طبق گزارش جدید وزارت بهداشت اسرائیل، گروگانهایی که پس از حمله ۷ اکتبر حماس در غزه زندانی و سپس آزاد شدند، تحت شکنجه، تجاوز، آزار جنسی و روانی، گرسنگی، سوختگی و عدم درمان قرار گرفتهاند.
این گزارش براساس مصاحبه با اعضای تیمهای پزشکی و کارشناسانی که بیش از ۱۰۰ گروگان اسرائیلی و خارجی آزادشده را درمان کردهاند تهیه شده است. بیشتر این گروگانها اواخر نوامبر ۲۰۳۰ و در جریان آتشبسی کوتاه میان اسرائیل و حماس آزاد شدند. هشت گروگان نیز با حمله ارتش اسرائیل و کشتن گروگانگیرهای حماس نجات یافتند.
به گزارش رویترز، قرار است در روزهای آتی گزارش و مستندات وزارت بهداشت اسرائیل درباره این پرونده به گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه ارائه شود، اما جزئیات منتشرشده آن نشان میدهد که گروگانها شامل بیش از ۳۰ کودک و نوجوان بودهاند که برخی از آنها با دستبند بسته شده، مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند یا بدنشان را با اجسام داغ سوزاندهاند.
زنان قربانی نیز گزارش دادهاند که گروگانگیران با تهدید اسلحه به آنها تجاوز کردهاند. همچنین گروگانهای مرد گفتهاند که مورد ضربوشتم شدید قرار گرفتهاند، قسمتهایی از بدنشان سوزانده شده است و از دسترسی به سرویس بهداشتی محروم بوده و برخی نیز از درمان محروم ماندهاند.
در این گزارش به دلیل حفظ حریم خصوصی، نام یا سن هیچیک از گروگانها مشخص نشده است، اما برخی از توصیفات با مواردی که قبلا برخی گروگانها و کادر درمان به رسانهها و گزارشگر سازمان ملل متحد ارائه کرده بودند تطابق دارد.
حماس بارها سوءاستفاده از ۲۵۱ گروگان ربودهشده از اسرائیل را رد کرده است. طبق باور مقامهای اسرائیلی، حدود نیمی از ۱۰۰ گروگان که همچنان در غزه نگهداری میشوند زندهاند. تلاشهای تازه برای برقراری آتشبس در غزه و توافق برای آزادی گروگانها در هفتههای اخیر شدت گرفته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در ماه مارس امسال سیانان به نقل از پرامیلا پتن، نماینده ویژه سازمان ملل در زمینه خشونت جنسی در درگیریها، نوشت که تیم سازمان ملل متحد اطلاعات «شفاف و قانعکنندهای» درباره «تجاوز جنسی» نیروهای حماس به گروگانهای اسرائیلی و اروپایی در نوار غزه به دست آورده است.
این جنگ با حمله حماس در اکتبر ۲۰۲۳ به خاک اسرائیل آغاز شد و یک هزار و۲۰۰ کشته و ۲۵۱ اسیر را به جا گذاشت. درنتیجه حملات تلافیجویانه اسرائیل به حماس نیز باعث ویرانی این منطقه و به گزارش وزارت بهدشت حماس، موجب کشته شدن ۴۵ هزار فلسطینی شد. طبق اعلام مقامهای فلسطین، اکنون تقریبا تمام جمعیت غزه آواره شدهاند و بخش زیادی از این سرزمین به ویرانه بدل شده است. مقامهای اسرائیلی همچنین در حال بررسی اتهامات مربوط به سوءاستفاده از بازداشتشدگان فلسطینیاند که در جریان جنگ دستگیر شدهاند.
در همین حال هزاران اسرائیلی روز شنبه هشتم دی ماه علیه دولت بنیامین نتانیاهو و نحوه مدیریت او در بحران غزه تظاهرات کردند. به گزارش رویترز، این اعتراضات با تجمعی در میدان دموکراسی آغاز شد و پس از سخنرانی چند چهره منتقد علیه سیاستهای نتانیاهو و یک دقیقه سکوت، معترضان به سمت پایگاه نظامی هاکریا راهپیمایی کردند. معترضان خواستار پایان جنگ در غزه، آتشبس، و بازگرداندن گروگانهای اسرائیلی به خانه شدند.
همچنین سازمان بهداشت جهانی (WHO) روز شنبه اعلام کرد که بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه، پس از حمله ارتش اسرائیل تخلیه شده است. این سازمان با انتشار بیانیهای اعلام کرد که از حمله روز جمعه ارتش اسرائیل به این بیمارستان «بهتزده» است و تاکید کرد که «بیمارستانها بار دیگر به میدان نبرد تبدیل شدهاند».
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، نابودی سیستم بهداشت و محاصره بیش از ۸۰ روزه شمال غزه جان ۷۵ هزار فلسطینی باقیمانده در این منطقه را به خطر انداخته است.
اما ارتش اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که عملیاتش در «مرکز فرماندهی حماس» در این بیمارستان را به پایان رسانده و علاوه بر دستگیری بیش از ۲۴۰ شبهنظامی، حسام ابوصافیه مدیر بیمارستان را به اتهام عضویت در حماس بازداشت کرده است.