طبق یافتههای تحقیق جدیدی، خوکها باهوش هستند و میتوانند انجام بازیهای ویدیویی با استفاده از دسته بازی را یاد بگیرند.
محققان در ایالات متحده چهار خوک را طوری آموزش دادهاند که میتوانند در ازای پاداشهایی، دسته بازی را با پوزه خود حرکت دهند و حرکات مکاننما در صفحه نمایشگر را در اختیار بگیرند.
این محققان دو خوکچه به نامهای ابونی و آیوری و دو خوک نژاد یورکشایر را به نامهای هملت و املت، در این آزمون تواناییسنجی به کار گرفتند.
از دیرباز میدانستهایم که خوک از سگ باهوشتر است و برخی میگویند این جانور در فهرست باهوشترین جانوران کره زمین، در جایگاه چهارم قرار دارد.
طبق یک رشته آزمایشها، مشخص شده است که خوکها میتوانند کارهای نسبتاً پیچیدهای انجام دهند.
طبق یافتههای تحقیقاتی که در اوایل قرن بیستم انجام گرفته است، خوکها میتوانند مسئلههای چندگزینهای را حل کنند و تحقیقات بعدی نیز نشان داده است که میتوانند در آغلشان چراغ را روشن کنند و درجه سامانه گرمایش را افزایش دهند و خودشان دستگاه غذادهنده را فعال کنند.
طبق تحقیقی هم که در سال ۱۹۶۶ انجام گرفت، مشخص شد این جانور قادر به تشخیص میزان روشنایی، رنگ، و وسعت مکان است.
کندیس کرانی، استاد دانشگاه پوردو، همرا با سارا بویسن در مقالهشان در مجله مرزهای روانشناسی، نوشتهاند که این خوکها مکاننمای درون بازی ویدیویی را با استفاده از دسته بازی آنقدر جابجا میکردند تا با یکی از چهار سازه شبیه دیوار برخورد کند و صدایی به گوش برسد و در این مرحله، غذایی به پاداش دریافت میکردند.
در مقاله این محققان آمده است: «حتمالاً دریافت پاداش غذایی در قبال انجام چنین کاری به آنها انگیزه میداد، ولی معاشرتشان با مربی هم خیلی مهم است.»
این محققان میگویند، حتی وقتی بازی ایراد پیدا میکرد و خبری از پاداش غذایی هم نبود، خوکها همچنان درست پاسخ میدادند و «فقط تشویق شفاهی و نوازش مجری آزمون» نصیبشان میشد.
اکثر خوکها را با دیاکسید کربن میکشند که بیرحمانهترین روش کشتار است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
استاد کرانی میگوید: «این وضعیت میتواند ناشی از پیوند قوی شکل گرفته بین خوکها و مجری آزمون طی فرایند آموزش بوده باشد.»
و میافزاید: «خوکها میتوانند بیش از آن چه قبلاً تصور میکردیم، یاد بگیرند، بفهمند و پاسخ بدهند.»
فیلیپ لایمبری، رئیس بخش جهانی سازمان «دامداری همراه با شفقت جهان»، میگوید که این بررسی به خوبی نشان داد که باید رفتار بهتری با این جانوران در پیش گیریم.
او میگوید: «این جدیدترین تحقیق است و نشان میدهد که خوکها از آن چه تاکنون گمان میکردیم هم باهوشتر هستند، اما همچنان اکثر خوکها را در دامداریهایکارخانهای پرورش میدهیم که بدترین شرایط را دارند.»
این جانوران باهوش را در زمینهایی بیآب و علف و در قفسهایی پرازدحام پرورش میدهند؛ گویی با افزارهها و ماشینهایی بیجان سر و کار دارند.
اکثرشان را هم با گاز دیاکسید کربن میکشند که شاید بیرحمانهترین روش کشتار دام باشد. با توجه به این تحقیق که تازهترین تحقیق در این حوزه است، باید بازنگری کنیم. وقت آن است که به روش پرورش کارخانهای خوک پایان دهیم و طوری با آنها رفتار کنیم که سزاوار آن هستند.
به گفته ربکا ای نوردکویست، استادیار دامپزشکی دانشگاه اوترخت، که در این تحقیق نقشی نداشته است، کشف هوشمندی خوکها مهم است، زیرا اکنون اسکان گروهی به روالی عادی در اتحادیه اروپا تبدیل شده است. بنابراین خوکها باید تعامل اجتماعی داشته باشند و دامداریها هر چه بیشتر به سراغ غذادهندههای خودکار میروند که خود خوکها میتوانند آنها را فعال کنند.
در مطلب وی در رسانه اینترنتی «مکالمه» آمده است: «پرورش گونهها در دامداری و دور از توجه و مراقبت مادر، چالشهای مربوط به کمبودها و در هم آمیختن اجتماعات میتواند بر قابلیتهای شناختی اثر منفی بگذارد. با افزایش تحقیقات، میتوانیم نتایج آنها را صرف بهبود دامداریها و وضعیت زندگی دامها کنیم.»
© The Independent