خطر رفع شد؛ سیارک وای‌آر۴ــ۲۰۲۴ به زمین برخورد نمی‌کند

دانشمندان پیش از این تخمین زده بودند که این برخورد احتمالا در روز ۲۲ دسامبر ۲۰۳۲ (دوم دی ۱۴۱۱) رخ خواهد داد و این سیارک احتمالا جایی در هند، بنگلادش، پاکستان، اتیوپی، نیجریه، ونزوئلا، کلمبیا، اکوادور یا سودان سقوط خواهد کرد

تصویری تزئینی از سیارک در حال برخورد به زمین- Pixabay 

جدیدترین محاسبات سازمان فضایی ناسا حاکی از آن است که سیارک وای‌آر۴ــ۲۰۲۴ (YR42024) بر خلاف براوردهای پیشین، به زمین برخورد نخواهد کرد.

پیش از این تصور می‌شد این سیارک که دسامبر ۲۰۲۴ از طریق تلسکوپ‌های پیشرفته در ریو وورتادو شیلی مشاهده شد، با احتمال حدود ۲.۸ درصد به زمین برخورد خواهد کرد.

دانشمندان در بررسی‌های اولیه، این احتمال را یک هشدار واقعی و جدی تلقی کردند و در پی یافتن راهی برای مقابله با آن برآمدند.

احتمال برخورد این سیارک با ابعاد ۴۰ تا ۹۰ متری به زمین در ابتدا حدود ۱.۲ درصد محاسبه شد، اما افزایش احتمال برخورد آن به سیاره ما به نگرانی‌های بسیاری دامن زد.

دانشمندان پیش از این تخمین زده بودند که این برخورد احتمالا در روز ۲۲ دسامبر ۲۰۳۲ (دوم دی ۱۴۱۱) رخ خواهد داد و این سیارک احتمالا جایی در هند، بنگلادش، پاکستان، اتیوپی، نیجریه، ونزوئلا، کلمبیا، اکوادور یا سودان سقوط خواهد کرد.

اما محاسبات جدید متخصصان آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا از مدار این سیارک که در حال حاضر حدود ۴۵ میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد، نشان می‌دهند که این سیارک در قرن آینده هیچ خطر قابل‌توجهی برای سیاره ما ندارد و احتمال برخورد آن به زمین، به ۰.۰۰۴ درصد یعنی تقریبا به صفر کاهش یافته است.

دانشمندان پیش از این گفته بودند که محاسبات بعدی ممکن است احتمال برخورد این سیارک به زمین را حتی تا ۲۰ درصد نیز افزایش دهد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

تخمین‌های قبلی همچنین حاکی از آن بودند که اگر این سیارک به زمین برسد، با سرعتی بیش از ۶۱ هزار کیلومتر بر ساعت وارد جو خواهد شد و سقوط آن در یک شهر پرجمعیت می‌تواند فاجعه‌ای بزرگ رقم بزند.

به گفته دانشمندان، ابعاد این سیارک هنوز به طور دقیق مشخص نیست، اما تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا در حال حاضر با استفاده از امواج فروسرخ، در حال بررسی بیشتر این سیارک است و این امر به دانشمندان کمک می‌کند که به‌زودی از اندازه آن نیز‌ تصور دقیق‌تری داشته باشند.

برخورد سیارک‌های مرگبار به زمین به طور کلی یک تهدید بالقوه برای حیات روی زمین محسوب می‌شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهند برخورد یک سیارک با قطر دو یا سه کیلومتر با زمین می‌تواند دومینو نابودی حیات روی زمین را آغاز کند. به گفته آن‌ها، نتیجه برخورد احتمالی یک سیارک به خشکی‌های زمین فاجعه‌بار خواهد بود.

در اثر چنین برخوردی، آتش‌سوزی‌های عظیم به راه خواهد افتاد و در ادامه، ورود گردوغبار به اتمسفر زمین و بارش باران‌های اسیدی و نهایتا جلوگیری از تابش خورشید به زمین، حیات روی زمین را با خطر جدی مواجه خواهد کرد.

همچنین اگر چنین سیارکی به اقیانوس‌های زمین برخورد کند، سونامی‌های سهمگین ایجاد می‌شود و موجودات زنده بسیاری از بین خواهند رفت. براورد دانشمندان نشان می‌دهند که چنین برخوردهای ویرانگری معمولا هر ۵۰۰ هزار سال یک بار رخ می‌دهند.

در حال حاضر یکی از تهدیدهای جدی سیارکی برای زمین احتمالا در روز ۲۴ سپتامبر سال ۲۱۸۲ رخ خواهد داد. محققان می‌گویند در آن سال، احتمال برخورد سیارکی ۵۰۰ متری به نام «بنو» (Bennu) با زمین، خطری نسبتا جدی محسوب می‌شود و برخورد احتمالی آن به سواحل شرقی ایالات متحده، همه چیز را در امتداد ساحل نابود خواهد کرد.

بیشتر از علوم