سومین وعده احمد دنیامالی، وزیر ورزش جمهوری اسلامی، درباره زمان بازگشایی مجدد ورزشگاه آزادی تهران نیز عملی نشد و سازمان لیگ فدراسیون فوتبال ایران به دلیل وجود کاستیها و مشکلات متعدد، اعلام کرد مسابقه حساس استقلال و سپاهان در ورزشگاه قلعهحسنخان برگزار خواهد شد.
تصاویر منتشرشده از بخشهای مختلف ورزشگاه آزادی در روز دوشنبه، همزمان با مسابقه دوستانه تیم ملی فوتبال ایران در سال ۱۹۹۸ و منتخب سرخابیها، نشان داد که تقریبا نیمی از سکوهای آزادی هنوز بازسازی و مقاومسازی نشدهاند، سقف بسیاری از نقاط ورزشگاه ترمیم نشده است، سالن نشست خبری تیمها آماده نیست، تونل ورودی بازیکنان در شرایط بدی قرار دارد، تجهیزات لازم در اتاق مخصوص خبرنگاران نصب نشده و نصب ستونها و دیوارهای اضافه دایره دید گزارشگران تلویزیونی و تعدادی از تماشاگران در جایگاه ویژه را محدود کرده است.
در شرایطی که مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری ایران، روز سهشنبه اعتراف کرد که «هرچه با خود کلنجار میرود، بازهم پاسخی برای اعتراضهای مردم نخواهد داشت»، حالا به نظر میرسد سخنان روز دوشنبه محمد خاکپور، مدافع سابق تیم ملی فوتبال ایران، در تمجید از محمدرضا شاه پهلوی برای ساخت ورزشگاه آزادی و ناتوانی مسئولان جمهوری اسلامی از حفظ و بازسازی آن، تصویری از واقعیت کنونی است.
خاکپور در گفتوگوی زنده تلویزیونی و در حالی که مجری صداوسیما تلاش میکرد سخنانش را قطع کند، تاکید کرد که باید از شخصی که «۵۰ سال قبل این استادیوم را ساخت و باعث آبروی ملت ما شد» تقدیر کند و سپس افزود: «او واقعا میهنش را دوست داشت.»
سخنانی که موجب شد تا رسانهها و چهرههای امنیتی نظام جمهوری اسلامی، از جمله خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، پروندهسازی گسترده علیه خاکپور را آغاز کنند. این در حالی است که روز سهشنبه حتی حسین طلا، مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی و از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران، نیز در گفتوگو با شبکه ۳ تلویزیون جمهوری اسلامی، از عبدالعزیز فرمانفرماییان، معمار ورزشگاه، و دیگر معماران و سازندگان بناهای بهجامانده از دوران محمدرضا شاه پهلوی تشکر کرد.
استادیوم فوتبال آریامهر در قلب مجموعه ورزشی آریامهر در غرب تهران که بعدها «آزادی» نام گرفت، در دوران محمدرضا شاه پهلوی، تنها طی ۱۷ ماه ساخته شد. این مجموعه که از مدرنترین، پیشرفتهترین و کاملترین مجموعههای ورزشی زمان خود در سراسر جهان محسوب میشد، دو دوره مسابقات جام ملتهای آسیا در سالهای ۱۹۶۸ و ۱۹۷۶ را در کنار بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ تهران میزبانی کرد.
در آن زمان برنامه این بود که با بهرهمندی از این مجموعه و همچنین ورزشگاههای و مجموعههای دیگری که ساخته شدند یا در حال ساخت بودند، برای کسب میزبانی المپیک ۱۹۸۴ و جام جهانی فوتبال در سال ۱۹۹۰ اقدام شود، اما وقوع انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۵۷ (۱۹۷۹) تمام این برنامهها را ناکام گذاشت.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این در حالی است که حالا کار به جایی رسیده است که به گفته حسین طلا، مدیرعامل شرکت توسعه و تجهیز، روند بازسازی ورزشگاه فوتبال آزادی دستکم تا سال ۱۴۰۵ طول خواهد کشید و در این مدت، درهای این استادیوم تنها برای برگزاری مسابقات ملی و چند مسابقه حساس پرسپولیس و استقلال در فصل به روی تماشاگران باز خواهد شد.
پیش از این احمد دنیامالی، وزیر ورزش، در کنار دادن وعده تکمیل بازسازی آزادی تا پایان پاییز، قول داده بود که پروژه ساخت ورزشگاه جدید و ۱۱۰ هزار نفری فوتبال در تهران را هم آغاز کند، اما تنها پس از گذشت سه ماه، هر دو وعده نقش بر آب شدند و دنیامالی خود اعتراف کرد که به دلیل کمبود بودجه و جواب منفی شرکتهای چینی، توان ساخت ورزشگاه جدیدی در پایتخت را ندارند.
آش ناتوانی جمهوری اسلامی در بازسازی یک ورزشگاه فوتبال و ادامهدار شدن آن بعد از گذشت سه سال از آغاز پروژه بازسازی، آنقدر شور شده که امروز چهارشنبه، مجری تلویزیون جمهوری اسلامی در شبکه ۳ هم مدیران دولتی را به باد تمسخر گرفت و پرسید اگر این ورزشگاه هنوز برای میزبانی از مسابقات لیگ حاضر نیست، چرا در روز دوشنبه مراسم افتتاحیه و بازگشایی مجدد آن را برگزار کردند؟
بر اساس گزارش بلیچر ریپورت، ورزشگاه ساخت محمدرضاشاه پهلوی تا مهرماه ۱۳۹۲ همچنان جزو ۲۰ ورزشگاه برتر جهان بود.
روز چهارشنبه محمدرضا مهدوی، از دیگر اعضای «نسل ۹۸»ــ اشاره به بازیکنان حاضر در جام جهانی فرانسه در آن سالــ در گفتوگو با رسانههای ایران به حمایت از محمد خاکپور پرداخت و تاکید کرد: «او مگر چه صحبتی کرد؟ گفت ۵۰ سال پیش یک سازنده اینجا را ساخت که خدا خیرش بدهد. من هم میگویم خدا خیرش بدهد. ما عاشق مردممان و عاشق ایرانیم. ایران مال ما است.»