دانشگاه محل فعالیت موسویان و رابرت مالی زیر فشار دولت ترامپ

چندین دانشگاه معتبر و مطرح آمریکا به اتهام یهودستیزی با قطع کمک‌هزینه‌ها و منابع مالی دولتی مواجه شده‌اند

رابرت مالی و حسین موسویان‌ــ princeton.edu/AFP/Independent Persian combo

دانشگاه پرینستون اعلام کرد که دولت ترامپ تامین مالی کمک‌هزینه‌های تحقیقاتی این دانشگاه را به حالت تعلیق درآورده و به این ترتیب، پرینستون چهارمین دانشگاه آیوی لیگ است که هدف اقدام‌های رئیس‌جمهوری قرار گرفته است.

دولت آمریکا کمک‌هزینه‌های فدرال ده‌ها پروژه تحقیقاتی دانشگاه پرینستون را به حالت تعلیق درآورده است، دانشگاهی که حسین موسویان، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی ایران در آلمان و عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، در آن به‌عنوان متخصص سیاست هسته‌ای و امنیت خاورمیانه فعالیت می‌کند. همچنین رابرت مالی، نماینده پیشین دولت بایدن در امور ایران، پس از تعلیق از وزارت خارجه آمریکا به‌عنوان استاد مهمان به این دانشگاه پیوست.

به گزارش رویترز، کریستوفر آیزگروبر، رئیس دانشگاه پرینستون، روز سه‌شنبه با انتشار پیامی، تعلیق کمک‌هزینه‌های تحقیقاتی این دانشگاه را اعلام کرد و گفت نهادهایی همچون ناسا، وزارت انرژی و وزارت دفاع این تصمیم را به اطلاع مسئولان دانشگاه رسانده‌اند. او در ادامه افزود دلیل مشخصی برای این اقدام اعلام نشده و ارزش مالی این کمک‌هزینه‌ها نیز ذکر نشده است.

این اقدام در حالی صورت گرفته که دولت ترامپ اعلام کرده است بودجه فدرال دانشگاه‌هایی را که در مقابله با یهودستیزی در محیط دانشگاهی سهل‌انگاری کرده‌اند یا در جریان اعتراض‌ها به جنگ غزه از دانشجویان یهودی محافظت نکرده‌اند، کاهش خواهد داد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رئیس دانشگاه پرینستون در بیانیه‌ای گفت: «ما به مقابله با یهودستیزی و هرگونه تبعیض متعهدیم و در این زمینه با دولت همکاری خواهیم کرد، اما در عین حال، قاطعانه از آزادی علمی و حقوق مربوط به دادرسی عادلانه در این دانشگاه دفاع خواهیم کرد.»

سخنگوی وزارت انرژی آمریکا نیز در توضیحی اعلام کرد که تا تکمیل تحقیقات وزارت آموزش درباره اتهام‌های یهودستیزی در پرینستون، تامین مالی این کمک‌هزینه‌ها متوقف شده است. 

وزارت آموزش ماه گذشته در نامه‌ای به ۶۰ دانشگاه از جمله پرینستون هشدار داد که اگر اقدام مناسبی در زمینه مقابله با یهودستیزی صورت نگیرد، با اقدام‌های اجرایی مواجه خواهند شد. بین هشت دانشگاه‌ آیوی لیگ، فقط دو دانشگاه پن و دارتموث از دریافت این هشدار مستثنی بوده‌اند.

تحقیق وزارت آموزش درباره پرینستون در آوریل ۲۰۲۴ و در دوره دولت بایدن آغاز شد. این تحقیق در پی شکایت رسانه محافظه‌کار کمپس ریفورم صورت گرفت که در آن به یکی از اعتراض‌ها در حمایت از فلسطین که اشاره شد که شعارهایی نظیر «انتفاضه» و شعارهای یهودستیزانه را شامل می‌شد.

پرینستون در حالی هدف فشارهای فزاینده قرار گرفته که یک ماه پیش دولت ترامپ با تعلیق ۴۰۰ میلیون دلار کمک‌هزینه فدرال به دانشگاه کلمبیا، خواستار تغییر در نحوه مدیریت اعتراض‌های دانشجویی شد. فشارهای گسترده بر کلمبیا در نهایت به استعفای رئیس موقت این دانشگاه انجامید.

آیزگروبر، رئیس دانشگاه پرینستون، در مقاله‌ای در مجله آتلانتیک نوشته بود که این اقدام‌‌ها «بزرگ‌ترین تهدید علیه دانشگاه‌های آمریکا از زمان دوران وحشت سرخ در دهه ۱۹۵۰» است و «حمله به دانشگاه کلمبیا تهدیدی رادیکال علیه تعالی علمی و رهبری آمریکا در حوزه تحقیقات است».

دولت ترامپ همچنین دانشگاه‌هایی همچون هاروارد و پنسیلوانیا را به‌دلیل مسائل فرهنگی مانند سیاست‌های ورزشی مرتبط با افراد تراجنسیتی، برنامه‌های «تنوع، انصاف و شمول» هدف قرار داده و بودجه آن‌ها را نیز در معرض تعلیق قرار داده است.