تولید قسمت چهارم «داستان اسباببازی» نگرانیهایی در میان طرفداران این مجموعهی کارتونی برانگیخته بود. در واقع بسیاری از دوستداران این مجموعه گمان میکردند قسمت سوم داستان اسباببازی، پایانی بی بازگشت برای این مجموعه باشد و شخصیتهای پلاستیکی آن قسمت را به خوبی و خوشی بدرقه کرده بودند. با این حساب از خود میپرسیدند آیا تولید قسمت جدید دهنکجی به آن پایان خوش و خرم نبود؟
باید به هواداران شرکت پیکسار گفت که نگران نباشند، زیرا استقبال منتقدان از محصول جدید هم پرشور بود و قسمت ۴ داستان اسباببازی هماکنون در پایگاه اینترنتی «راتن توماتوز» که برآیند نقدها را منتشر میکند امتیاز ۱۰۰ درصد را به دست آورده است.
برای مثال «جفری مکناب» در بخش نقد نشریهی ایندپندنت نوشت: «قسمت ۴ داستان اسباببازی هیچگونه بازتاب بدی نداشته است و کسی دچار این حس نشده است که دوباره به میدان آوردن آن شخصیتها ناشی از پولپرستی شرکتهای دیزنی و پیکسار بوده است.»
قسمت جدید به تمامی این حس را به بیننده میدهد که مستقیماً از دل برآمده است و در ستایش عشق، وفاداری و از خودگذشتگی است. تودار بودن شخصیت «وودی» و به خود اتکا داشتن شخصیت «بو پیپ» به سرتاسر این قسمت حالت اثرگذارتری میدهد و این فیلم که آمیزهای از شادی و اندوه است «برای پیر و جوان به یک اندازه گیرایی دارد.»
«رابی کالین» نویسندهی نشریهی تلگراف هم نظر مثبتی دارد: «با تماشای پردهی پایانی داستان اسباببازی ۴ مثل ابر بهاری گریستم. دلنشینترین شخصیتهای کارتونی عمرم را در این قسمت دیدم. متن داستان هم جذابیتی جادویی دارد و دستکم هر پنج دقیقه یکبار باعث خندهی من میشد.»
تلفیق این عناصر که همگی هماهنگی خیالانگیزی دارند گواه آن است که شرکت پیکسار همچنان اندیشه و توجه فراوانی را صرف «گل سرسبد خود میکند.»
«کوین میهر» هم در نشریهی تایمز نوشت: «جلالخالق. عالی بود. در همان پنج دقیقهی اول این قسمت میتوان حضور تمام قد نبوغ را دید. در واقع این قسمت که سومین بخش از کارتونی بیست و چهار ساله برای کودکان است و قهرمانان آن اسباببازیهای سخنگو هستند از تمامی فیلمهای هالیوود که تاکنون در سال جاری اکران شدهاند عمق بیشتری دارد، محتوای آن فکربرانگیزتر است و شور بیشتری در دل برمیانگیزد.»
نظر «جمی گراهام» از نشریهی توتال فیلم در مورد قسمت چهارم داستان اسباب بازی قدری انتقادیتر بود و گوشزد کرده است که در این قسمت شخصیت «باز لایتیر» به حاشیه رفته است تا داستان عشق بالندهی «وودی» و «بو پیپ» پررنگ شود.
این منتقد در بخش نقد نشریهی مذکور نوشت: «اسباببازی ۴ نه زیادی است نه از سر پولپرستی تولید شده است. در واقع خیلی پیشتر و در سال ۲۰۱۰ شرکت پیکسار اعلام کرده بود اگر موقعیت مناسبی پیش بیاید و داستان مناسبی داشته باشند شاید در آینده باز هم به این شخصیتهای دوستداشتنی فرصت عرضاندام بدهند. اکنون همان موقعیت مناسب پیش آمده است و داستان همان داستان مناسبی است که میگفتند.»
البته داستان اسباببازی ۴ کاملاً به اوجهای سرگیجهآور سهگانهی اسباببازی نمیرسد اما با اتکا به آمیزهای زیرکانه از تازگی، آشنایی و سبک وسیاقی دوست داشتنی داستانی به دست میدهد که هم ادامهی داستان قبلی است هم با آن فرق دارد.
یکی دیگر از نقدها که گرایش منفیتری دارد نوشتهی «پیتر برادشاو» در نشریهی گاردین است که معتقد است همان ضربانهای داستانی نخستین قسمت در سه قسمت اخیر تکرار شده است. او نوشته است: «در قسمت ۴ داستان اسباببازی، همان داستان کلی از نو آغاز میشود. داستان همان است فقط آدمهای جدیدی آمدهاند. اسباب بازی ۴ به هیچ وجه بد نیست. اما باید آن را به گذشته سپرد.»
اسباببازی ۴ از ۲۱ ژوئن به روی پردهی سینماهای انگلستان میرود.
© The Independent