مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز سهشنبه در توییتی نوشت: «رژیم ایران [مروج] بیثباتی و تروریسم بوده است و ایالات متحده و متحدان ما را تهدید کرده است. دولت دونالد ترامپ وضع موجود را نپذیرفت و تحریمها را دوباره اعمال کرد، و کارزار فشار حداکثری را شروع کرد. آمریکا گروگان باجخواهی هستهای نخواهد ماند.»
همراه توییت وزیر خارجه آمریکا، ویدیویی هم منتشر شده است با عنوان «تشریح سیاست آمریکا در باره تحریمهای ایران.»
The Iranian regime has sown instability and terror, threatening the U.S. and our allies. The @realDonaldTrump Administration didn't accept the status quo and re-imposed sanctions, initiating a campaign of maximum pressure. America will not be held hostage to nuclear blackmail. pic.twitter.com/z4JQTNOUnd
— Secretary Pompeo (@SecPompeo) December 29, 2020
در این ویدیو، جرالدین گاسم گریفیت، از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا با اشاره به تاریخچه جمهوری اسلامی از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷، میگوید: «رژیم ایران مسئول ترور افراد در پنج قاره و زندانی کردن غیرعادلانه اتباع خارجی از جمله آمریکاییان بوده، و تنها در دو سال گذشته حملات متعارفی در مقیاس بزرگ علیه تاسیسات نفتی عربستان سعودی و پایگاهی در عراق که مقر نیروهای آمریکا و ائتلاف بوده انجام داده است.»
در ادامه ویدیو آمده است: «رژیم ایران همچنین حین توسعه برنامه سلاحهای هستهای که ایالات متحده و متحدان ما در سراسر جهان را تهدید میکند، افشا شده است. در ماه می سال ۲۰۱۸، ایالات متحده تصمیم گرفت از توافقنامه هستهای ایران (برجام) خارج شود. برجام علاوه بر هموار ساختن راه برای عمدهترین حامی تروریسم در جهان، ۱۵۰ میلیارد دلار نیز به رژیم ایران هدیه داد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سه شنبه هفته پیش هم نماینده آمریکا در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته بود: «قصور ایران از پایبندی به تعهداتش در قبال شورای امنیت باید با فشار سیاسی و اقتصادی و انزوای بیشتر رژیم ایران پاسخ داده شود.»
در این جلسه که هر شش ماه یک بار برای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تشکیل میشود، ریچارد میلز به نمایندگی از آمریکا گفت: «با آن که ایران همچنان به نقض قطعنامههای این شورا ادامه میدهد، شمار زیادی از اعضای این شورا متاسفانه مشتاقند بیاعتنایی ایران به محدودیتهای وضع شده از طرف این شورا را نادیده بگیرند – از جمله محدودیتهایی که ایالات متحده از طریق فرایند مشروع بازگشت [تحریمها] مجددا اعمال کرده است.»
او افزود: «شورای امنیت مسئولیت دارد به رفتار بیثباتکننده ایران واکنش نشان دهد و اگر چنین نشود، اعتبار این نهاد زیر سئوال خواهد بود. اکراه از اقدام علیه ایران، در عین حال پیام خطرناکی به دیگر دولتهای یاغی در سراسر جهان میفرستد.»
میلز گفت که اگر ایران خواهان لغو تحریمهاست، باید از «باجگیری هستهای»، «توسعه برنامه موشکهای بالیستیک» و «حمایت مستمر خود از تروریسم» دست بر دارد.