درحالی که فرمانده مرزبانی آذربایجان غربی روز شنبه خبر صدور ابلاغیه تخلیه شش روستای مرزی سردشت را تکذیب کرده بود، روز یکشنبه نماینده سردشت گفت که تاکنون دو روستا از شش روستا تخلیه شده است.
نماینده سردشت در مجلس شورای اسلامی از تخلیه شش روستای مرزی آذربایجان غربی که بعد از حریم تعیین شده پایگاه هنگ مرزی قرار دارند انتقاد کرد و گفت که مردم این روستاها در صورت رها کردن خانه و کاشانه خود نمیتوانند حتی پنج متر خانه در شهر سردشت بخرند.
او با تاکید بر این که موضوع تخلیه روستاها «سیاسی نیست»، اظهار داشت که تخلیه این روستاها بدون در نظر گرفتن سرپناه دیگری برای ساکنان «ظلم» است.
کمال حسینپور در گفتوگو با ایلنا ادامه داد: «مردمی که در آن روستاها با آن شرایط توپوگرافی و سختترین وضعیتِ زندگی هستند، اگر قرار باشد خانههایشان را هم بگیرند دیگر چیزی ندارند.»
حسینپور گفت: «میگویند روستاها خالی شود، اما ابتدا جا و مکان مردم را مشخص کنید تا بتوانند یک خانه بسازند و زندگی را از نو شروع کنند، بعد دستور چنین کاری را بدهید. از لحاظ اخلاقی، عرفی و شرعی خالی کردن روستاها، بدون در نظر گرفتن محل یا سرپناهی برای ساکنانش ظلم است.»
این نماینده مجلس اظهار داشت: «گفته میشود که روستاهای بعد از نوار مرزی باید خالی شوند، تاکنون هم دو روستا خالی شدند و چهار روستای اشکان سفلی با یک خانوار چهار نفره، نوکان با ١٩ خانوار و ٨٢ نفر، تیت سفلی با ٨ خانوار و ٣٠ نفر، ارزنه با ١٤ خانوار و ٥٣ نفر باقی مانده است و گاکه و گورەشیر تخلیه شدهاند. البته درخواست برای تخلیه بخش وزینه سردشت نیز وجود دارد.»
او گفت: «حرف ما این است که این اتفاق باید با تعامل بیفتد و اگر ممکن بود مردم سر جایشان بمانند و روی زمینهای کشاورزی کار کنند.»
این اظهار نظرها در حالی منتشر میشود که یحیی حسینخانی فرمانده مرزبانی آذربایجان غربی درباره تخلیه این روستاها به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «صدور هرگونه ابلاغیه برای تخلیه شش روستای مرزی در شهرستان سردشت از سوی فرماندهی مرزبانی استان کذب محض است و مرزبانی استان بر اساس قانون پیگیریهای لازم را از مراجع قانونی در دستور کار خود قرار داده است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
فرمانده مرزبانی استان در حالی این موضوع را تکذیب میکند که کمال حسینپور چندی پیش نامهای در این خصوص به علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی نوشت که در آن آمده بود: «بیش از ۲۰ سال است که مصوبهای وجود داشته مبنی بر این که این روستاها به دلیل آنکه خارج از نوار قرمز مرزی هستند باید تخلیه شوند. شش روستاست که که دوتای آن تاکنون تخلیه شده و برخی دو الی سه خانوار در آن زندگی میکردند. اما باقیمانده این روستاها که به طور متوسط ۶۰، ۷۰ نفر در آن زندگی میکردند، هنوز تخلیه نشده و دستور تخلیه آن آمده است.»
لزوم تخلیه روستاهای مرزی غرب کشور در حالی مطرح میشود که دو سال پیش موضوع تخلیه مناطق مرزی استان خراسان جنوبی در مرز افغانستان به دلیل کمآبی مطرح شده بود. آن زمان، نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی، خالی شدن روستاهای مرزی را غیر منطقی دانستند و گفتند که هیچ کشوری به لحاظ منافع و امنیت ملی این موضوع را نمی پذیرد.
فرهاد فلاحتی، عضو مجمع نمایندگان استان خراسان جنوبی در سال ۱۳۹۷ به خبرگزاری خانه ملت گفت: «مرزها به عنوان پوست یک کشور هستند که حفاظت از آن طبیعی است که مرز ما به دلایلی از جمعیت خالی شود باید چند برابر پول توسعه را صرف امنیت دفاعی از مرزی کنیم که فقط بیابان شده است.»