انفجار در بندر شهید رجایی همزمان با آغاز دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا، بار دیگر روند افزایشی را به بازار طلا و ارز بازگرداند.
در شرایطی که تحلیلگران پیشبینی میکردند با آغاز این دور از مذاکرات، قیمت دلار از محدوده ۷۹ هزار تومان به سمت ۷۵ هزار تومان حرکت کند، انتشار خبر انفجار و آتشسوزی گسترده در مهمترین بندر تجاری ایران بازار ارز را از مسیر کاهش قیمت خارج کرد و باعث شد قیمت دلار بهسرعت از مرز ۸۰ هزار تومان عبور کند و تا عصر شنبه ششم اردیبهشتماه، به ۸۴ هزار تومان برسد.
نرخ دلار تا پایان روز کاری شنبه، در حدود ۸۲ هزار تومان ماند.
روز یکشنبه هم بازار ارز ایران با نرخ ۸۲ هزار تومان برای دلار آغاز به کار کرد و تا ظهر همان روز در محدوده ۸۳ تا ۸۴ هزار تومان در نوسان بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این روند همزمان با اظهارات عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران است که از وجود اختلاف با طرف آمریکایی در مباحث کلان و جزئیات خبر داد.
در بازار دیگر ارزها نیز وضعیتی مشابه دلار حاکم بود. یورو با افزایشی ۸۰۰ تومانی نسبت به روز شنبه، به ۹۴ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. این در حالی است که نرخ آن نسبت به یک ماه گذشته، بیش از ۱۶ هزار تومان کاهش یافته بود. ارزش درهم امارات نیز به ۲۲ هزار و ۷۰ تومان و پوند انگلستان به ۱۱۰ هزار تومان رسید.
در بازار طلا، قیمت طلای ۱۸ عیار با رشدی نزدیک به ۱.۷ درصد، به شش میلیون و ۷۳۰ هزار تومان رسید؛ رشدی که با افزایش نرخ دلار ارتباط مستقیم دارد.
بازار سکه نیز در روز یکشنبه دستخوش تغییراتی شد و در شرایطی که قیمت سکه امامی و دیگر انواع سکه بالا رفته بود، نیمسکه کاهش قیمتی ۱۰۰ هزار تومانی داشت. قیمت سکه امامی هم که روز شنبه رشد قابلتوجهی داشت، روز یکشنبه ابتدا به محدوده ۷۷ میلیون تومان رسید، اما تا ظهر این روز به ۷۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان عقبنشینی کرد.
سکه گرمی نیز با افزایشی ۳۰۰ هزار تومانی نسبت به روز شنبه، به ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. احتمال میرود این رشد قیمت دچار ریزش محدود شود.
انفجار در بندر شهید رجایی که به تعطیلی این بندر و وارد آمدن آسیبی جدی به اقتصاد ایران انجامید، بر بورس تهران نیز تاثیر مستقیمی داشت. روز یکشنبه، بورس تهران پس از چندین روز رشد پیدرپی، دچار ریزش شد و شاخص کل بورس در پایان معاملات این روز افتی معادل ۳۴ هزار و ۶۶۷ واحد داشت. با این حال، با توجه به رشد ۱۰ روز گذشته و عبور شاخص کل از مرز سه میلیون واحد، این ریزش نتوانست شاخص را از محدوده سه میلیون واحدی خارج کند.
دومین هفته اردیبهشتماه در حالی آغاز شد که خوشبینیهای ابتدایی از به نتیجه رسیدن سریع مذاکرات ایران و آمریکا، جای خود را به تردید درباره موفقیت نهایی این مذاکرات داد. با وارد شدن گفتگوها به مرحله تبادل نظرهای کارشناسی و تعیین سطح توقعات، بازارهای مالی ایران ممکن است پس از سه هفته نوسانهای هیجانی، به سمت ثبات نسبی حرکت کنند.
بر اساس برخی پیشبینیها، در صورت دستیابی به توافق اولیه، دلار میتواند برای مدتی در محدوده ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان ثابت شود.