۲۱ نفر از اعضای تحریریه روزنامه شهروند در اعتراض به تغییر رویکرد کلی هلال احمر به عنوان مالک این مجموعه، دستهجمعی استعفا کردند.
اسماعیل رمضانی مدیر مسئول روزنامه شهروند که پیشتر شایعاتی مبنی بر فساد مالی وی نیز منتشر شده بود، اعلام کرده که در حال حاضر ۶۷ نفر در تحریریه مشغول به کار هستند که این تعداد زیاد است و تنها باید ۳۵ نفر در آن کار کنند.
صرفاجهت اطلاع: برای #روزنامه_شهروند در سالهای۹۶تا۹۸به ترتیب حدود۵.۳، ۵.۷ و ۵.۲میلیاردتومان هزینه شده.اکنون۶۷نفر در روزنامه مشغول بکار هستند که برای آنها بطورناخالص ۳۵۶میلیون تومان درماه جهت پرداخت حقوق ومزایا(بدون عیدی و سنوات)هزینه می شود؛ یعنی متوسط هرنفر ۵میلیون و۳۰۰هزار تومان pic.twitter.com/Rgd94lJxwW
— اسماعیل رمضانی (@esmaeelramezani) August 10, 2020
همچنین بنا بر تصمیم جدید، قرار شده که نسخه چاپی روزنامه نیز تعطیل شده و روزنامه شهروند تنها به شکل آنلاین منتشر شود.
از سوی دیگر آقای همتی، رئیس جمعیت هلال احمر از روزنامهنگاران خواسته تنها به انعکاس اخبار مرتبط با هلال احمر بسنده کنند. به عبارت دیگر شهروند دیگر یک روزنامه عمومی نخواهد بود و به صورت بولتن خبری هلال احمر فعالیت خواهد کرد.
پیشتر مدیران هلال احمر بارها از مقامات درخواست انتقال ۳۰ تن از روزنامهنگاران به مجموعه روابط عمومی هلال احمر را مطرح کرده بودند که البته هر بار از سوی مدیرمسئول روزنامه رد شد.
یک ماه پیش رئیس جمعیت هلال احمر فشار آوردکه نسخه کاغذی روزنامه شهروند تعطیل شود،سردبیر و دوستان انجمن صنفی پیگیری کردند و نوبخت قول دادکه برای حفظ روزنامه، هزینههای آن را خواهد داد. حالا هلال احمر پول را از سازمان برنامه گرفته، مدیرمسئول را عوض کرده و میخواهد آن را آنلاین کند.
— Elnaz (@Elnaazmohammadi) July 30, 2020
پس از آن که این تغییرات به روزنامهنگاران ابلاغ شد، آنها دلایل مطرح شده به منظور تغییرات را تنها بهانهای برای تعدیل نیرو خواندند و در اقدامی هماهنگ ۲۱ نفر از اعضای تحریریه استعفا دادند.
روزنامه شهروند طی مدتی که فعالیت میکرد، علیرغم تمامی محدودیتها در ایران، سعی داشت تا با پوشش مشکلات و فقر گسترده، صدای مردم را به گوش مسئولان برساند. اما پس از انتشار گزارشی با عنوان «ازدواج ناگهانی خمینی جوان»، فشارها بر این روزنامه افزایش یافت.
در بخشی از نامه سرگشاده ۳۳ عضو تحریریه این روزنامه چنین آمده است: «آن دوره از انتشار «شهروند»، با مدیرمسئولی آقای رمضانی، درست بعد از زمانی اتفاق افتاد که روزنامه با انتشار گزارشهای اختصاصی با نگاه ویژه به آسیبهای اجتماعی و طبقات فرودست و فراموششده، در جلب توجه افکار عمومی به مشکلات و نیز اقدامات داوطلبانه و مسئولیتهای هلال احمر نقش مهمی ایفا کرد. گورخوابها که یادتان هست؟»
امروز آخرین روز کاری ما در #روزنامه_شهروند بود
— Saeide Eslamie (@SEslamie) August 21, 2020
من و ۲۱ نفر از همکارانم به خاطر عدم درک مسوولان هلال احمر از رسانه استعفا دادیم
هر چه در توان داشتیم بهکار بستیم تا #شهروند را به عنوان رسانهای که بازگوکننده فقر و نابرابری است و دغدغه بهداشت و آموزش دارد نگه داریم.اما نشد.نخواستند
در بخش دیگری از نامه سرگشاده آمده است: «ما، اعضای تحریریه روزنامه شهروند، هر چه در توان داشتیم به کار بستیم تا «شهروند» را، در مقام رسانهای که در اندیشه رفع فقر و نابرابری است، زنده نگه داریم. اما برآیند تمامی اتفاقات و اظهارنظرهای مسئولان هلال احمر به ما نشان داد که ارادهای بر حفظ این «رسانه» از سوی آنان وجود ندارد. همچنان که در نامه رئیس هلال احمر به مدیرمسئولِ جدید نیز تلویحاً اعلام شده که این رسانه باید نقش روابط عمومی را ایفا کند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
آنها در پایان نامه خود نیز از انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران تقاضای حمایت کردند.
موضوعی که به وضوح مشخص است، مدیران رسانههای دولتی داخل ایران ترجیح میدهند تا از رسانه در اختیار خود به عنوان تریبون روابط عمومی استفاده کنند. به عبارت دیگر سعی دارند تا با وابسته کردن روزنامهنگاران به هسته قدرت، وظیفه اصلی یک روزنامهنگار را از بازتاب اخبار و انتقاد، به سوی تملق و بیان عملکرد مثبت مسئولان تغییر دهند.