منابع دولتی لبنان روز سهشنبه گزارش دادند که ارتش این کشور به بیش از ۵۰۰ موضع حزبالله در جنوب و شمال رودخانه لیتانی و حومه جنوبی بیروت یورش برده است.
به گزارش العربیه، منابع لبنانی همچنین اعلام کردند که جاسپر جفرز، رئیس کمیته نظارت بر آتشبس لبنان، روز چهارشنبه به بیروت سفر خواهد کرد. این ژنرال آمریکایی در سفر به لبنان قرار است با ژوزف عون، رئیسجمهوری، نواف سلام، نخستوزیر و نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، دیدار کند.
گفته میشود لبنان در این دیدار، علاوه بر شکایت از نقض آتشبس از سوی اسرائیل، درباره پیشرفت اجرای توافق آتشبس هم گزارشهایی ارائه میدهد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اسرائیل روز یکشنبه، برای سومین بار از زمان توافق آتشبس بین اسرائیل و حزبالله در نوامبر گذشته، حومه جنوبی بیروت را بمباران کرد. دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، اعلام کرد در این حمله، انباری را که حزبالله برای ذخیره «موشکهای نقطهزن» استفاده میکرد، هدف قرار داده و مانع از آن شده است که شبهنظامیان این گروه از حومه جنوبی بیروت بهعنوان «پناهگاهی امن» استفاده کنند.
در پاسخ، رئیسجمهوری لبنان بلافاصله از ایالات متحده و فرانسه، بهعنوان ضامنهای توافق آتشبس، خواست که «مسئولیتهایشان را بر عهده بگیرند و اسرائیل را مجبور کنند حملات را فورا متوقف کند.»
حمله روز یکشنبه پس از دو حمله قبلی به حومه جنوبی بیروت انجام شد. اولین حمله در تاریخ هشتم فروردین بود که در آن زمان نیز اسرائیل پیشتر هشدار حمله داده بود. دومین حمله در تاریخ ۱۲ فروردین انجام شد که در آن حمله بدون هشدار قبلی، چهار نفر از جمله یک مقام حزبالله کشته شدند.
بهرغم توافق آتشبس با میانجیگری آمریکا بین حزبالله و اسرائیل پس از بیش از یک سال درگیری، اسرائیل همچنان به حملات علیه مناطقی از لبنان، بهویژه در جنوب و شرق این کشور ادامه میدهد. اسرائیل تاکید کرده است که پس از جنگ، به حزبالله اجازه بازسازی قابلیتهایش را نخواهد داد.
توافقنامه آتشبس اسرائیل و حزبالله شامل توقف درگیریها بین دو طرف، عقبنشینی کامل ارتش اسرائیل از جنوب لبنان و خروج حزبالله از منطقه جنوب رودخانه لیتانی و برچیدن زیرساختهای نظامی در آنجا است. این توافق همچنین تاکید میکند که ارتش و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان (یونیفیل) حضورشان را در نزدیکی مرز با اسرائیل تقویت کنند.
با این حال، اسرائیل هنوز از پنج نقطه راهبردی در جنوب لبنان که مشرف به دو طرف مرز است، عقبنشینی نکرده است و تهدید میکند که به حضور در این مناطق ادامه خواهد داد.
ارتش اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که طی ماه گذشته بیش از ۵۰ «هدف تروریستی» را در سراسر لبنان هدف قرار داده است. در بیانیه ارتش اسرائیل تاکید شده است: «در طول ماه گذشته، به بیش از ۵۰ هدف تروریستی در سراسر لبنان حمله شد. این حملات پس از نقض آتشبس و تفاهمنامهها بین اسرائیل و لبنان انجام شد که تهدیدی برای اسرائیل و شهروندان آن محسوب میشود.»
شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزبالله لبنان، هشدار داده است که اگر حملات اسرائیل به لبنان ادامه یابد و دولت لبنان برای توقف آنها اقدام نکند، این گروه در نهایت به گزینههای دیگر روی خواهد آورد و نیروهای حزبالله تا زمانی که سربازان اسرائیلی در جنوب لبنان حضور دارند و نیروی هوایی اسرائیل به طور منظم حریم هوایی لبنان را نقض میکند، سلاحهایشان را کنار نخواهند گذاشت.
در مقابل، مورگان اورتگاس، معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه در جریان سفر به لبنان، خواستار خلع سلاح کامل حزبالله شده و این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی را به «سرطان» در لبنان تشبیه کرده است.
اورتگاس جمهوری اسلامی ایران و حزبالله را به دلیل درگیری لبنان با اسرائیل مقصر میداند و نگرانیها مبنی بر اینکه خلع سلاح حزبالله میتواند به جنگ داخلی در آن کشور منجر شود را رد کرده است.