طالبان در جست‌وجوی کارمندان محلی آمریکا و ناتو

مدیریت ضعیف آمریکا در افغانستان حتی در زمان خروج هم به مردم صدمه زد

مرکز تحلیل‌های جهانی نروژ به سازمان ملل متحد گزارش داده است که طالبان در جست‌وجوی افرادی‌اند که با نیروهای آمریکایی، ناتو و دولت ساقط شده افغانستان کار می‌کرده‌اند. در این گزارش بیان شده است که طالبان به خانه‌های این افراد رفته و اعضای خانواده‌هایشان را تهدید کرده‌اند. این در حالی است که چند عضو ارشد رهبری طالبان پس از تصرف افغانستان در چند اعلامیه رسمی عفو عمومی، تعهد کردند که هیچ فردی به هیچ دلیلی تحت پیگرد قرار نخواهد گرفت. رهبران این گروه به صراحت گفتند که طالبان به دنبال انتقام‌جویی نیست.

به نقل از این گزارش، طالبان افراد را در مسیر فرودگاه نیز بررسی می‌کنند.

گزارش یاد شده تصریح می‌کند: «طالبان اعضای خانواده افرادی را که به طالبان تسلیم نمی‌شوند تهدید می‌کند، تحت پیگرد قرار می‌دهد و بر مبنای قوانین شرعی مجازات می‌کند.»

پیش از این نیز گزارش‌هایی از ورود افراد طالبان به خانه‌های مردم گزارش شده بود؛ اما طالبان این گزارش‌ها را رد کردند و با انتشار اعلامیه‌های رسمی، افراد خود را از ورود به خانه‌های مردم و بازجویی از آن‌ها منع کردند؛ اما این گزارش تازه نشان می‌دهد که حرف طالبان با عملشان متفاوت است.

هم‌زمان با پخش این خبر، تلویزیون جهانی دویچه‌وله آلمان اعلام کرد که طالبان روز پنجشنبه ۲۸ مرداد، در پی یافتن یک کارمند محلی این تلویزیون به خانه وی رفته‌اند. افراد طالبان یکی از اعضای خانواده این کارمند را به ضرب گلوله به قتل رساندند و عضو دیگر را زخمی کردند. بر اساس گزارش دویچه‌وله، این کارمند در خانه نبوده و در آلمان به سر می‌برده است.

بر اساس این گزارش، به این ترتیب افراد زیادی در معرض خطر قرار دارند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و کشورهای عضو ناتو مصمم‌اند تا تمام کارمندان محلی خود را که به آن‌ها در جریان ماموریت افغانستان کمک کرده بودند، با خود ببرند.

برنامه تخلیه کارمندان، دیپلمات‌ها، شهروندان خارجی و همکارانشان هم‌زمان با ورود طالبان به کابل آغاز شد.

براساس گزارشی که رویترز روز جمعه ۲۹ مرداد، منتشرکرده است، ظرف شش روز پس از ورود طالبان به کابل، ۱۸ هزار نفر با هواپیماهای آمریکایی از افغانستان خارج شده‌اند. جنگنده‌های آمریکایی بر فراز فرودگاه کابل در پروازند و تامین امنیت فرودگاه کابل را سربازان آمریکایی به عهده دارند.

روز پنجشنبه نیز گزارش‌هایی منتشر شد که طالبان در مسیر فرودگاه از مردم بازجویی می‌کردند ومانع از رفتن آن‌ها به فرودگاه می‌شدند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

از همین رو است که آنگلا مرکل ماموریت خروج آلمانی‌ها و همکارانشان را دشوار توصیف کرده و گفته است تا زمانی که با آن‌ها تماس گرفته نشده است، به فرودگاه نروند.

تصاویر و ویدیوهایی که از فرودگاه کابل در رسانه‌های اجتماعی منتشر می‌شود، نشان می‌دهد که مردم وحشت‌زده به فرودگاه کابل هجوم آوردند و برای خروج‌ تلاش می‌کنند. روز چهارشنبه به دلیل شدت تردد و ازدحام، پروازها به مدت چند ساعت لغو و سپس دوباره از سر گرفته شدند.

در همین حال انتقاد فعالان جامعه مدنی علیه آمریکا در افغانستان هم به شدت بالا گرفته است. آن‌ها آمریکا را عامل سراسیمگی و وحشت‌آفرینی در افغانستان می‌دانند.

زبیده اکبر، یکی از این فعالان، در  توییتر نوشته است: «نظامیان آمریکایی خروج افغان‌ها از کشور را غیرممکن کرده‌اند. مردم را پشت درهای فرودگاه گذاشته‌اند. طالبان شلاق می‌زنند و به مردم شلیک می‌کنند.»

او همچنین می‌گوید: «آمریکایی‌ها نه تنها در مدیریت روند تخلیه ناکام‌اند بلکه مانع از خروج ایمن مردم دیگر مانند آلمانی‌ها و فرانسوی‌ها نیز شده‌اند. وقت دارد تمام می‌شود و مردم  جا می‌مانند.»

خانم اکبر خطاب به آمریکایی‌ها نوشت: «آمریکا باید شرم کند! ترک کنید! لطفا کشور را ترک کنید و دیگر هیچ‌گاه نیایید. اما دیگر نکشید حتی در زمان برگشتنتان.»

سرعت سقوط دولت افغانستان برق‌آسا بوده است. هیچ‌یک از طرفین تصور نمی‌کرد افغانستان با تمام دستاوردهایش به این زودی و یک شبه غرق در بحران شود. قربانیان اصلی این بحران برق‌آسا هم مردم عادی‌اند که نه در سیاست دخالتی داشته‌اند و نه در جنگ.