آزادی با وجود قرارداد ۱۹۰۰ میلیارد تومانی بازسازی همچنان پر از ایراد است

مدیر باشگاه پرسپولیس می‌گوید هیچ اتفاق خاصی در این ورزشگاه رخ نداده است

روند بازسازی ورزشگاه آزادی تهران، بهمن ۱۴۰۳‌ــ ایسنا

پرونده بازسازی سکوها و بخشی از زیرساخت‌های ورزشگاه آزادی تهران به نمونه‌ای عریان از کیفیت عملکرد مدیران نظام جمهوری اسلامی تبدیل شده است.

با وجود آنکه‌ از آغاز عملیات عمرانی برای بازسازی بیش از سه سال و از تعطیلی کامل ورزشگاه به منظور نوسازی زیرساخت‌ها و تجهیزات ورزشگاه ساخته‌شده در دوران محمدرضاشاه پهلوی، هشت ماه می‌گذرد، روز دوشنبه هفته گذشته، هم‌زمان با نمایش تبلیغات ابرشهر آینده‌نگر و ۵۰۰ میلیارد دلاری نئوم عربستان سعودی در ورزشگاه آزادی، بازیکنان دو تیم پرسپولیس و النصر مجبور شدند در رختکن‌های آب‌گرفته لباس‌هایشان را عوض کنند تا اختلاف سطح دو نظام جمهوری اسلامی در ایران و پادشاهی سعودی بیش‌ازپیش نمایان شود.  

در شرایطی که از زمان آغاز پروژه بازسازی ورزشگاه آزادی حدود ۴۰ ماه می‌گذرد و همچنان برای میزبانی از مسابقات بین‌المللی آماده نیست. در حالی که این بازسازی‌ها شامل افزایش ظرفیت جایگاه تماشاگران، تغییر بنیادین چمن یا مسقف کردن ورزشگاه، تغییراتی ساختاری نبودند و تنها قرار بود بازسازی‌های جزئی مانند تغییر نمای ورودی، مقاوم‌سازی شماری از ستون‌ها، تجهیز ورودی، تغییر مکان رختکن‌ها یا ساخت چند اتاق بیشتر برای میزبانی از مهمانان خارجی و مسئولان انجام شود.

این در حالی است که طی حدود سه سال گذشته در کشورهایی همچون عربستان سعودی، امارات، قطر، بحرین یا عراق ده‌ها ورزشگاه جدید، با به‌روزترین امکانات، ساخته شده‌اند که ساخت هریک از این ورزشگاه‌های مدرن هم بیش از شش تا ۱۰ ماه طول نکشیده است.

وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی مردادماه امسال در قراردادی به ارزش هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان، پروژه بازسازی ورزشگاه آزادی را به قرارگاه خاتم‌الانبیا، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، واگذار کرد، اما حالا درهای این ورزشگاه در حالی مجددا به روی هواداران و باشگاه‌ها باز می‌شود که در مسابقه تیم‌های پرسپولیس و النصر، از نقاط مختلف سقف قسمت‌هایی مثل رختکن‌ها، اتاق خبرنگاران و جایگاه نشست خبری مربیان آب می‌چکید و تصاویر منتشرشده در رسانه‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از امکانات حیاتی مانند راهرو حد فاصل رختکن به زمین چمن یا همان میکسد زون (Mixed Zone) نیز هنوز آماده نشده است.

سروش رفیعی، بازیکن پرسپولیس، در پایان مسابقه با بیان اینکه «در رختکن ما نیم متر آب جمع شده بود»، به ضعف عملکرد قرارگاه خاتم‌الانبیای سپاه و مدیران مجموعه آزادی اعتراض کرد و گفت: «ما خیلی عقبیم و باید این موضوع را قبول کرد. از کشور‌های دیگر خیلی عقب‌تریم. در استادیوم جدید و رختکن نیم‌متر آب جمع می‌شود. مشکلات زیادی داریم و روز‌به‌روز عقب‌تر می‌رویم.»

