گستردگی ناامنی در خیبرپختون‌خوا؛ هفت نیروی پلیس پاکستان ربوده شدند

میزان ناامنی در شمال‌غرب پاکستان ۹۰ درصد افزایش یافته است

ماموران پلیس در ایالت خیبرپختون‌خوا، پاکستان‌ــ facebook.com/pakhtunkhwapolice

افراد مسلح در منطقه بنو ایالت خیبرپختون‌خوا پاکستان بعدازظهر دوشنبه ۲۸ آبان هفت مامور پلیس این کشور را ربودند. رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که این ماموران پلیس در ایست‌بازرسی واقع در روستای اوتمانزی روشا که یک منطقه کوهستانی و دورافتاده است، مستقر بودند که با حمله مهاجمان مسلح مواجه شدند.

بر اساس گزارش‌ها، مهاجمان پس از تصرف ایست‌بازرسی، این هفت مامور پلیس را که مسئول تامین امنیت این منطقه بودند، به همراه تمام سلاح‌ها و تجهیزات نظامی‌شان با خود بردند. مقام‌های امنیتی پاکستان تعداد مهاجمان را ۳۰ تا ۴۰ نفر ذکر کرده‌اند.

تحریک طالبان پاکستان، قدرتمندترین گروه شبه‌نظامی فعال در این کشور است که در بخش‌های وسیعی از خیبرپختون‌خوا فعالیت می‌کند. با این حال هنوز هیچ گروهی مسئولیت ربودن ماموران پلیس را به عهده نگرفته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جیو نیوز، رسانه پاکستانی، گزارش داد که در ماه‌های اخیر ربودن ماموران پلیس در شمال‌غرب این کشور افزایش یافته است. در آخرین رویداد در اوایل نوامبر، افراد مسلح ناشناس یک پاسبان را از خانه‌اش در حوزه قضایی پاسگاه پلیس باکاخیل در منطقه بنو ربودند. 

ششم نوامبر در انفجاری مرگبار در ایستگاه قطار شهر کویته پاکستان ۲۶ نفر کشته و ۶۲ نفر مجروح شدند. روز شنبه ۱۶ نوامبر هم در حمله مهاجمان به شهرستان کلات در بلوچستان هفت مامور پلیس کشته و ۱۳ تن دیگر زخمی شدند. مسئولیت این حمله را ارتش آزادی‌بخش بلوچستان که یک گروه مسلح جدایی‌طلب است، به عهده گرفت.

در سه سال گذشته، به‌ویژه پس از بازگشت طالبان افغانستان به قدرت، حمله به ایست‌بازرسی‌ها و قرارگاه‌های امنیتی در سراسر ایالت‌های خیبرپختون‌خوا و بلوچستان پاکستان به میزان چشمگیری افزایش یافته است.

همچنین بر اساس آمار مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی پاکستان، تعداد حملات تروریستی و حوادث امنیتی در این کشور در سه ماه سوم سال ۲۰۲۴ به میزان ۹۰ درصد بیشتر شده است. بنا بر اعلام این مرکز، از ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۴ تنها در ایالت خیبرپختون‌خوا که محل نفوذ تحریک طالبان پاکستان و داعش خراسان است،  ۷۵ مامور پلیس کشته و ۱۱۳ تن مجروح شدند.

جیو نیوز در گزارشی نوشت که مجموع قربانیان حملات تروریستی (نظامیان و غیرنظامیان) در سراسر پاکستان از آغاز سال ۲۰۲۴ تا ماه نوامبر به ۷۲۲ نفر رسیده است. بر اساس این آمار، شمار زخمی‌های حوادث امنیتی در پاکستان هم به ۶۱۵ نفر می‌رسد که با توجه تداوم ناامنی‌ها، به نظر می‌رسد این آمار تا پایان سال ۲۰۲۴ بازهم افزایش یابد.

آمار مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی پاکستان نشان می‌دهد نزدیک به ۹۷ درصد حملات تروریستی در ایالت‌های خیبرپختون‌خوا و بلوچستان رخ می‌دهند. ارتش آزادی‌بخش بلوچستان با تمرکز بر بلوچستان و تحریک طالبان پاکستان و داعش خراسان با تمرکز بر خیبرپختون‌خوا فعالیت می‌کنند.

مقام‌های پاکستان در سه سال گذشته همواره طالبان افغانستان را حامی سران تحریک طالبان پاکستان دانسته‌ و از رهبران این گروه خواسته‌اند اجازه ندهند از خاک افغانستان علیه امنیت و منافع پاکستان استفاده شود اما رهبران طالبان افغانستان با رد این اتهام، مدعی‌اند که ناامنی در پاکستان «مسئله داخلی» آن کشور است و به این گروه ربطی ندارد.

بر اساس گزارش ناظران شورای امنیت سازمان ملل متحد که در ژوییه ۲۰۲۴ منتشر شد، علاوه بر هزاران عضو تحریک طالبان پاکستان، اعضای دیگر گروه‌های تروریستی از جمله القاعده نیز در افغانستان مستقرند و با طالبان روابط نزدیکی دارند.