هورمون‌درمانی در دوران یائسگی بر طول عمر تاثیر ندارد

 به گزارش سرویس جهانی بی‌بی‌سی، پس از بررسی دقیق داده‌ها در مورد ارتباط هورمون‌درمانی با بیماری قلبی، سکته مغزی، برخی سرطان‌ها و زوال عقل، موسسه ملی تعالی سلامت و مراقبت در بریتانیا به این نتیجه رسید‌ه است که هورمون‌درمانی بر طول عمر تاثیر نمی‌گذارد

عکس تزئینی - زنی از هورمون‌درمانی استفاده می‌کند - Canva

موسسه ملی تعالی سلامت و مراقبت بریتانیا، NICE، به پزشکان عمومی توصیه می‌کند که هومون‌درمانی (HRT) را اولین گزینه درمانی برای کاهش یا بهبود نشانه‌های یائسگی زنان در نظر بگیرند. در دستورالعمل‌‌های به‌روزشده، مشاوره با درمانگر نیز راه مکمل معرفی شده است. 

با این حال به گزارش سرویس جهانی بی‌بی‌سی، پس از بررسی دقیق داده‌ها در مورد ارتباط هورمون‌درمانی با بیماری قلبی، سکته مغزی، برخی سرطان‌ها و زوال عقل، موسسه ملی تعالی سلامت و مراقبت در بریتانیا به این نتیجه رسید‌ه است که هورمون‌درمانی بر طول عمر تاثیر نمی‌گذارد. 

در این دستورالعمل اطلاعات جدید و مفیدی ذکر شده است که به پزشکان عمومی کمک می‌کند که درمورد داروهای هورمونی جایگزین و تاثیر آن‌ها اطلاعات مفیدی به بیماران بدهند. در هورمون‌درمانی هورمون‌های استروژن، پروژسترون یا هر دو، که ترشحشان پس از پایان دوره قاعدگی زنان در ۴۵ تا ۵۵ سالگی متوقف می‌شود، جایگزین می‌شود. 

این دارو به شکل ژل‌، کرم‌، رحم‌بند (پساری)، قرص‌، چسب‌ یا اسپری‌ عرضه می‌شود و گاهی نیز پیش از یائسگی تجویز می‌شود، زیرا نوسان هورمونی پیش از پایان قطعی قاعدگی شروع می‌شود. طبق دستورالعمل‌‌های جدید، متخصصان مراقبت‌های بهداشت و سلامت باید وضعیت شخصی زنان را در نظر بگیرند و اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب بهترین شیوه درمان را به آن‌ها ارائه دهند. طبق این دستورالعمل‌ها، هورمون‌درمانی گزینه‌ای مناسب برای مبارزه با تعریق و گرگرفتگی شبانه است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با در نظر گرفتن شرایط شخصی زنان بالای ۴۰ سال و در صورت نیاز می‌توان مراجعه به مشاوره یا روانکاو و استفاده از روش درمانی شناختی (CBT) را علاوه بر هورمون‌درمانی به آنان توصیه کرد. این دستورالعمل‌جدید با دستورالعمل‌ سال ۲۰۲۳، که مشاوره را جایگزینی برای هورمون‌درمانی می‌دانست، متفاوت است و مجادله‌هایی را برانگیخته است. به همین دلیل زمان زیادی برای به‌روز رسانی آن سپری شده است. نتایج نهایی حاکی از آن است که، به‌رغم خطراتی که هورمون‌درمانی ممکن است به همراه داشته باشد، در طول عمر تاثیری ندارد. 

دکتر ماری آن لدینگهام، مشاور بالینی در موسسه ملی تعالی بهداشت و مراقبت، می‌گوید، خطر بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی و سرطان تخمدان و آندومتر در میان زنان بالای ۴۵ سال، که جایگزین هورمون‌ ترکیبی مصرف می‌کنند، از زنانی که هرگز آن را مصرف نکرده‌اند بیشتر نیست. همچنین هورمون‌درمانی خطر شکستگی براثر پوکی استخوان را، که بعد از یائسگی احتمالش بیشتر می‌شود، کاهش می‌دهد. 

به گزارش سرویس جهانی بی‌بی‌سی، با این حال احتمال ابتلا به سرطان پستان در زنانی که پس از ۵۰ سالگی به مدت پنج سال هورمون درمانی می‌کنند و فراموشی در زنانی که پس از ۶۵ سالگی هورمون درمانی را آغاز می‌کنند، اندکی افزایش می‌یابد. 

بیشتر از بهداشت و درمان