سرعت رشد سرطان در ایران چند برابر رشد جمعیت است؛ پستان و پروستات در صدر

محققان پیش‌بینی می‌کنند که سرطان تا سال ۲۰۴۰ در دنیا حدود ۶۶ درصد و در ایران حدود ۱۱۵ درصد افزایش خواهد یافت

رئیس مرکز تحقیقات سرطان در ایران با اشاره به افزایش چشمگیر فاصله تعداد مبتلایان به سرطان در ایران با آمار جهانی آن، اعلام کرد که سرعت رشد سرطان در ایران بسیار بیشتر از رشد جمعیت است.

محمد اسماعیل اکبری گفت: «در میان ۱۰ سرطان شایع بین زنان و مردان ایرانی، پستان و پروستات در مرتبه اول قرار گرفته و سپس سرطان‌های معده و روده بزرگ قرار دارند. در ایران سرعت رشد سرطان چندین برابر رشد جمعیت است و این در حالی است که در جهان عموما رشد بیماری با رشد جمعیت همسو است، به‌طور کلی مردان بیشتر از زنان به سرطان مبتلا می‌شوند. مردان کمتر به فکر بیماری‌های خود هستند و به همین سبب در کلینیک‌های سرطان مردان کمتری را می‌بینیم.»

این پزشک متخصص در نشست مرکز تحقیقات سرطان ایران در بیمارستان شهدای تجریش تهران، افزود که پس از سرطان معده و روده بزرگ، سرطان مثانه، ریه، تیروئید، مغز، مری و تخمدان در ایران شایع است و از ۵۰ سالگی به بعد نیز میزان ابتلا به سرطان افزایش می‌یابد. اکبری همچنین سرطان معده و سپس سرطان پستان را بیشترین نوع درگیری زنان با سرطان اعلام کرد و گفت با اینکه «سرطان پستان نجیب است، اما دومین دلیل مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان را به خود اختصاص داده است.»

این درحالی است که طی هفته‌های گذشته، مالکان شماری از داروخانه‌های تهران به رسانه‌ها گفته بودند گران شدن یک‌باره و چندبرابر شدن قیمت بسیاری از داروهای ضروری به دلیل قطع ارز حمایتی دولتی، موجب شده است تا برخی از بیماران به‌کلی از خرید دارو منصرف شوند و روند درمان را ادامه ندهند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

درحالی که علی خامنه‌ای، رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران، در اوج بحران اقتصادی و معیشتی شهروندان همچنان بر سیاست‌های جنگ‌طلبانه مانند افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه نظامی و موشکی، حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی خارجی و ادامه هزینه‌های هنگفت در صنعت هسته‌ای اصرار دارد، به گفته رئیس‌جمهوری و رئیس مجلس شورای اسلامی، دولت با توجه به ناترازی‌های بودجه‌ای دیگر توانایی حمایت کافی از حوزه‌های حیاتی مانند بهداشت و درمان یا آموزش‌وپرورش را ندارد.

به گفته رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران، ابتلا به این بیماری با رفتار و فاکتورهای اجتماعی مانند آب‌وهوا، بهداشت، میزان مصرف نمک، مصرف مواد و چای داغ و... هم مرتبط است. او افزود: «سرطان یک بیماری گران، سخت و تلخ است و برنامه‌ریزان سلامت در ایران از سرطان عقب مانده‌اند. یعنی در زمینه سرطان گرفتار کارهایی می شوند که به جای پشتوانه علمی، دارای پشتوانه اقتصادی است.»

محققان پیش‌بینی می‌کنند که سرطان تا سال ۲۰۴۰ در دنیا حدود ۶۶ درصد و در ایران حدود ۱۱۵ درصد افزایش خواهد یافت، و بر این اساس سالمندانی که به سرطان مبتلایند، حدود ۳۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل خواهند داد.

بیماری سرطان و شرایط تامین دارو و درمان آن به یکی از بحران‌های بزرگ حوزه بهداشت و درمان در ایران بدل شده است. هر سال هزاران نفر در سراسر ایران به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند اما چالش‌ها و مشکلات متعددی که پیش روی آنان وجود دارد، تنها به روند پیچیده درمان این بیماری محدود نیست. یکی از دلایلی که سبب رشد تعداد مبتلایان به سرطان در ایران شده و آن را به معضلی مهم بدل کرده، تشخیص دیرهنگام بیماری است که یکی از اصلی‌ترین علل آن نادیده گرفتن آزمایش‌های دوره‌ای و غربالگری سالانه است.

هزینه‌ آزمایش‌ خون کامل (بررسی همه‌ی فاکتورها) در ایران برای افراد فاقد پوشش بیمه، بیش‌از یک‌میلیون تومان است که این جدا از هزینه‌های اسکن، سونوگرافی یا ماموگرافی برای تشخیص بیماری در مراحل اولیه آن است؛ خدماتی که براساس آمارها، تا ۸۰۰ درصد رشد قیمت داشته‌اند.

هزینه‌ سنگین درمان، کمبود دارو، نوبت‌های طولانی جراحی و نبود امکانات درمانی به‌خصوص در شهرهای کوچک نیز ازجمله مسائل دیگری‌اند که بیماران مبتلا به سرطان و خانواده‌‌هایشان با آن روبه‌رو می‌شوند. بیماری سرطان به دلیل طولانی‌ بودن دوره درمان و خاص بودن داروهای آن هزینه‌های سنگینی دارد؛ این موضوع برخی بیماران ایرانی را ناچار می‌کند به دلیل ناتوانی از تامین آن، روند درمانی‌ را در میانه‌راه متوقف کنند.

بیشتر از بهداشت و درمان