دفتر اطلاعات ملی آمریکا: ایران زیرساخت‌های لازم برای تولید سریع اورانیوم با درجه تسلیحاتی را دارد

جمهوری اسلامی می‌داند که چنین قابلیتی اعتبار تهدیدهایش را تقویت می‌کند

رهبر جمهوری اسلامی در حال بازدید از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای‌ــ KHAMENEI.IR/AFP

گزارش جدید دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا در زمینه تلاش‌ها و پیشرفت‌های برنامه هسته‌ای ایران در نوامبر منتشر شده است و تاکید می‌کند «ارزیابی جامعه اطلاعاتی همچنان حاکی از آن است که تا تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۴، جمهوری اسلامی ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نبوده است» اما اقدام‌هایی صورت داده است که موقعیت بهتری برای تولید سلاح فراهم می‌کند. این در حالی است که این عبارت در گزارش قبلی حذف شده بود.

در گزارش ماه نوامبر همچنین به بحث‌ها در تهران پیرامون تسلیحات هسته‌ای پرداخته شده است، و خروج از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را به‌عنوان یکی از واکنش‌های احتمالی به حملات و تحریم‌ها اضافه کرده است، که با تهدیدهای علنی اخیر جمهوری اسلامی همخوانی دارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

از زمان حملات اسرائیل در ماه آوریل، مقام‌های امنیت ملی جمهوری اسلامی و تحلیلگران آشکارا درباره تاثیر بازدارنده تسلیحات هسته‌ای صحبت کرده‌اند، که نشان‌دهنده تضعیف تابوی طرح علنی چنین مباحثی و این برداشت است که جمهوری اسلامی باید عدم‌توازن راهبردی‌اش با دشمنان را اصلاح کند.

این گزارش که بر اساس قانون نظارت بر ظرفیت هسته‌ای تسلیحاتی و تروریسم ایران مصوب سال ۲۰۲۲ تهیه شده است، می‌افزاید پس از آخرین به‌روزرسانی در ژوییه ۲۰۲۴، جمهوری اسلامی همچنان به افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۲۰ درصدی و ۶۰ درصدی ادامه داده است.

در ادامه گزارش افزوده شده است در صورت تمایل تهران، زیرساخت‌ها و تجربه لازم برای تولید سریع اورانیوم با درجه تسلیحاتی در شماری از تاسیسات زیرزمینی وجود دارد. رهبران جمهوری اسلامی می‌دانند که این قابلیت اعتبار تهدیدها را تقویت می‌کند. جمهوری اسلامی همچنین در پاسخ به تحریم‌ها و حملات بیشتر، احتمالا نصب و بهره‌برداری از سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر، افزایش ذخیره اورانیوم غنی‌شده، غنی‌سازی اورانیوم تا ۹۰ درصد، یا تهدید به خروج از معاهده منع گسترش سلا‌ح‌های هسته‌ای را مدنظر قرار خواهد داد.

در این گزارش اشاره شده است که ایران بزرگ‌ترین ذخیره موشک‌های بالستیک در منطقه را دارد و همچنان بر بهبود دقت، قدرت تخریب و قابلیت اطمینان این سامانه تمرکز دارد و درس‌هایی را که در حمله پهپادی و موشکی به اسرائیل و استفاده عملیاتی از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین گرفته است به کار می‌بندد.

جامعه اطلاعاتی پیش‌بینی می‌کند که تهران از داده‌های مربوط به عملکرد موشک‌های بالستیک کوتاه‌بردی که به روسیه ارسال کرده است استفاده کند.

در پایان این گزارش آمده است فعالیت ایران روی چند پرتابگر به فضا با کمک خارجی احتمالا زمان‌بندی تولید موشک بالستیک قاره‌پیما را کوتاه خواهد کرد، زیرا این سامانه‌ها از فناوری‌های مشابه استفاده می‌کنند.