سازمان بهداشت جهانی، به طور غیرعمد، یک گروه مخالف واکسیناسیون را تائید کرده است.
این سازمان گفت گروه یاد شده «از شبکه اطلاعاتی مربوط به واکسیناسیون (واین)» که در حساب فیسبوکش از فواید واکسیناسیون میگوید، حمایت میکند.»
در این حساب کاربری فیسبوک آمده:«میتوانیم از شیوع بیماری سرخک جلوگیری کنیم. تنها با دو واکسن مؤثر و بی ضرر، میتوان از ابتلا به سرخک اجتناب کرد.»
مراجعه کنندگان به این سایت بلافاصله خاطر نشان کردند که گروه یاد شده برای فرضیههایی که علیه واکسیناسیون وجود دارد، تبلیغ میکند.
یکی از کاربران نوشت:«(گروه) «چک یور ساپورت» مخالف واکسیناسیون است.»
شبکه اطلاعاتی «واین» منعکس کننده نظرات گروههای مختلف، از جمله کسانی است که معتقدند نظام مدرن پزشکی، اساسا زیر کنترل مافیاست. برخی هم مقامات مسئول را متهم به شیادی علمی میکنند.
سازمان بهداشت جهانی، هم اکنون، محتوای پستش را اصلاح کرده است.
سایمون استیونس، مدیر کل سازمان خدمات بهداشتی بریتانیا قبلا گفته بود:«اجتناب از واکسیناسیون به منزله یک بمب ساعتی علیه بهداشت عمومی است.»
آقای استیونس معتقد است صاحبان شبکه های اجتماعی نباید داستان های«خطرناک و نادرستی را که در میان مردم ایجاد وحشت میکند»، تحمل کنند.
گروههای مخالف واکسیناسیون متهم شدهاند که عامل خودداری والدین بریتانیا برای تلقیح ترکیب سه واکسن سرخک، مخملک و اوریون (ام ام آر) بودهاند.
سازمان خدمات بهداشتی بریتانیا توصیه میکند این واکسن در دو مرحله به کودکان پیش دبستانی تلقیح شود تا در مقابل این سه بیماری مصون شوند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید برای مصونیت جمعی، ۹۵ درصد کودکان در بریتانیا باید واکسینه شوند، اما دومین واکسن تنها به ۸۸ درصد کودکان در این کشور تلقیح شده است.
در سال های اخیر، موارد ابتلا به سرخک در بریتانیا افزایش یافته است.
در سال ۲۰۱۷، دویست و پنجاه و نه مورد سرخک در بریتانیا دیده شد، اما تا سال ۲۰۱۹ تعداد مبتلایان به این بیماری به ۹۶۶ مورد افزایش یافته است.
مت هنکاک، وزیر بهداشت بریتانیا در پاسخ به این که آیا باید از ورود کودکانی که واکسینه نشدهاند به مدارس ممانعت کرد، میگوید:«هیچ امکانی را رد نمیکنیم.»
او همچنین گفت کسانی که علیه واکسیناسیون تبلیغ میکنند، «قابل سرزنش وعمیقا غیر مسئول بوده و دستشان به خون آلوده است.»
© The Independent