نتیجه عملکرد مدیران حکومتی در استقلال؛ هفت سرمربی و شش برد در یک فصل

منتقدان بر این باورند که حجم بالای اشتباهات تاجرنیا و جویباری در استقلال نمی‌تواند سهوی باشد و ماجرا به همکاری آنان با دلال‌ها مرتبط است

رامین رضاییان، روزبه چشمی و محمدرضا آزادی در مسابقه با هوادار، اردیبهشت ۱۴۰۴‌ــ وب‌سایت استقلال

بر اساس اعلام مدیران باشگاه استقلال تهران، میودراگ بوژوویچ از سرمربی‌گری این تیم برکنار شده و مجتبی جباری، دستیار اول بوژوویچ، جای او را گرفته است. آنچه برای این باشگاه از حیث برکناری سرمربی، یک رکورد تاریخی محسوب می‌شود.

مجتبی جباری، ستاره سال‌های قبل آبی‌های پایتخت، اکنون در حالی به‌عنوان هفتمین سرمربی استقلال در فصل جاری انتخاب می‌شود که این تیم در فصل جاری لیگ برتر ایران، تنها شش برد کسب کرده است و در جایگاه نازل یازدهمی قرار دارد.

جباری ساعاتی پس از دریافت این حکم، در تصمیمی بحث‌برانگیز، جلال چراغ‌پور، فردی را که در دو دهه اخیر از سطح اول فوتبال ایران دور بوده است، به‌عنوان دستیار اولش انتخاب کرد. البته هم‌زمان با انتخاب جباری به‌عنوان سرمربی استقلال، اخباری هم مبنی بر توافق اولیه مدیران این باشگاه با یک گزینه اروپایی در رسانه‌های دولتی ایران منتشر شد. بنابراین به نظر می‌رسد هواداران آبی‌ها قرار نیست به این زودی‌ها رنگ آرامش ببینند و شاهد ثبات در تیم محبوبشان باشند.

با تمام این‌ها، علی تاجرنیا و علی نظری جویباری، رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل استقلال، که طی چندماه اخیر در اتخاذ تمامی تصمیم‌های اشتباه برای این باشگاه نقش اول را ایفا کرده‌اند، مانند سایر مدیران نظام جمهوری اسلامی ایران، همچنان از زیر بار قبول اشتباهاتشان شانه خالی کنند و «داوری‌های اشتباه» را عامل اصلی ناکامی‌ها و شکست‌های پیاپی معرفی می‌کنند.

این در حالی است که بررسی داوری‌های چند مسابقه اخیر استقلال، از جمله دیدار آخر با هوادار در تهران نشان می‌دهد که هیچ سوت اشتباهی به ضرر آبی‌پوشان به صدا درنیامد و هواداران این تیم نیز با آگاهی از سطح پایین کیفیت فنی بازیکنان و کادر فنی، علیه آنان شعارهای مختلفی سر دادند.

هواداران عصبانی و خشمگین باشگاه پرافتخار استقلال اکنون بر این باورند که تصمیم‌های غیرفوتبالی علی تاجرنیا و علی نظری جویباری می‌تواند در فصل آتی لیگ ایران حتی شرایطی فاجعه‌بارتر از فصل جاری را برای آبی‌ها رقم بزند، زیرا این زوج مدیریتی در مدت کوتاهی که از حضورشان در استقلال می‌گذرد، تاکنون سه سرمربی را اخراج و هفت بازیکن جدید خریداری کرده‌اند که هیچ‌یک از این خریدها و اخراج‌ها کوچک‌ترین سودی به حال استقلال نداشته‌اند.

اکنون مجتبی جباری و جلال چراغ‌پور در شرایطی قرار است در سه مسابقه باقی‌مانده از لیگ و مسابقات جام حذفی، هدایت آبی‌پوشان را در اختیار داشته باشند که می‌دانند آنان نیز به‌زودی نیمکت استقلال را ترک خواهند کرد، زیرا مدیر روابط عمومی باشگاه استقلال از حالا اعلام کرده است که سرمربی فصل بعد این تیم قطعا خارجی خواهد بود.

البته در بین نام‌هایی که تاکنون برای هدایت استقلال در فصل آینده، در رسانه‌های ورزشی مطرح شده‌اند، هیچ گزینه معتبر و کارنامه‌داری دیده نمی‌شود و از حالا می‌توان حدس زد که گزینه بعدی آبی‌ها هم یک سرمربی درجه ۳ اروپایی مانند بوژوویچ است که ناکامی او از همان لحظه عقد قرارداد، قابل‌پیش‌بینی بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بوژوویچ در حالی از استقلال اخراج شد که از ۸ اسفند تا ۳ اردیبهشت، با آبی‌ها حتی یک برد هم کسب نکرد، اما تاجرنیا و علی نظری جویباری همچنان به دنبال استخدام مربیانی بدون‌کارنامه از شرق اروپا هستند. آنچه بار دیگر انگشت اتهام دریافت پورسانت و حق دلالی را‌ــ مانند پروژه خرید هفت بازیکن بی‌کیفیت در نیم‌فصل‌ــ به سمت آنان می‌گیرد.

در همین حال، پس از برکناری میودراگ بوژوویچ از هدایت استقلال، مدیر برنامه این سرمربی به فارس گفت: «کار بوژوویچ با استقلال به پایان رسید و منتظر توافق مالی برای جدایی رسمی است. بوژوویچ تاکنون ۵۰ درصد از مبلغ قراردادش را دریافت کرده و منتظر دریافت ۵۰ درصد باقی‌مانده قرارداد خود و همکارانش است.»

بوژوویچ پیش‌تر هم گفته بود که حاضر به استعفا نیست و حالا بابت کمتر از دو ماهی که روی نیمکت استقلال نشسته، دستمزد کامل طلب کرده است. همان‌گونه که پیتسو موسیمانه، دیگر سرمربی اخراجی آبی‌ها در این فصل، نیز به‌تازگی به فیفا شکایت کرده است تا کل طلبش را از این باشگاه دریافت کند.

علی نظری جویباری، مدیرعامل، و علی تاجرنیا، رئيس هیئت‌مدیره و نماینده هلدینگ خلیج فارس، که پیش از این با وعده‌های توخالی مذاکره با گزینه‌ای محال مانند والتر ماتزاری، بیش از یک ماه زمان از دست دادند، حالا در برابر میلیون‌ها هوادار این باشگاه پاسخگو نیستند که بازیکنان و مربیان بی‌کیفیت ایرانی و خارجی با چنین قراردادهای هنگفت، طی چه روندی جذب شدند و چگونه آنان بدون توجه به کارنامه ضعیف خریدهای جدید، بهترین زمان ممکن برای ترمیم تیم را سوزاندند.

بررسی کارنامه مدیریتی علی نظری جویباری و علی تاجرنیا در کنار حضور فردی مانند محمودرضا بابایی در هیئت‌مدیره استقلال، که پیش از این در فوتبال ایران دلال بازیکن و مدیر چند کانال تلگرامی بود، انگشت اتهام را بیش از گذشته به سمت کادر مدیریتی استقلال نشانه می‌برد و این سوال مهم مطرح می‌شود که آیا آنان هم مانند مدیران قبلی همچنان در حال همکاری با دلال‌ها برای خرید بازیکنان بی‌کیفیت اما گران‌قیمت‌اند تا به منفعت‌های شخصی چشمگیر و پورسانت‌های شیرین دست یابند؟

بیشتر از فوتبال