با این حال امیرحسین بهرامی، مدیر طراحی و نظارت بر عملیات بازسازی آزادی، به خبرنگاران می‌گوید: «من تا زمانی که گزارش از ورزشگاه به دستم نرسد، نمی‌توانم دراین‌باره اظها‌رنظر کنم. بله می‌دانم که از سقف برخی راهروها آب چکه کرده است، اما برای نظر کارشناسی، باید گزارش ناظران مهندسی به من برسد.»

او همچنین مدعی شد که این اتفاق‌ها «چیز عجیبی نیست» و به هر حال «ورزشگاه فعلا موقتا تحویل داده شده و بازسازی کامل باقی مانده است»، اما توضیح نداد که چرا مشکلاتی جزئی مانند چکه کردن آب از سقف‌ها یا آماده نبودن میکسد زون و پوشاندن آن با بنر که طبیعتا می‌توان طی چند روز انجام داد، تاکنون برطرف نشده‌اند.

وب‌سایت فوتبال۳۶۰ درباره این بحران نوشت: «با توجه به اتفاق‌هایی که در بخشی از میکسد زون و رختکن ورزشگاه آزادی رخ داد، باید خدا را شاکر بود که رونالدو، فوق ستاره فوتبال جهان، همراه تیم النصر به ورزشگاه آزادی نیامد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یک هوادار ویلچرنشین پرسپولیس نیز که خود را به ورزشگاه آزادی رسانده بود، به تابناک گفت: «من برای بازی‌های والیبال و بسکتبال هم آمده‌ام. آنقدر اذیت می‌کنند که آدم دلسرد می‌شود. مثلا می‌گویند جا نیست و اجازه ورود نمی‌دهند. مگر جایگاه معلولان جدا نیست؟» 

پیش از مسابقه پرسپولیس با النصر، افشین پیروانی، مدیر داخلی این باشگاه، با انتقاد از آماده نشدن ورزشگاه آزادی و با تمجید از امکانات ورزشگاه کینگ‌دام آرنا الهلال گفته بود: «آقایان خودشان را مسخره کرده‌اند؟ فکر می‌کنم استادیومشان از کل فوتبال ما دو‌هیچ جلو است. بیایید یک چیزی یاد بگیرید. معلوم نیست چه کسی به شما مشاوره می‌دهد؟ یا خودتان را سرکار گذاشتید یا ما را. کارتال وقتی فهمید قرار است در قلعه‌حسن‌خان بازی کنیم، متعجب شد. افرادی در حال تصمیم‌گیری‌اند که لای لحاف خوابیدند و اصلا این چیزها برایشان مهم نیست.»

او در ادامه با کنایه به احمد دنیامالی، وزیر ورزش، که سابقه فعالیت در حوزه‌های عمرانی و ساخت‌وساز هم دارد، افزود: «شما که مهندسی بلدید و خبره‌اید و ادعایتان می‌شود، لطفا شهامت داشته باشید و بیایید بگوید در این چند روز قرار است چه اتفاقی در آزادی رخ بدهد که ما نباید در آن استادیوم بازی کنیم؟ بعد از دو سال شق‌القمر کرده‌اند؟ بیایید بروید ببینید چه کار کردند. اگر به گفتن باشد که می‌گویم چه کاری با استادیوم آزادی کردند تا اشک همه دربیاید. فکر می‌کنند در حال ساخت استادیوم مدرن‌اند، اما افرادی که استادیوم آزادی را ندیدند، بدانند که هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است.»

محمد خاکپور، مدافع سابق تیم ملی فوتبال ایران، هم دی‌ماه امسال در یک گفتگوی تلویزیونی زنده و در حالی که مجری صداوسیما تلاش می‌کرد سخنانش را قطع کند، تاکید کرد باید از شخصی که «۵۰ سال قبل این استادیوم را ساخت و باعث آبروی ملت ما شد» تقدیر کرد و با اشاره‌ای مستقیم به محمدرضاشاه پهلوی، افزود: «او واقعا میهنش را دوست داشت.»

بیشتر از فوتبال