برخلاف ادعای رئیس فیفا و رئیس فدراسیون فوتبال ایران، انواع محدودیتهای حکومتی علیه زنان هوادار فوتبال در ایران همچنان وجود دارد و تشدید هم میشود.
در حالی که عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری دولت ابراهیم رئیسی، بهتازگی اعتراف کرده که «اگر اجبار فیفا نبود، باز هم به بهانههای مختلف مانع ورود زنان به ورزشگاهها میشدند»، در تازهترین مورد، بنا به دستور شورای امنیت استان مازندران، تا پایان فصل از ورود زنان هوادار باشگاه نساجی به ورزشگاه وطنی قائمشهر جلوگیری شده است.
نهادهای امنیتی در مازندران، بهانه این ممنوعیت را «مشکلات سختافزاری و کمبود گیتهای ورودی» اعلام کردند، اما زنان هوادار فوتبال این استان از ابتدای فصل بارها در ورزشگاه وطنی حاضر شده بودند و گیتهای الکترونیک برای ورود آنها نیز در این ورزشگاه وجود داشت.
ورود زنان به تمامی ورزشگاههای فوتبال در استان خوزستان برای تماشای مسابقات تیمهای فولاد خوزستان و استقلال اهواز در لیگ برتر نیز همچنان ممنوع است و از ابتدای فصل جاری لیگ برتر ایران، دهها بار در مسابقات مهم از حضور زنان در ورزشگاههای فولادشهر و نقش جهان اصفهان، خمینی اراک، سیروس قایقران بندرانزلی، یادگار امام تبریز یا وطنی قائمشهر جلوگیری شده است.
در ورزشگاه آزادی تهران بهعنوان بزرگترین ورزشگاه فوتبال ایران هم از حضور زنان هوادار پرسپولیس و استقلال در سکوهای طبقه اول جلوگیری میشود و از ۷۵ هزار بلیت موجود تنها دو هزار و ۵۰۰ تا پنج هزار بلیت به زنان فروخته میشود و برای این گروه از جمعیت که نیمی از جامعه را تشکیل میدهند، دورترین و بدترین نقطه ورزشگاه در طبقه دوم در نظر گرفته میشود.
به طور مثال برای مسابقه جمعه ۲۴ اسفند پرسپولیس و ملوان، دو هزار و ۵۰۰ بلیت برای زنان درنظر گرفته شد که این بلیتها نیز ظرف یک ساعت از زمان باز شدن سایت فروش، تمام شدند و بسیاری از زنان هوادار پرسپولیس در شبکههای اجتماعی به این تبعیض و مخالفت با افزایش سهم زنان از صندلیهای آزادی شکایت کردند.
این در حالی است که در تمامی هشدارهای فیفا به فدراسیون فوتبال ایران در سالیان اخیر آمده بود که بلیتفروشی به زنان باید بدون محدودیت انجام شود، اما مهدی تاج و مسئولان ورزشی و سیاسی جمهوری اسلامی توضیح نمیدهند به چه بهانهای در مسابقههای مهم مانند بازی پرسپولیس و ملوان بیش از نیمی از سکوهای آزادی خالی میماند و چرا حق زنان از صندلیها یکدهم سهمیه مردان است.
پیش از این اسماعیل کارتال، سرمربی ترکیهای پرسپولیس که از نیمفصل امسال هدایت این تیم را برعهده گرفت، در نشست خبری پیش از مسابقه با فولاد خوزستان، از ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاههای فوتبال در استان خوزستان اظهار تعجب کرد و گفت: «برای اولینبار چنین ممنوعیتی را شاهدم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او افزود: «دوست داشتم زنان هم تماشاگر این مسابقه باشند، چون حضور زنان در ورزشگاهها در تمام دنیا یک اتفاق کاملا طبیعی است. مثلا در مسابقه پرسپولیس با تراکتور نیز تماشگران دو تیم کنار هم بهطور مسالمتآمیز وارد ورزشگاه شدند و هیچ اتفاق بدی رخ نداد.»
با این حال در استانهایی همچون خراسان رضوی و شمالی و جنوبی، مازندران، قم یا اصفهان و در خوزستان به دستور امامجمعه اهواز و نماینده علی خامنهای در این استان، زنان همچنان از تماشای مسابقات ورزشی مردان محروماند.
در نمونهای دیگر از ایجاد محدودیتهای عامدانه برای زنان هوادار فوتبال در ایران و در مسابقه ذوبآهن با پرسپولیس، ابتدا اعلام شد زنان نمیتوانند این مسابقه را از نزدیک تماشا کنند و در ادامه به دلیل اعتراض هواداران اصفهانی، تنها ۳۶۴ صندلی از ۲۰ هزار صندلی فولادشهر به زنان اختصاص یافت.
دلیل این ممنوعیتهای جنسیتی در استان اصفهان مجتبی میردامادی، امامجمعه موقت این شهر، است که بارها در خطبههای نمازجمعه، حضور زنان در ورزشگاههای فوتبال را «غیرشرعی و حرام» دانسته و معتقد است که «تماشای مسابقات فوتبال مردان از سوی زنان، حربه دشمن برای از بین بردن اعتقاد و ایمان مردم است».