روز جمعه هشتم تیر برگزار شود، منتشر کرد. بر اساس این نظرسنجی، فقط حدود ۲۲ درصد شرکت‌کنندگان اعلام کردند که در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت خواهند کرد و رای‌ خواهند داد.