عربستان سعودی در سال ۲۰۲۴ بیش از ۷۵ میلیارد دلار در صنایع نظامی هزینه کرد

رئیس اداره کل صنایع نظامی عربستان سعودی اعلام کرد که این پادشاهی با بودجه ۷۸ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۵ بخش‌های دفاعی را تقویت می‌کند

احمد بن عبدالعزیز العوهلی، رئیس اداره کل صنایع نظامی عربستان سعودی ـ عرب‌نیوز

هزینه‌های نظامی عربستان سعودی از سال ۱۹۶۰ با نرخ سالانه ۴.۵ درصد افزایش یافته و به ۷۵.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ رسیده است. به گفته یک مقام ارشد پادشاهی سعودی، این رقم معادل ۳.۱ درصد هزینه‌های دفاعی جهان است.

به گزارش عرب‌نیوز، احمد بن عبدالعزیز العوهلی، رئیس اداره کل صنایع نظامی عربستان سعودی، در چهارمین کنفرانس استراتژی‌های جهانی در صنعت دفاع و هوافضا، که در آنتالیا ترکیه برگزار شد، گفت که هزینه‌های نظامی جهانی اکنون بالغ بر ۲.۴۴ تریلیون دلار است.

العوهلی افزود که عربستان سعودی در بودجه سال ۲۰۲۵ حدود ۷۸ میلیارد دلار برای بخش نظامی در نظر گرفته است. این رقم حدود ۲۱ درصد کل هزینه‌های دولت و ۷.۱۹ درصد تولید ناخالص داخلی این پادشاهی است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

 این مقام ارشد سعودی همچنین تاکید کرد که فعالیت‌های اداره کل صنایع نظامی عربستان سعودی مطابق چشم‌انداز ۲۰۳۰ این کشور است؛ چشم‌اندازی که به دنبال ایجاد اقتصادی مرفه، متنوع و پایدار از طریق کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و تقویت رشد در صنعت و نوآوری است.

العوهلی افزود: «با رئیس اداره صنایع دفاعی ترکیه و رهبران شرکت‌های صنایع نظامی این کشور درمورد تحول مستمر عربستان سعودی به سوی اقتصادی متنوع‌تر و مبتنی بر نوآوری گفتگو کردم. همچنین بر فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش صنایع نظامی عربستان سعودی و مشارکت‌های راهبردی دو کشور تاکید کردم با این هدف که تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۵۰ درصد هزینه‌های نظامی را بومی‌سازی کنیم.»

 این مقام سعودی گفت که عربستان سعودی، برای دستیابی به اهداف بومی‌سازی صنایع نظامی، ابتکارات متعددی را برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و داخلی در بخش دفاعی ارائه کرده است.

به گفته او درمجموع ۷۴ فرصت زنجیره تامین در بخش صنایع نظامی ایجاد شده که ۳۰ فرصت در اولویت در نظر گرفته شده است که حدود ۸۰ درصد هزینه‌های آینده در حوزه نظامی را دربر می‌گیرد.

رئیس اداره کل صنایع نظامی عربستان سعودی همچنین گفت که از شرکت‌های کوچک و متوسط ​​متخصص در صنایع نظامی، چه در داخل و چه در سطح بین‌المللی، حمایت خواهد شد.

العوهلی افزود: «هدف ما ایجاد یک پایگاه صنعتی نظامی مقاوم و مستحکم است که نه‌تنها امنیت ملی را تقویت می‌کند، که به تنوع اقتصادی پادشاهی نیز یاری می‌رساند.»

در نوامبر سال گذشته، این مقام سعودی اشاره کرده بود که کشورش ۱۹.۳۵ درصد از هزینه‌های نظامی را بومی‌سازی کرده که در مقایسه با ۴ درصد در سال ۲۰۱۸ افزایش چشمگیری را نشان می‌دهد. پادشاهی سعودی قصد دارد این میزان را تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۵۰ درصد برساند.

آمار جدیدی که این مقام عربستان سعودی ارائه کرد نشان می‌دهد که ریاض همچنان به تحکیم موقعیتش در مقام یک بازیگر کلیدی در بخش دفاعی جهانی ادامه می‌دهد. این کشور همچنین با مشارکت استراتژیک و توسعه صنعتی‌اش نقشی اساسی در دستیابی به اهداف ذکرشده در چشم‌انداز ۲۰۳۰ ایفا می‌کند.

بیشتر از جهان