جوایز «جوی»؛ چگونه عربستان سعودی با هالیوود رقابت می‌کند؟

مراسم امسال با کنسرتی از کریستینا آگیلرا آغاز شد و سپس، آندره‌آ بوچلی و محمد عبده با اجرای مشترکی که تلفیقی از نواهای خلیجی و ایتالیایی بود، روی صحنه رفتند

مایکل بوبله و وائل کفوری روی صحنه رفتند و ترانه‌ای از فرانک سیناترا را به زبان‌های انگلیسی و عربی اجرا کردند‌ــ Arab News

عربستان سعودی طی چند سال به آنچه به فکر هالیوود، نماد جهانی سرگرمی، خطور نکرده بود دست یافته است: ایجاد بستری که مرزهای هنر، فرهنگ و نفوذ جهانی را بازتعریف می‌کند.

به گزارش عرب نیوز، نمود آشکار این موفقیت در مراسم جوایز جوی (Joy Awards) در ریاض بود، جایی که مایکل بوبله کانادایی همراه وائل کفوری لبنانی روی صحنه رفتند و ترانه‌ای از فرانک سیناترا را به زبان‌های انگلیسی و عربی اجرا کردند.

این مراسم با کنسرتی از کریستینا آگیلرا آغاز شد. سپس، آندره‌آ بوچلی، نماد اپرا، و محمد عبده، چهره شناخته‌شده موسیقی عربستان سعودی، با اجرای مشترکی که تلفیقی از نواهای خلیجی و ایتالیایی بود، روی صحنه رفتند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

آماندا سیفرید، مورگان فریمن، متیو مک‌کانهی، آنتونی هاپکینز، و هانده ارچل نیز از ستارگانی بودند که روی فرش بنفش نمادین این مراسم در روز شنبه حضور یافتند.

کیت سیگل، بازیگر آمریکایی، به‌‌مناسبت اولین سفرش به عربستان سعودی پیراهنی سفید از ابادیا، نامی تجاری در صنعت مد سعودی، به تن داشت.

جوایز جوی که بخشی از جشنواره «موسم ریاض» است، بزرگ‌ترین رویداد عربستان سعودی برای تقدیر و تجلیل از هنرمندان برجسته جهان عرب محسوب می‌شود و برندگان از طریق اپلیکیشن رای‌گیری عمومی انتخاب می‌شوند.

العربیه می‌نویسد دهه‌‌ها است که جوایز صنعت سرگرمی تحت سیطره «اسکار» و «گرمی» بوده است، رویدادهایی که بیشتر بر هالیوود و موسیقی غربی متمرکز است. اما جوایز جوی به‌سرعت در قامت رقیبی نوظهور ظاهر شده است، که نه تنها با تجلیل از ستارگان بین‌المللی بلکه با آوردن استعدادهای عرب به صحنه جهانی، فرصتی برای شمار زیادی از هنرمندان جهان عرب فراهم می‌کند تا به کانون توجه بین‌المللی قدم بگذارند. کجا غیر از عربستان سعودی می‌توان شاهد اجرای مایکل بوبله و وائل کفوری روی یک صحنه بود؟

عربستان سعودی در چارچوب چشم‌انداز ۲۰۳۰ با پذیرش فراگیری و تنوع، به یک مرکز فرهنگی جهانی تبدیل شده است.

تاثیر جهانی هالیوود انکارناپذیر است، اما دستاوردهایش اغلب بازتابی از رویکرد غربی است.

عربستان سعودی از طریق رویدادی مانند جوایز جوی بستری فراگیر ایجاد کرده است تا استعدادهای بین‌المللی و منطقه‌ای را روی یک صحنه گرد هم آورد، انتخابی عمدی و معنادار که در هالیوود نمود نداشته است.

هالیوود ممکن است صحنه‌‌ را برای سرگرمی جهانی فراهم کرده باشد، اما عربستان سعودی در حال بازنویسی داستان است.

بیشتر از فرهنگ و هنر