اکسیوس: ایران اکنون بزرگترین تهدید خارجی برای انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا است

در حالی که تصور می‌شد روسیه تهدید بزرگی برای انتخابات ماه نوامبر باشد، هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی اکنون بزرگ‌ترین خطر برای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به شمار می‌آیند

تصویر تزیینی، پرچم آمریکا و جمهوری اسلامی ایران‌ــ Independent Persian

پایگاه خبری آکسیوس روز جمعه شانزدهم اوت (۲۶ مرداد)، با استناد به آنچه در هفته‌های گذشته رخ داده است، در گزارشی آورد که مقام‌های آمریکایی معتقدند کشورهای روسیه و جمهوری اسلامی ایران حملات سایبری‌شان به فرایند انتخابات ایالات متحده را افزایش داده‌اند. به همین دلیل ممکن است انتخابات ماه نوامبر در قیاس با دوره‌های گذشته شاهد هرج و مرج بیشتری باشد.

این گزارش پس از آن منتشر می‌شود که محققان گوگل روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کردند هکرهای مورد حمایت ایران، کارزارهای انتخاباتی دونالد ترامپ و بایدن‌ـ‌هریس را در یک حمله فیشینگ (کلاهبرداری اطلاعاتی) هدف قرار داده‌اند.

 اف‌بی‌آی نیز اعلام کرد که فعالانه در حال بررسی ادعاهای کارزار ترامپ است که گفته بود هکرهای جمهوری اسلامی سیستم‌های این ستاد را هک کرده و اسناد دزدیده‌شده را در اختیار رسانه‌های خبری ایالات متحده ازجمله وبسایت پولیتیکو قرار داده‌اند.

همچنین شان ماینور، سرپرست گروه تحقیقات عملیات نفوذ «ریکوردد فیوچر» (Recorded Future)، طی وبیناری که این هفته برگزار شد، گفت: «دشمنان خارجی اشتهای فزاینده‌ای برای هدف قرار دادن انتخابات ایالات متحده و متشنج کردن فضا دارند.»

 به نوشته آکسیوس، حضور ایالات متحده در چندین درگیری جهانی، ازجمله جنگ روسیه در اوکراین، تنش چین و تایوان و جنگ اسرائیل و حماس، سبب شده انتخابات ماه نوامبر بیش از گذشته هدف قرار بگیرد. در این میان، به نظر می‌رسد که نقش جمهوری اسلامی بیش از دیگر کشورها است. چنانچه جامعه اطلاعاتی آمریکا ماه گذشته هشدار داد که ایران برای تضعیف کارزار انتخاباتی ترامپ شروع به استفاده از عملیات نفوذ کرده است.

این موضوع از آنجا ناشی می‌شود که علاوه بر درگیری‌های جهانی اشاره‌شده، تهران به‌دلیل کشته شدن قاسم سلیمانی در زمان ریاست‌جمهوری ترامپ، بر انتقام گرفتن از او تاکید کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

 تلاش هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی برای انجام حملات سایبری هم‌زمان با انتخابات ریاست جمهوری اتفاق تازه‌ای نیست. در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری۲۰۲۰ نیز دو هکر ایرانی اطلاعات محرمانه رای‌دهندگان آمریکایی را از حداقل یک وبسایت انتخاباتی به سرقت بردند و از آن طریق شروع به تهدید کردند. همچنین براساس هشدار اف‌بی‌آی در سال ۲۰۲۲، هکرهای ایرانی ماه‌ها قبل از انتخابات نوامبر نیز از تاکتیک‌های مشابهی برای به دست آوردن اطلاعات رای‌دهندگان استفاده کردند.

جیمز تورگال، دستیار سابق مدیر اف‌بی‌آی، در گفت‌وگو با آکسیوس اظهار کرد که به نظر می‌رسد که ایران برای هدف قرار دادن انتخابات ایالات متحده شیوه روسیه در سال ۲۰۱۶ را دنبال می‌کند.

 تورگال همچنین افزود: «آنچه در روزهای گذشته شاهد بودیم طرحی دقیق از همان کاری است که روس‌ها در سال ۲۰۱۶ انجام دادند. ایران از زمان حمله به اوکراین با دولت روسیه همکاری نزدیکی داشته است و این تصادفی نیست که ما اکنون شاهد تهدیدات سایبری هستیم که منعکس‌کننده تاکتیک‌های روسیه است.»

به نوشته آکسیوس، در حالی که جمهوری اسلامی دست داشتن در عملیات نفوذ به کارزار ترامپ را رد می‌کند، بسیاری معتقدند که تهران اکنون فرصت را برای انتقام گرفتن از دونالد ترامپ فراهم دیده و زمان کافی هم برای آماده‌سازی و دنبال کردن رویکردهای پیچیده‌ هک و افشای اطلاعات به سبک روسیه داشته است.

کارزار دونالد ترامپ هیچ مدرکی مبنی بر دخالت مستقیم و مشخص ایران ارائه نکرده است، اما ادعای سرقت اطلاعات جمهوری‌خواهان به دست هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی اندکی پس از آن مطرح شد که مایکروسافت گزارشی را منتشر کرد که بیانگر تلاش‌های عوامل خارجی برای مداخله در انتخابات سال ۲۰۲۴ ایالات متحده بود.

 در گزارش مایکروسافت اشاره شده است که «نفوذ عوامل خارجی در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا به‌آرامی آغاز شد، اما در شش ماه گذشته پیوسته سرعت گرفت. این اقدامات در ابتدا به‌دلیل عملیات روسیه بود، اما اخیرا از ایران نشئت می‌گیرد.»

گوگل نیز روز چهارشنبه ۲۴ مرداد ماه، طی یک گزارش تحلیلی از شناسایی گروه هکری اِی‌پی‌دی ۴۲ (APT42) مرتبط با جمهوری اسلامی ایران خبر داد که در ماه‌های مه و ژوئن برای هک کردن کارزار‌های انتخاباتی ترامپ و بایدن‌ـ‌هریس اقدام کرده‌اند و اعلام کرد که این اقدام‌ها همچنان ادامه دارند.  

گوگل در گزارشش اعلام کرد که عملیات فیشینگ «کوچک اما پیوسته‌ای» را که گروه هکری مرتبط با سپاه پاسداران انجام می‌دهد مختل کرده است. در این گزارش آمده است: «اهداف حملات هکر‌ها در ماه مه و ژوئن حساب‌های ایمیل شخصی ۱۲ نفر از افراد وابسته به جو بایدن و دونالد ترامپ، ازجمله مقام‌های فعلی و سابق در دولت ایالات متحده و افراد مرتبط با کارزارها، بود.»

به گفته گوگل، این اقدام‌ها بخشی از عملیات وسیع هکر‌های جمهوری اسلامی برای نفوذ به اهداف آمریکایی و اسرائیلی است که با استفاده از محصولات گوگل، ازجمله وبسایت‌ها، گوگل درایو و جی‌میل، انجام می‌شود.