یک تولیدکننده ساکی، مشروب سنتی ژاپن، قصد دارد برای تولید محصولش به جایی برود که هیچ تولیدکننده ساکی تاکنون به آنجا نرفته است.
آساهی شوزو، شرکت مادر نشان تجاری «دسای»، یکی از محبوبترین تولیدکنندگان ساکی در ژاپن، قصد دارد مواد اولیه ساکی را به ایستگاه فضایی بینالمللی بفرستد و نوعی ساکی ویژه و خاص را در آنجا تخمیر کند. پیشبینی میشود که اگر این آزمایش موفقیتآمیز باشد، تنها یک بطری ۱۰۰ میلیلیتری از این ساکی ۱۰۰ میلیون ین، معادل حدود ۶۵۳ هزار دلار، قیمت خواهد داشت.
با توجه به اینکه مقدار استاندارد سرو ساکی ۸۰ میلیلیتر است، این نوشیدنی به یکی از گرانترین نوشیدنیهای جهان تبدیل میشود. البته سویو اوتسوکی، مسئول این پروژه، به سیانان گفت: «هیچ تضمینی برای موفقیت ۱۰۰ درصدی آزمایشهای تخمیر در فضا وجود ندارد.»
او توضیح داد که تفاوت میزان جاذبه ممکن است بر انتقال حرارت در مایعات تاثیر بگذارد و باعث شود فرایند تخمیر در فضا با زمین متفاوت باشد. با این حال این شرکت هزینه انجام این پروژه را به آژانس فضایی ژاپن پرداخت کرده تا از ماژول آزمایشی کیبو، بخشی از ایستگاه فضایی بینالمللی که ژاپن آن را توسعه داده است، برای انجام آزمایش در یک محیط خاص با ریزجاذبه استفاده کند.
آژانس فضایی ملی ژاپن از اظهارنظر درباره این پروژه، که منابع مالی خصوصی دارد، خودداری کرده است.
ساکی روی ماه؟
ساکی، اصلیترین نوشیدنی الکلی ژاپن و کشورهای شرق آسیا، از برنج ژاپنی، آب، مخمر و کوچی که نوعی قارچ محلی است ساخته میشود. فرایند ساخت آن معمولا حدود دو ماه طول میکشد و شامل مراحلی دقیق مانند بخارپز کردن، هم زدن و تخمیر است.
این نوشیدنی در بسیاری از مناسبتهای فرهنگی ژاپن، عروسیها، وعدههای غذایی روزانه و در میخانههای ایزاکایا سرو میشود و هفته گذشته نیز در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو جای گرفت.
نشان تجاری دسای، که به معنای «جشن سمور» است، در بازارهای جهانی بسیار محبوب است و تولیدکننده محصولات ممتازی است که کلکسیونرها حاضرند برای یک بطری از آنها هزاران دلار بپردازند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مالک شرکت آساهی شوزو در گفتوگو با سیانان پروژه فضایی جنجالیاش را فراتر از یک تلاش ساده برای ساخت نوعی ساکی کمیاب نامید و گفت این شرکت امیدوار است با این پروژه اطلاعات جدیدی درباره نحوه تخمیر در فضا ارائه دهد تا شاید روزی بتوان ساکی را روی ماه هم تولید کرد.
او افزود: «در آیندهای که انسانها بتوانند آزادانه بین ماه و زمین سفر کنند، برخی گردشگران نیز به ماه خواهند رفت. هدف این پروژه هم این است تا با تولید ساکی روی ماه لذت بیشتری برای گردشگران ایجاد کند و لحظاتی دلپذیر را برای بازدیدکنندگان از ماه فراهم کند.»
این کارآفرین امیدوار است فناوری ابداعی او در سالهای آینده به گردشگران فضایی نیز که علاقهمند به غذاهای تخمیریاند کمک کند. مالک آساهی شوزو میگوید: «بسیاری از غذاهای ژاپنی، مانند ناتو و میزو تخمیریاند و این فناوری میتواند در این حوزهها هم گسترش یابد». این شرکت در حال توسعه تجهیزات تخمیر در فضا است و قصد دارد پروژهاش را تا اواخر سال ۲۰۲۵ به اجرا برساند.