وحشت در مونیخ؛ یک پناهجوی افغان با خودرو به میان جمعیت راند

فرد مهاجم قبلا به دلیل سرقت از فروشگاه و مصرف مواد مخدر تحت نظر پلیس بوده است

پلیس آلمان در حال جستجوی خودرو مهاجم‌ــ Pascalpassement/X

یک روز پیش از آغاز کنفرانس امنیتی سالانه مونیخ، یک پناهجوی افغان پیش‌ازظهر پنجشنبه ۲۵ بهمن‌ (۱۳ فوریه)، یک خودرو مینی‌ کوپر را به میان جمعیتی از افراد در شهر مونیخ آلمان راند و دست‌کم ۲۷ نفر را زخمی کرد.

رسانه‌های آلمان از جمله بیلد و اشپیگل گزارش دادند که برخی از زخمی‌ها به‌شدت آسیب دیده‌اند و تعدادی از قربانیان هم کودک‌اند. 

پلیس مونیخ اعلام کرد که راننده خودرو در محل بازداشت شد و دیگر خطری متوجه مردم نیست. بر اساس گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های آلمانی، راننده بازداشت‌شده یک مرد افغان است که سن او بین ۲۴ تا ۲۶ سال گزارش شده است. 

در مورد سوابق این مرد اطلاعات زیادی منتشر نشده، اما در گزارش رسانه‌های آلمانی آمده که فرد مهاجم قبلا به دلیل سرقت از فروشگاه و مصرف مواد مخدر تحت نظر پلیس بوده است. با این حال هنوز مشخص نیست که آیا سوابق او به اندازه‌ای جدی بوده است که لزوم اقدام‌های پیشگیرانه‌ را ضروری کرده باشد یا خیر. 

به نوشته بیلد، این پناهجوی افغان سوار بر خودرو با شکستن کمربند امنیتی پلیس، به سمت جمعیت کارگران معترض که در یک اعتصاب اعتراضی برای افزایش حقوق شرکت کرده بودند، حرکت کرد و تعدادی از آن‌ها را زیر گرفت. این حادثه ساعت ۱۰:۳۰ صبح به وقت محلی در نزدیکی ایستگاه مرکزی راه‌آهن مونیخ و تنها یک روز پیش از آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ رخ داد که رهبران سیاسی و مقام‌های امنیتی جهان در آن شرکت خواهند کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مارکوس زودر، نخست‌وزیر ایالت باواریا، با صدور بیانیه‌ای در واکنش به این حادثه، آن را «واقعا وحشتناک» توصیف و ابراز امیدواری کرد همه قربانیان زنده بمانند.

او این حادثه را که هنوز ماهیت آن مشخص نیست «سیلی دیگری به صورت ما» خواند و گفت که پلیس با دخالت «سریع و قاطعانه»، از وقوع آسیب‌های بیشتر جلوگیری کرده است. سپس افزود: «به احتمال زیاد، این یک حمله عمدی بود. شواهد زیادی بر این امر دلالت دارند. با این حال، هنوز جزئیات باید بررسی و تایید شوند. این حمله را یک شهروند افغانستان انجام داده است و ما تمام جزئیات را بررسی خواهیم کرد.» 

مارکوس زودر توضیح داد که به دلیل برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ، پلیس در شهر به طور گسترده حضور داشت و تدابیر امنیتی در سطح بالایی اعمال می‌شود. او با تاکید بر اینکه همه باید «برای تغییر شرایط در آلمان، اراده‌ای راسخ نشان دهند»، افزود: «ما باید کاری بکنیم.»

این حادثه در حالی رخ داد که چاقوکشی‌ سریالی پناهجویان افغان‌ در آلمان به یکی از موضوع‌های کلیدی در مباحث انتخابات زودهنگام آلمان‌ــ که قرار است ۲۳ فوریه برگزار شود‌ــ تبدیل شده است. هرچند احزاب مختلف آلمان به‌ویژه سبزها و دموکرات مسیحی در هفته‌های اخیر تلاش کردند موضوع‌های دیگری از جمله تغییرات اقلیمی و سیاست‌های اقتصادی را به بحث‌ اصلی انتخابات تبدیل کنند، حادثه پنجشنبه ممکن است بار دیگر مهاجران را به مرکز توجه احزاب و نامزدهای انتخابات بازگرداند.

در حالی‌ که پس از حمله مرگبار سلیمان عطایی، پناهجوی افغان به جمعیت مخالفان اسلام در شهر مانهایم در ماه مه ۲۰۲۴ که به کشته شدن یک افسر پلیس و زخمی شدن دست‌کم پنج نفر انجامید، دولت آلمان از اتخاذ تصمیم‌های صریح و سخت علیه مهاجران غیرقانونی، به‌ویژه افرادی که مرتکب جرم می‌شوند، خبر داد، این حادثه ممکن است این روند را بازهم تشدید کند. 

دولت آلمان اوت ۲۰۲۴ و پس از اتخاد تصمیم در مورد اخراج افراد فاقد اجازه اقامت قانونی و مجرم، ۱۸ پناهجوی افغان را به کابل اخراج کرد، اما در سوم بهمن‌ (۲۲ ژانویه)، یک شهروند دیگر افغانستان با کارد آشپزخانه به گروهی از کودکان در شهر آشافنبورگ حمله کرد که به جان باختن دو نفر و زخمی شدن سه تن منجر شد.

دو هفته پیش هم در میدان کلیسای جامع شهر لیمبورگ آلمان، حدود ۲۵ تا ۳۰ نفر پناهجوی افغان که به سلاح سرد و چاقو مسلح بودند، باهم درگیر شدند که باعث هراس و وحشت ساکنان شهر شد و نگرانی پلیس را از گسترش خشونت‌های مشابه در پی داشت. پلیس لیمبورگ اعلام کرد که برای متوقف کردن این درگیری از هلی‌کوپتر و نیروهای ویژه استفاده و شماری از عاملان درگیری را بازداشت کرده است.

در یک سال اخیر علاوه بر چاقوکشی پناهجویان افغان در شهرهای مختلف آلمان، چندین افغان هم به اتهام عضویت در گروه‌های تروریستی و اقدام‌هایی از جمله ارسال پول برای داعش خراسان، در آلمان، اتریش و سوئد بازداشت شده‌اند.

بیشتر از جهان