روایت گروگان‌های اسرائیلی از دوران اسارت: سوءتغذیه و تنهایی در تونل‌های تاریک غزه

گروگان‌های آزادشده می‌گویند تنها در روزهای پایان اسارت در دست حماس شرایط زندگی‌شان کمی بهتر شد

رسانه اسرائیلی آی۲۴ در گزارشی به نقل از دکتر آوی بنوف، از مقام‌های ارتش اسرائیل، شرایط زندگی گروگان‌های حماس را شرح داد و نوشت که «بعضی از آن‌ها در تمام مدت اسارتشان تنها بودند».

به گفته این پزشک ارتش اسرائیل، برخی ربوده‌شدگانی که تاکنون به‌عنوان بخشی از توافق آتش‌بس آزاد شده‌اند، به مدت هشت ماه بدون دیدن نور روز یا تماس با سایر انسان‌ها در تونل‌های حماس نگهداری می‌شدند.

این مقام اسرائیلی در توضیح شرایط گروگان‌ها افزود: «بعضی از آ‌ن‌ها به ما گفتند در چند ماه گذشته تمام مدت در تونل‌ها و مخفی‌گاه‌های زیرزمینی بوده‌اند.»

بانوف گفت که شرایط این گروگان‌ها تنها در روزهای منتهی به آزادی‌ آن‌ها بهتر شد و در آن زمان بود که اجازه پیدا کردند دوش بگیرند، لباس عوض کنند و غذای بهتری به آن‌ها داده شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با این حال او می‌گوید جراحات برخی گروگان‌ها که در اثر حمله هفتم اکتبر به آن‌ها وارد شده بود، به‌درستی درمان نشده است و بعضی دیگر نیز سوءتغذیه پیدا کرده‌اند.

این مقام اسرائیلی خاطرنشان کرد به دلیل حفظ حریم خصوصی گروگان‌های آزادشده نمی‌تواند به جزئيات مشخصی اشاره کند، اما تاکید کرد که برخی از آن‌ها به موضوع آزار یا علائمی که ممکن است نشان‌دهنده سوء‌استفاده از آن‌ها باشد، اشاره کرده‌اند. اورشلیم پست نیز در گزارشی نوشت سه زن اسرائیلی که هفته گذشته از اسارت حماس آزاد شدند، روایت‌هایی از دوران حضورشان در غزه بیان کردند که حاکی از ماه‌ها عذاب جسمی و روحی آن‌ها است.

بر اساس این گزارش، زنان آزادشده از دست حماس تعریف کردند که بین خانه‌ غیرنظامیان و تونل‌های حماس جابجا شده‌اند. آن‌ها ماه‌ها در شرایط غیربهداشتی نگهداری می‌شدند و اغلب از دوش گرفتن، مراقبت‌های پزشکی و دسترسی به امکانات بهداشتی مناسب محروم بودند.

گروگان‌ها گفته‌اند که علاوه بر این شرایط نامناسب، گاهی به کار اجباری وادار می‌شدند و برخی به پختن غذا و تمیز کردن توالت مجبور بودند. آن‌ها همچنین اجازه نداشتند گریه کنند و این موضوع بر ناراحتی روانی آن‌ها می‌افزود.

این گروگان‌ها در عین حال که تحت شرایط روحی و جسمی بدی قرار داشتند، گفتند در مواقعی هم بارقه‌های امید در دلشان روشن شد. یکی از گروگان‌های زن گفت که روز تولدش اسیر حماس بود که از طریق رادیو صدای تبریک خانواده‌اش را شنید که روحیه او را تقویت کرد. برخی دیگر نیز گفتند از تلویزیون پوشش خبری تظاهراتی را که شهروندان اسرائیلی خواستار آزادی آنان بودند دیدند و این اخبار روحیه آن‌ها را تقویت کرد.

برخی گروگان‌ها در اظهاراتشان بعد از آزادی گفتند که گاه با بچه‌های جنگجوهای حماس وقت می‌گذراندند و حتی با آن‌ها بازی می‌کردند. چند نفر هم گفتند که در دوران اسارت، زبان عربی یاد گرفتند. این زنان روایت کردند که برخی از آن‌ها ابتدا با هم نگه داشته شدند اما بعدا از هم جدا شدند. این جدایی‌ها، همراه با برخورد خشن و تنهایی طولانی‌مدت، حس انزوا و افسردگی را در آن‌ها به وجود آورد.

مقام‌های اسرائیلی گروگان‌گیری حماس را به‌شدت محکوم و این گروه را به نقض قوانین بین‌المللی متهم کرده‌اند. یکی از مقام‌های اسرائیلی تاکید کرد: «رنج این زنان نباید فراموش شود. هر روزی که آن‌ها در اسارت سپری کردند، جنایت علیه بشریت است.»

دکتر عینات یحنه، از پزشکان انجمن خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی، نیز در توصیف شرایط آن‌ها پس از آزادی از اسارت حماس گفت که بهبود جسمی و روانی آن‌ها زمان لازم دارد. این روانشناس بالینی توضیح داد: «من در مورد وضعیت خاص گروگان‌های آزادشده نمی‌توانم جزئیاتی بگویم، زیرا هنوز داریم آنچه را بر آن‌ها گذشته، کامل متوجه شویم. این‌ها چیزهایی نیستند که فوری آشکار شوند، چه از نظر جسمی و چه از نظر ذهنی. با این حال باید بگویم تصاویری که درباره شادی و سرخوشی چهار گروگان زن در روز شنبه منتشر شد، همه واقعیت نیست.»

او افزود: «حماس تلاش کرد صحنه آزادی گروگان‌ها را طوری نمایش دهد که آن‌ها ظاهری منظم، سالم و خوشحال داشته باشند. من خوشحالم که این گروگان‌ها برای آزادی‌شان موفق شدند این نمایش را اجرا کنند، اما واقعیت این است که آن‌ها به تروماهای پیچیده و استرس مداوم دچارند و ضربه روحی این گروگان‌گیری باید درمان شود.»

این پزشک اسرائیلی افزود: «نمی‌توان شرایط همه گروگان‌ها را یکی دانست. وضعیت جسمی و روحی آن‌ها متفاوت است. برخی از آن‌ها علائم پیچیده اضطراب پس از سانحه‌ دارند، برخی بدون اعضای خانواده نمی‌توانند جایی بروند و برخی دیگر کمبودهای تغذیه‌ای و احساس بیگانگی دارند.»

بیشتر از جهان