دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا دو روز پس از دومین دور مذاکرات جمهوری اسلامی و ایالات متحده که در رم برگزار شد، این گفتوگوها را «خیلی خوب» توصیف کرد.
او روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: «باید دیده چه میشود، گام بعدی به کمی زمان نیاز دارد، اما ما نشست بسیار خوبی داشتیم.»
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نیز پس از دور اول گفتوگوها که در مسقط، پایتخت عمان برگزار شد، از آن ابراز رضایت کرده بود اما در همان چارچوب همیشگی موضع گیریهای خود برای نپذیرفتن مسئولیت نتیجه گفت که نه خوشبین است و نه بدبین.
همزمان اکسیوس نیز گزارش داده است که ترامپ و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل روز دوشنبه درباره موضوعات منطقهای و ایران گفتوگو میکنند. نتانیاهو که در جریان سفر اخیر به آمریکا از آغاز قریبالوقوع مذاکرات تهران و واشینگتن باخبر شده بود، تاکید دارد که تنها مدل توافق پذیرفتنی درباره جمهوری اسلامی، الگوی لیبی است.
رسانههای داخلی جمهوری اسلامی هم از سفر عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی به چین خبر دادهاند.
او اخیرا از سفر به روسیه بازگشته است. پیش از آغاز مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا نیز مقامات روسیه به تهران سفر کردند و خبرآنلاین نوشت: »عالیجناب لاوروف به تهران آمد تا بگوید مذاکره کنید و حرف هستهای را هم نزنید.»
مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا روز چهارشنبه در سطح کارشناسی ادامه مییابد و روز شنبه، سومین دور مذاکرات عراقچی و استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه در مسقط برگزار میشود. هنوز از جزئیات رایزنیها خبر رسمی منتشر نشده است اما برخی گزارشها به پذیرش انجام سطح پایینی از غنیسازی در ایران و انتقال ذخایر اورانیوم غنیشده به خارج از ایران اشاره دارد. هرچند هیگ یک از این گزارشها تایید نشدهاند، اما پذیرش غنیسازی ۳.۶۷ درصد در ایران، یکی از شرایطی است که در برجام نیز وجود داشت و دونالد ترامپ از آن خارج شد.