افراد مسلح ناشناس ۱۱ نمازگزار اهل تصوف را در بغلان تیرباران کردند

هنوز هیچ گروهی مسئولیت حمله به نمازگزاران اهل تصوف در بغلان را برعهده نگرفته است

ترکیبی از عکس نمازگزاران کشته‌شده و آمبولانس‌ــ ایندیپندنت فارسی

منابع محلی در شهرستان نهرین در ولایت بغلان واقع در شمال افغانستان، به ایندیپندنت فارسی خبر داده‌اند که افراد مسلح ناشناس شامگاه پنجشنبه یکم آذر (۲۲ نوامبر) ۱۱ نمازگزار اهل تصوف را در زیارتگاه شهر کهنه این شهرستان به گلوله بسته‌اند.

به گفته این منابع، این افراد که سال‌ها شب‌ جمعه‌ها برای عبادت و ذکر در این مکان گرد هم می‌آمدند، در حالی که سر جانمازهایشان نشسته بودند، هدف تیراندازی قرار گرفتند. تصاویری که از محل حادثه به دست ایندیپندنت فارسی رسیده است، نشان می‌دهد جانمازها به ترتیب در اتاق پهن شده‌اند و اجساد نمازگزاران هم در کنار هم افتاده است.

یک منبع در نهرین که نخواست نامش فاش شود، گفت: «دو تن از قربانیان اهل پلخمری و ۹ تن دیگر ساکن منطقه شهر کهنه نهرین بودند. این افراد تنها برای عبادت و قرائت قرآن گرد هم می‌آمدند و هیچ فعالیت سیاسی یا فرهنگی نداشتند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او افزود که مراسم شبانه این گروه غالبا برای تلاوت قرآن، اقامه نماز و ذکر تا نیمه‌شب یا حتی صبح بود.

با وجود گذشت چند ساعت از این رویداد، سخنگویان طالبان هنوز در مورد هویت قربانیان یا عاملان این حادثه اظهارنظر نکرده‌اند و هیچ گروهی هم تاکنون مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.

پیروان تصوف در افغانستان در سال‌های گذشته بارها هدف حملات خشونت‌آمیز قرار گرفته‌اند و گروه‌های افراطی، به‌ویژه داعش، در زیارتگاه‌ها و مکان‌های عبادی این گروه بمب‌گذاری کرده‌اند. یکی از مرگبارترین این حملات سال ۲۰۱۷ در زیارتگاه صوفی‌ها در کابل رخ داد که ده‌ها کشته و زخمی به جا گذاشت.

حملات به صوفیان معمولا با انگیزه‌های ایدئولوژیک انجام می‌شود، زیرا گروه‌های افراطی مراسم و باورهای این افراد را مغایر برداشت‌های سختگیرانه خود از اسلام می‌دانند.

چنین حملاتی نگرانی‌ها درباره امنیت اقلیت‌های مذهبی در افغانستان را افزایش می‌دهد. این حادثه در حالی رخ می‌دهد که حکومت طالبان مدعی تامین امنیت در مناطق مختلف افغانستان است، اما تکرار حملات مشابه نگرانی‌ها از ناتوانی این گروه در حفاظت از اقلیت‌های مذهبی و افراد بی‌دفاع را بیشتر کرده است.

پیش از این داعش خراسان مسئولیت چند مورد حمله مرگبار به نمازگزاران اهل تصوف را بر عهده گرفته است، اما در مورد عوامل و انگیزه حمله به نمازگزاران در نهرین هنوز اطلاعی در دست نیست.